

Pšenično - žitný chléb
Suroviny
- 380 g hladké mouky
- 120 g chlebové žitné mouky
- 150 ml mléka
- 150 ml vody
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička droždí
- 1 lžíce drceného kmínu
Postup přípravy receptu
Do pekárny vložíme vše tekuté a zasypeme sypkými surovinami.
Nakonec přijde droždí.
Pekárnu nastavíme na program Základní, stupeň opečení tmavý.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pšenično - žitný chléb
-
jaké množství mám nastavit na pekárně... 750-1000-1250?
-
Výborný chleba!!!
Díky za recept! Bude u nás často.
Peču už několik let a tento je z těch základních nejpovedenější. Výborně chutná a nedrolí se. (A nemusela jsem při míchání přisypat ani gram mouky.)
Olej jsem dala olivový, ocet jablečný. -
Gábina: Gábi, ne po posledním kynutí, ale před ním! Tedy po posledním míchání, jinak bys zničinila nakynutí, kdybys vytahovala až po něm a chéb by "čapl".
-
Takže přátelé, to je přesně ono. Právě jsem dopekl a je to vážně moc dobré. Dávám rozhodné
. Martin
-
k Vánocům jsme dostali domácí pekárnu a rozhodli jsme se zkusit váš chlebík. Chlebík se povedl a i chuťově je výborný, krásně měkký a nadýchaný. Přidali jsme sezamová semínka.
-
Dobrý den,Váš recept na chlebík se kterým jsem hodně spokojená,jsem dala kamarádce...a sama řekla,že peče už jen tento chleba....Je opravdu skvělý....Vyzkoušela jsem i další recepty,ale byla jsem hodně zklamaná...Tento chleba nemá konkurenci
-
Děkuji za tento recept.Chlebíček je moooc dobrý,křupavý,a vydrží dlouho čerstvý.Sama přidávám lněná semínka kromě drceného kmínu i celý kmín a místo lžičky droždí dám ještě 1/4 navíc.....a lahoda je na světě.....\ještě jednou děkuji a dávám bodík
-
Děkuji za radu,pekárnu jsem dostala k vánocům,tak sbírám zkušenosti.
-
viz třeba zde http://www.pekarny.unas.cz/rozvrh_peceni.html
-
Iveto, háky lze vyndat po posledním kynutí. v návodu bys měla mít uvedenou tabulku, jak dlouho trvají jednotlivé fáze daného programu.
-
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo z Vás vytahuje vrtuli před pečením,aby chlebíček neměl v sobě díru.Pokud ano,tak ve které fázi. Děkuji za radu. Ivča
-
Dělala jsem bez mléka, jen z vody a přidala dýňová semínka a
-
také máme tento chléb rádi,ale ještě jsem nedávala nikdy ocet.Přidávám osmaženou cibulku a slaninu.