Farmářské bagety nebo bulky
Suroviny
Porce: cca 6 - 8 ks (dle velikosti)
Nutriční hodnoty
Energie | 7 704 kJ / 1 841 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,25 g |
Tuky | 9,77 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 368,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Kuchařka Pečeme 100x jinak.
U tohoto receptu se píše, že jen špetka žitné mouky dodá tradiční bagetě venkovský ráz. V těstě není žádný tuk, zadělavá se pouze vodou a před pečením se ničím nepotírá a přebytečná mouka jde odstranit po obalení štětečkem. Pokud nechcete mít povrch popraskaný jako je na fotu, tak se musí nechat bagety dobře vykynout a vložit do předehřáté trouby. Já právě pekla volněji a tvarově to jsou spíš takové bochánky. Mohly by se taky jmenovat selské bulky :-)
Kdysi dávno bylo u nás malé pekařství a vždy jsem vybírala popraskaný chléb ještě místy se zbytkem mouky. Tak jsem si dnes na to vzpomněla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 3. 2022 14:18
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
7. 3. 2022 20:27
28. 6. 2021 19:43
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
28. 6. 2021 10:25
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
23. 6. 2021 18:53
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
23. 6. 2021 18:23
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
23. 6. 2021 16:21
(Sused naťahoval krk cez plot a evidentne nasával vôňu z pečenia...
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
24. 5. 2020 09:48
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
22. 5. 2020 20:36
22. 5. 2020 20:29
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Jen těch osm kusů
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
18. 5. 2020 10:31
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Stejně postupuju při pečení chleba. Kdysi jsem dostala kvásek (už ani nevím, jak je to dlouho, minimálně 5 let) s návodem, jak na to. Chleba se peče v nádobě a lze ho udělat jen z hladké pšeničné mouky včetně přikrmování kvásku. Od té doby peču podle stále stejného rituálu a celá ta léta živím stejný kvásek - dokonce s ním jezdím i na letní byt. Jen obměňuji mouky, střídám klasickou hladkou s celozrnnými, pšeničnou, žitnou, špaldovou, přidávám třeba slunečnicová semínka nebo ovesné vločky atd. Kvásek už teď živím žitnou celozrnou moukou. Mám pokaždé jiný chleba, ale postup zůstává!
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
15. 5. 2020 10:54
15. 5. 2020 09:29
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
14. 5. 2020 19:29
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
14. 5. 2020 16:26
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Polévka z ledového salátu
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno před 19 hodinami
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno před 22 hodinami
Řezy s karamelovým krémem ze Salka
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krupičková polévka s libečkem
TondaJ uvařila před 4 minutami
Salát z mladých kedluben s nivovou zálivkou
TondaJ uvařila před 5 minutami
Kuřecí stehna s anglickou slaninou
njaroslav15 uvařila před 12 minutami
Polévka s kapáním
Jurec uvařila před 15 minutami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Vlasta29 uvařila před 42 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem
Skrabi uvařila před 1 hodinou
Selská zimní kotlíková polévka
VlastimilaCardova uvařila před 2 hodinami
Tvarohové lívance
Sameli uvařil před 2 hodinami
Dvojctihodné koláčky
Princezna@Lada uvařila před 3 hodinami
Jablečno - makový dezert
Sibyla uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bagety z zitne mouky nejlepší recepty na bagety žitné bagety žitná bageta domácí bageta recepty výborná bageta z žitné mouky rychlé bagety rychla bageta žitná bageta recept bagety ze žitné mouky rychlé domácí bagety zitne bulky bulky z žitné mouky nejlepší recept na chlebové bagetky rychlé bagety pečeme bageta ze žitné mouky chlebové bulky jednoduchá bageta vesnicka bulka rýchlé domácí bagetky
Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, sůl, cukr, voda, droždí čerstvé, mouka hladká
Farmářské bagety nebo bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmQ5
66 názorů