

Malajské hovězí maso
Suroviny
- 1/2 kg zadního hovězího masa
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce octa
- 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- 1 dl vývaru
- cibuli
- olej
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, promícháme vidličkou a utřeme do něj směs ze sojové omáčky, muškátového oříšku, soli a pepře. Necháme 1 hodinu "odpočinout". Šťávu uschováme.
Rozpálíme olej a maso po obou stranách dohněda opečeme. Podlijeme marinádou a doměkka dusíme.
Na talíři maso polijeme šťávou s pečení a posypeme osmaženou cibulí nakrájenou na kolečka. Podáváme s rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Malajské hovězí maso
-
mno, nevypadá to špatně
+
-
no......ocot som dala cerveny ovocny, aby to malo taku aziatsku farbu..a na zaver som to dochutila stiplavou paprikou..takze z UHO vznikla nieco ako priblizna malajska....cibulka je skor kontinentalna zalezitost, ale urobila z toho velmi prijemne jedlo...
-
Tak, vybusna, na to jsem zvědavá! Vůbec jsem si nevšimla toho receptu na hovězí masíčko