Fazole s klobásou a kukuřicí na mexický způsob
Ostřejší rychlá večeře nebo oběd. Fazole s klobásou k sobě dobře ladí a omáčky bude taky dost. Může se podávat s jakýmkoliv pečivem které máte rádi. Ideální jídlo do kempu, karavanu nebo na chatu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 746 kJ / 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,77 g |
Tuky | 15,31 g |
Vláknina | 5,37 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 1,91 g |
Sůl | 4,45 g |
Sacharidy | 21,84 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Můžeme podávat v tortille nebo s chlebem (toast nebo topinka), jde k tomu jako příloha i vařená rýže, americké nebo v troubě pečené brambory. Použijeme-li tortilly, můžeme je přelít zakysanou smetanou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 2. 2016 15:39
Chtěla jsem se podívat na autorovy kuchařky, o kterých zde píše, ale profil má zablokovaný ??? Tak už si to asi nedohledám. Docela by mě ty knihy zajímaly
15. 2. 2016 14:58
Mě ta diskuze k jídlu a jeho přípravě připadá hodně ubohá a připomíná mi to některé rádoby chytré diskutéry např. na Novinkách. Všechny recepty na mnoha webech o vaření beru čistě jen na inspiraci, často jsou přetahovány z jednoho na druhý, a proto se rozhodnu sám, jak to uvařím. Kdyby šlo o technologický předpis přípravy jídla v normě pro společné stravování, které už bohužel dnes neplatí, bylo by definování množství a druh vývaru jako 1/2 kostky nedostatečné, ale zde se předpokládá, že má každý v hlavě rozum a nějakou zkušenost s vařením.
31. 5. 2015 18:28
ano taky nevařím rad z polotovaru ale člověk co tohle napiše tak má asi plnou peněženku nebo času na rozdávání člověk ktery má meně času nebo peněz je rad že ty polotovary jsou dostupné a kolikrát jsem zažil že jeden polotovar za30kč je kolikrat lepší než jidlo za 300kč v restauraci
29. 5. 2015 17:19
jarda Kadic: Takovéhle vaření je dávno překonané, dnes se vaří jinak než z polotovarů. Ale jsou lidé, kteří nikdy nepřekročí svůj stín, co se dá dělat
29. 5. 2015 16:32
cathleen: Já myslím,že už jí doma budeš mít.Jmenuje se “ Vitana vaří za vás“, soudě podle skladby surovin.Tím však nechci říct,že bych si někdy také něčím takovým,ovšem v menším množství nepomohl.
29. 5. 2015 14:13
honzam: 17.04.2015 08:18:01 jsi se kasal, žes napsal dvě kuchařské knihy. Z obyčejného zájmu o jakékoliv kuchařky jsem je chtěla znát... děláš, že dotazy nevidíš, nejsi schopný třeba ani napsat, že mi názvy tvých vybájených kuchařek prostě říct nechceš.
Pro mě jsi tedy obyčejný lhář, který se jen snažil vytahovat nad zdejšími lidmia tak tě teď budu brát.
Pro mě jsi tedy obyčejný lhář, který se jen snažil vytahovat nad zdejšími lidmia tak tě teď budu brát.
22. 4. 2015 10:58
honzam: sbírám kuchařky.
Protože jsi tu v komentářích, kousek níž zmínil, žes DVĚ napsal, můžu poprosit o jejich názvy
Moc ráada na ně kouknu - a myslím, že nebudu sama. DĚKUJU
Protože jsi tu v komentářích, kousek níž zmínil, žes DVĚ napsal, můžu poprosit o jejich názvy
Moc ráada na ně kouknu - a myslím, že nebudu sama. DĚKUJU
17. 4. 2015 10:39
honzam: Žádná pravidla, která vyžadují vlastní a jinde neuvedené recepty, zde neexistují. Ani nevím, že by některý veřejný web o vaření taková pravidla měl. Vlastní zde musí být pouze fotografie uvařených pokrmů
17. 4. 2015 09:52
honzam: A Vy jste tenhle pokrm vymyslil? Já že ho vařím už dost dlouho, ale na těchto stránkách se objevil teprve teď! Že by telepatie nebo že bych byla více odbržděná?
17. 4. 2015 08:29
17. 4. 2015 08:23
honzam: možná, pokud tu zůstaneš (a já doufám, že tě to neodradí), by sis měl na podobné komentáře zvyknout...občas se tu objevují. Ale proto jim přece nemusíš odpovídat stejně nebo ještě hůřOdbrnknout se dá i s elegancí
17. 4. 2015 08:18
Odpověděl jsem jen ve stylu, kterým jsem byl osloven. Léčit mindráky si můžete přece jinde. Napsal jsem dvě kuchařské knihy a vařil dlouho ve seřejném stravování. Pro rejpaly - napíši-li vývar, je opravdu v tomto případě jedno, jaký použijete, hodí se totiž všechny - Masox, Hovězí, Kuřecí, Slepičí, Karpatský, Zeleninový atd. Přeji vám všem hezký den a kreativní vaření!
PS: Po zhlédnutím obsahu rubriky Moje recepty u prvního smíška jsem zjistil, že sám stejně nevymýšlí žádné pokrmy - všechny má zkopírované z netu i s odkazy. Pak jsou zde pravidla, která vyžadují vlastní a jinde neuvedené receptury, k ničemu.
PS: Po zhlédnutím obsahu rubriky Moje recepty u prvního smíška jsem zjistil, že sám stejně nevymýšlí žádné pokrmy - všechny má zkopírované z netu i s odkazy. Pak jsou zde pravidla, která vyžadují vlastní a jinde neuvedené receptury, k ničemu.
16. 4. 2015 13:17
Zajímavá varianta kovbojských fazolí.
Klobásy a fazolí není nikdy dost.
Nejlepší je k tomu kvalitní, domácí, chleba.
Klobásy a fazolí není nikdy dost.
Nejlepší je k tomu kvalitní, domácí, chleba.
16. 4. 2015 08:07
hosta: V jídle je klobása, červené víno, fazole v ostré omáčce, chutí ažaž! Nedávala bych žádnou kostku. Niceméně autoři by se měli vyjadřovat tak, aby jim ostatní rozuměli, a to zvláště ti, kteří by se pomocí kuchařských webů rádi vařit naučili a kterými není třeba pohrdat. Žádný učený z nebe nespadl, nebo snad ano?
16. 4. 2015 07:22
Přesně tak, pokud někomu něco není z receptu jasné a zeptá se, tak očekává od autora receptu slušnou a vysvětlující odpověď. Bez brždění.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 22 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 53 sekundami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 1 hodinou
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 1 hodinou
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý a rychlý slaný koláč
Dani25 uvařila před 1 hodinou
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Janulka1996 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 2 hodinami
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 2 hodinami
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Další recepty
Tématické fráze: červené fazole s klobásou pokrmy z fazoli kovbojské fazole s klobásou fazole s klobasou fazole recept mexický fazolový guláš s klobásou fazole s kukuřicí pokrmy z červených fazolí mexický guláš s fazolemi a klobásou mexické fazole s kukuřicí ostré fazole fazole recepty pokrmy s klobasou pokrm z červených fazolí pokrm z fazoli mexické fazole vitana mexické fazole s párkem jidlo z lustenin -jako treba kovbojska panev pokrm z z fazolí technologicky postup mexicky gulas
Suroviny: klobása, cibule červená, cibule bílá, fazole červené v chilli, kukuřice sterilovaná, protlak rajčatový, víno červené, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, bujón, cibulka, sůl
Fazole s klobásou a kukuřicí na mexický způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnJ3
22 názorů