Pšenično - žitný chléb

pelda Kuchařka: pelda

Domácí pekárna 13 názorů

Suroviny

380 g hladké mouky
120 g chlebové žitné mouky
150 ml mléka
150 ml vody
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1 lžička droždí
1 lžíce drceného kmínu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vložíme vše tekuté a zasypeme sypkými surovinami.

  2. Nakonec přijde droždí.

  3. Pekárnu nastavíme na program základní, stupeň opečení tmavý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pšenično - žitný chléb

  • janka janka(neregistrovaná)

    jaké množství mám nastavit na pekárně... 750-1000-1250?:-(

    Odpovědět

  • akraška akraška(neregistrovaná)

    Výborný chleba!!! :yes: Díky za recept! Bude u nás často.
    Peču už několik let a tento je z těch základních nejpovedenější. Výborně chutná a nedrolí se. (A nemusela jsem při míchání přisypat ani gram mouky.)
    Olej jsem dala olivový, ocet jablečný.

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Gábina: Gábi, ne po posledním kynutí, ale před ním! Tedy po posledním míchání, jinak bys zničinila nakynutí, kdybys vytahovala až po něm a chéb by "čapl".

    Odpovědět

  • tejna tejna(neregistrovaná)

    Takže přátelé, to je přesně ono. Právě jsem dopekl a je to vážně moc dobré. Dávám rozhodné :yes:. Martin

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    k Vánocům jsme dostali domácí pekárnu a rozhodli jsme se zkusit váš chlebík. Chlebík se povedl a i chuťově je výborný, krásně měkký a nadýchaný. Přidali jsme sezamová semínka. :-):yes:

    Odpovědět

  • radusek radusek

    Dobrý den,Váš recept na chlebík se kterým jsem hodně spokojená,jsem dala kamarádce...a sama řekla,že peče už jen tento chleba....Je opravdu skvělý....Vyzkoušela jsem i další recepty,ale byla jsem hodně zklamaná...Tento chleba nemá konkurenci:-D

    Odpovědět

  • radusek radusek

    Děkuji za tento recept.Chlebíček je moooc dobrý,křupavý,a vydrží dlouho čerstvý.Sama přidávám lněná semínka kromě drceného kmínu i celý kmín a místo lžičky droždí dám ještě 1/4 navíc.....a lahoda je na světě.....\ještě jednou děkuji a dávám bodík:-):-D

    Odpovědět

  • maiveta maiveta

    Děkuji za radu,pekárnu jsem dostala k vánocům,tak sbírám zkušenosti.

    Odpovědět

  • Gábina Gábina(neregistrovaná)

  • Gábina Gábina(neregistrovaná)

    Iveto, háky lze vyndat po posledním kynutí. v návodu bys měla mít uvedenou tabulku, jak dlouho trvají jednotlivé fáze daného programu.

    Odpovědět

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    Chtěla bych se zeptat, jestli někdo z Vás vytahuje vrtuli před pečením,aby chlebíček neměl v sobě díru.Pokud ano,tak ve které fázi. Děkuji za radu. Ivča

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Dělala jsem bez mléka, jen z vody a přidala dýňová semínka a:yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    také máme tento chléb rádi,ale ještě jsem nedávala nikdy ocet.Přidávám osmaženou cibulku a slaninu.:-*

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: žitný chléb z domácí pekárny žitný chleb v domácí pekárně domácí žitný chléb domácí žitný chleba do trouby domácí žitný chleba recept na domácí žitný chléb žitný chléb domácí pekárna žitný chléb do domácí pekárny domácí chleba z žitné mouky pšenično-žitný chléb žitný chleba v domácí pekárně domácí chléb z žitné mouky domaci chleb ze zitne mouky domací chleba ze žitné mouky žitný chleba domácí pekárna domácí pekárna žitný chléb domácí žitný chléb v troubě žitný chleba z domácí pekárny žitná mouka do domácí pekárny recept na zitny chleba z domaci pekarny

Zapomněl/a jsem heslo