Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 6 050 kJ / 1 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,94 g |
Tuky | 101,62 g |
Vláknina | 0,96 g |
Cholesterol | 850 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 19,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Udivila mě ta červená barva šťávy při dušení. Množství chobotnic, zejména po vydušení, se jeví ve vztahu k množství ostatních surovin jako malé. Ale vzhledem k "pachu" rybiny to bylo nakonec tak akorát. Všechny chutě byly rovnoměrně vyvážené.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 6. 2013 04:44
Možná jste někteří zaregistrovali, že se tento recept objevil v letošním kalendáři. Trochu jsem se divil, protože tento recept zdaleka nepovažuji za svůj nejvydařenější.
5. 3. 2012 11:10
Nonya:promiň....představovala jsem si tě, jak mlátíš velikou chobotnicí o skály
4. 3. 2012 15:01
Nonya: neprovokuj jooo, tu je ještě led na přehradě
4. 3. 2012 14:55
spagetka, ja nekritizujem recept , len ked dakdo pride k tichemu oceanu do pacifiku aby nebol sokovany
cheers inac je 32 a voda je 30
cheers inac je 32 a voda je 30
4. 3. 2012 14:45
Nonya:ahááá, já zas taková odbornice nejsem, jasně, máš k tomu přístup, tak to jooo
Ale musím říci, žes mě taky navnadila
Ale musím říci, žes mě taky navnadila
4. 3. 2012 14:36
spagetka, ja len preto ze byvam pri mori a to co spomina vulgaris je velka raroha. Inac vcera sme robili a pozri na tu velkost kruzkov to bolo z 'malej"
4. 3. 2012 14:19
Nonya: asi záleží jak a co koupíš, ale tady je mají už vyčištěné a rozhodně menší velikosti, protože, co jsem jedla já, byly malé chobotničky, takže v tom problém nevidím
4. 3. 2012 14:11
sorry ja tomuto receptu nerozumiem , lebo to co je odfotene nie je chobotnica ale daake miminko, taka malicka chobotnicka , taku naozajstnu treba najprv treba omlatit o skaly alebo dat do miesacky ...http://www.youtube.com/watch?v=9orKhJUWhzE
4. 3. 2012 12:13
Tak to já bych si dala
4. 3. 2012 12:09
Bibinka: Právě, že to množství ostatních surovin dost přehlušilo vůni a chuť moře. Když jsem je krájel, tak mi ruce dost "táhly". . Také nemusím úplně všechno, ale například smažené sépiové kroužky (kalamary) miluji.
4. 3. 2012 12:00
Anna Kocikova: Aničko, býčí žlázy jsem jednou jedl smažené jako řízek. Byla to vyhlášená místní specialita v nějaké myslivecké restauraci, tuším, že v Hanušovicích.
4. 3. 2012 11:51
Clupmi, ta skladba surovin vypadá dobře, ale já bych to nedala ani náhodou a to vyzkouším téměř všechno Zajímalo by mě jakou to má asi chuť, ale...právě to ale....mi nedovolí ochutnat. Já ti dávám 7.boda za statečnost a vyjímečný recept
4. 3. 2012 11:23
Asi bych to nedalai když uvedené suroviny jsou velice dobréNěkdo by zase nedal býčí žlázy,které budou u nás dnes
Nicméně toto jsou stránky o receptech a vaření,nikoliv o tom,že se podle uvedeného receptíku musí uvařit a sníst.To opravdu autoři receptů nikoho nenutí,takže Kikino i když tohle vařit nebudu i tak se mi recept líbí a ťukám další bodík+6
Nicméně toto jsou stránky o receptech a vaření,nikoliv o tom,že se podle uvedeného receptíku musí uvařit a sníst.To opravdu autoři receptů nikoho nenutí,takže Kikino i když tohle vařit nebudu i tak se mi recept líbí a ťukám další bodík+6
4. 3. 2012 10:56
tejaja: souhlas
4. 3. 2012 10:53
Kikina: keby ste si viac naštudovali o cholesterole, zistili by ste, že naše telo si cholesterol vyrába aj samo. Príčina vysokého cholesterolu nemusí byť v jeho nadbytočnom príjme, ale aj v jeho zlom spracovaní telom a tu vám nepomôže ani úplne bezcholesterolová diéta Okrem toho nie je cholesterol ako cholesterol a ryby a morské živočíchy všeobecne obsahujú cholesterol, ktorý potrebujeme a jeho nedostatok je rovnako zlý ako prebytok toho "zlého".
Ostatne, kľudne si dajte, čo chcete, nikto vás nenúti jesť práve chobotnice.
Chobotničky som jedla len z konzervy, boli v sladkoyslom náleve so zeleninou a boli výborné.
Ostatne, kľudne si dajte, čo chcete, nikto vás nenúti jesť práve chobotnice.
Chobotničky som jedla len z konzervy, boli v sladkoyslom náleve so zeleninou a boli výborné.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 13 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 15 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Kuře na paprice
JankaGu. uvařila před 16 minutami
Makový koláč s třešněmi
Mischpule uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
JanikM uvařila před 2 hodinami
Pljeskavica s ovčím sýrem a Ajvarem
bartonik uvařila před 2 hodinami
Čokoládové muffiny - hrníčkový recept
Jani.Dr uvařila před 3 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
habis uvařila před 3 hodinami
Borůvkové řezy
Flipicek uvařila před 3 hodinami
Vepřová plec na halali
Milan65 uvařila před 3 hodinami
Nejlepší bublanina
Patriciedr uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Rajčatové placky s olivami podle Josefa Maršálka krásně voní po bazalce. Hodí se jako občerstvení nejen na piknik
Chřest na másle je pokrm pro labužníky, kteří dokážou ocenit jednoduchou kombinaci chutí
Další recepty
Tématické fráze: chobotnice na grilu chobotnice recepty vaření chobotnice chobotnice recept chobotnice v konzervě recepty z chobotnice recept chobotnice jak uvarit chobotnici recept na chobotnici recepty chobotnice smazena chobotnice příprava chobotnice chobotnice na grilu recept jak vypadá chobotnice smazene chobotnice recepty na chobotnici chobotnice z konzervy male chobotnicky recept recept na chobotnice chobotnicky v konzerve
Suroviny: chobotnice, pórek, rajče, víno bílé, olej olivový, česnek, pomeranče, pepř, sůl, koření oregáno
Chobotnice Vulgaris z Tichého oceánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DPxy
24 názorů