Zapečená vinná klobása v kynutém těstě
Znáte zapékance nebo také šoldry? Jde o zapečenou vinnou klobásu v kynutém těstě, jídlo, které se na Těšínsku podává jako tradiční na Bílou sobotu nebo o Velikonoční neděli, ale pochutnat si na něm můžete kdykoliv.
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 14 068 kJ / 3 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,90 g |
Tuky | 70,08 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 393 mg |
Sodík | 215 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 571,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
U nás se tato klobása zapéká vždy na Velikonoce, někdy i na Vánoce a říkáme tomu zapékance. Znám taky název šoldry.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 1. 2015 11:19
katka: Vinné klobásy, takové hrubší jako jsou na fotu, se prodávají hlavně v období Velikonoc a Vánoc Jinak mám taky problém, je sehnat. Klasické vinné, nekořeněné žádným výrazným kořením, které tam nepatří.
11. 1. 2015 09:13
mrzímě že už se nedělají takové poctivé klobásky ale jen ty tenké vinné klobásky jeto jak dlouhý párek a je to piplačka
28. 4. 2011 20:58
laros: U nás už jsou tyto zapečené klobásy na Velikonoce tradicí. A vylepšit něčím těsto....proč by ne. Já bych asi byla jen pro ten kmín, ale každý má své chutě
23. 4. 2011 11:45
do těsta dávám trochu drceného kmínu a špetku papriky - pak je to zvláště dobré na Velikonoce, pro dospělé.
28. 12. 2009 17:24
Kami, děkuji a jsem opravdu moc ráda, že se povedly a chutnaly. A taky děkuji za přání
24. 12. 2009 11:45
Dnes ráno jsem pekla, přesně podle receptu a jsou úžasné. U nás taky patří zapékané klobásy k vánočním tradicím. Díky za recept Merylas a hezké Vánoce.
9. 4. 2009 12:35
Koukám jak to neznám. No jo jiný kraj, jiný mrav. U nás máme klobásku rádi, ale toto bych taky mohla zkusit.
9. 4. 2009 10:50
Velikonoce bez Zapékanců, to by u nás nešlo
6. 7. 2008 23:10
Někdy mám na nich těsta víc, někdy méně, prostě jak to vyjde Ale dělám jen z tohoto kynutého, je to už taková tradice.
6. 7. 2008 23:04
Jsem zvyklá zapékat vinné klobásy do listového těsta (ovinout jako kremrole). S takovým množstvím těsta na klobáse bych asi doma neuspěla.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 22 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 7 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 17 minutami
Vepřová bratislavská plec
MajaFero uvařila před 26 minutami
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 32 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 1 hodinou
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 2 hodinami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zapekane klobasy těsto na zapékané klobásy zapékaná klobása šoldry zapékance zapekane klobasy v teste vinná klobása v listovém těstě klobasy v teste testo na klobasy klobasa v teste velikonoční zapečené klobásy velikonoční zapekaná klobasa velikonoční zapékané klobásy zapékané klobásy z kynutého těsta těsto na šoldry těsto na šoldry recept na vinnou klobásu zapečená bílá klobása v těstě domaci klobasy videorecept těsto na vinnou klobásu
Suroviny: mouka polohrubá, sůl, máslo, žloutek, mléko, cukr, droždí čerstvé, klobása vinná, tuk
Zapečená vinná klobása v kynutém těstě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NP2
10 názorů