Vepřová konzerva

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Vepřové maso 114 názorů

Suroviny

2,60 kg bůček
2 lžíce vegety
1/2 lžíce sanytr (rychlosůl)
1/2 lžičky soli
1/2 litru vody
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůčkové maso, pokud možné ne úplně libové nakrájíme na kostičky a dáme do tlakového hrnce, přidáme vegetu, sůl, rychlosůl a vodu a vaříme 1 hodinu.

  2. Po uvaření naplníme kelímky např.od Ramy a podobně, necháme vychladnout a pak dáme do lednice.

Poznámka

Můžeme taky dát do sklenic a zavařit, asi 45 minut. Já jsem to nikdy nestačila udělat. Vždy se to rychle snědlo, rodina rozebrala, sousedi ochutnali. Na čerstvém chlebě je bezkonkurenční.

Vzhedem k častým dotazům ohledně rychlosoli přidávám odkaz....

http://www.obchod.heroldreznickepotreby.cz/67-rych...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 436 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová konzerva

  • Schmiedová Helena: No, taky jsem z toho byla paf :-D... Ale když se podíváte, tak tady jsou i okurky zavařované v mikrovlnce a můžu z vlastní zkušenosti říct, že je to úplně v pohodě. Opravdu nevím, jak to, ale jde to :-). Každopádně, okurky chtějí jen chvilku, maso bych raději zavařila klasicky ve vodě..

    Odpovědět

  • Schmiedová Helena Schmiedová Helena(neregistrovaná)

    lilina5: Dobrý den, četla jsem Váš postup při zavařování masa, není mi jasné zavařování v mikrovlnce i s víkem. Přece kovové víko do mikrovlnky se nedá dát nebo ano? prosím o odpověď

    Odpovědět

  • lilina5 lilina5

    Ahoj, zavařuji maso 40 let.
    zavařovala již moje maminka od, které jsem se to naučila ona sice jen syrové do plechovek. Já zavařuji pečené i skořením, nebo i znojemskou, ptáčky, závitky vepřové i řízky jsem dělala, ale ty se trošku vysuší. Když upeču nebo udusím jaké koliv maso hovězí, vepřové, králíka, kuřecí na oběd a zbude mi na další oběd dám to do sklenice a steriluji v mikrovlnce někdy to mám uskladněné i rok ve špízce na zemi. i Uzené maso takle steriluji. pokud dělám paštiku nebo více sklenic masa tak syrové zavařuji 1 den 1 hodin na 100°C nechám v hrnci schládnout a druhý den to opakuji potom vyndám a nechám schládnout a uskladním. Za ty roky jsem vyhodila asi jen 2 sklenice jednu v Bulharsku a jednu nedávno doma, ale přitom množství masa co jsem už zavařila je to pakatel .:-) V mikrovlnce se zavařuje jen 3 minuty a má to svůj postup. Sklenice se používají šroubovací musí se dát jen do 3/4 masa i šťávy a víčko i kovové moc neutahovat. Zapnout na plný výkon a jak začne syčet nechat je 3 minuty vypnout nechat schládnout. Takle steriluji hotová masa pečená, dušená.:-D

    Odpovědět

  • DrahaMaro DrahaMaro(neregistrovaný)

    Čtu tady vaše rady a zkušenosti. Maso zavařuji už 3 roky, syrové i předem upečené. Právě včera jsem si všimla, že ve 3 sklenicích mi zřídl rosol, doslova teče, to se mi ještě nikdy nestalo. Otevřela jsem jednu sklenici,ale byla dobře uzavřena a krásně voní. Nebo to mohlo být teplem ??? Mám je uložené ve vysoké skříňce, takže až pod stropem. Maso mám od podzimu. Bojím se jen otravy botulinem, prý se to na chuti neprojeví. Umí mi někdo poradit ???? Kdysi v pořadu " Kluci v akci " zavařovali maso a tam dávali Pragandu, údajně kvůli tomu, aby tam nevznikl botulin. Děkuji předem za odpověd. DM

    Odpovědět

  • albin albin(neregistrovaný)

    Marie Koudelková: se omlouvam ja jsem antitalent na zavarovani proto by rad kdyby jste dal podrobny navod jak nato

    Odpovědět

  • Danka Hudlická Danka Hudlická(neregistrovaný)

    Zdravím a já dělám tohle naložené maso bez konzervantů. Jen nakrájím na kostky vepř. maso...prosolím...nacpu do sklenic a dám do hrnce s vo
    dou a vařím...resp. udržuji na teple 3 hodiny

    Odpovědět

  • Marie Koudelková: Každý dělá tak, jak "koupil" :-). Já už ji dnes dělám v pomalém hrnci bez jakékoliv přidané vody a je taky skvělá :-)

    Odpovědět

  • Marie Koudelková Marie Koudelková(neregistrovaný)

    Dělám také,ale ze syrového masa,nakrájím na kostky dám do sklenic,přidám čajovou lžičku soli asi tak 1/2 dcl vody zavařuji 2 hodiny na 100 stupnů,nikdy se nekazí a dlouho vydrží,rychlo solí bych to nekazila.

    Odpovědět

  • Ašek Ašek(neregistrovaný)

    Můj děda vždycky dával do sklenic maso syrové a vařil to až když to zavařoval. Maso bylo vždy perfektní a jak má být vepřové ve vlastní šťávě

    Odpovědět

  • Božena: Taky možnost :-)

    Odpovědět

  • Božena Božena(neregistrovaná)

    Já dělám domácí vepřovku takto: Vepřový bůček,nebo krkovičku samozřejmě prorostlou ,přidám vepřové kůže, sůl a kmín,upeču ,dám do sklenice,dospodu a navrch sklenice dám kousek kůže, zaliji sádlem a zavařuji hodinu.Dělávali jsme to o zabíjačkách a já v tom pokračuji doposud.

    Odpovědět

  • vanilka70: No, to věřím, to uzené k tomu taky vyzkouším :-) Dobrý nápad!! :-)

    Odpovědět

  • vanilka70 vanilka70

    dělám také ale i když to vařím mám ráda chuť pečeného masa : maso+ koření (česnek, kmín, sůl)a přidávám kousek uzeného a vařím s masem a snažím e aby v každé skleničce byl kousek uzeného např.. boku maso je krásně růžové a výborné chutí zavařím do sklenic jednoduché a výborné chuťově jen můj tip :yes:

    Odpovědět

  • mistr řez.: no proč ne;-)

    Odpovědět

  • mistr řez. mistr řez.(neregistrovaný)

    ahojte všichni,,jasne,kazdy podle svych zkušenosti,,jsem řeznik,sanejtr,se používával kdysi na vse ,co se tykalo masa,nikomu nic nebylo,praganda se použiva do dnes a tež nikomu nic neni,,ale jsem chtěl jen podotknout,,zkuste mořskou sul,ja s ni mam dobre zkušenosti,,

    Odpovědět

1 2 3 5 6 8

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recept na domácí vepřovou konzervu vepřová konzerva z bůčku domácí vepřovka domácí konzervy domácí výroba vepřového lančmítu domaci konzerva recepty na masové konzervy - domácí výroba veprove maso v konzerve recepty vyroba domacich vepřových konzerv domácí masová konzerva domácí vepřová konzerva-recept vyroba veprovych konzerv pomazánka z vepřové konzervy recepty na masové konzervy výroba jak vyrobit domácí vepřovou konzervu jak udělat domácí vepřovou konzervu domácí výroba konzerv vepřové maso konzerva test vepřových konzerv recepty na domaci veprovou konzervu

Zapomněl/a jsem heslo