Fazole po mexicku

Merylas Kuchařka: Merylas

Luštěniny 9 názorů

Suroviny

červené fazole (tmavé)
mražená kukuřice
olej
kousek uzené slaniny
cibule
mletá paprika
mletý pepř
hladká mouka
rajčatový protlak nebo kečup
chilli pasta
sůl
pepř
bobkový list
masox
česnek
špetka oregána
(Místo suchých fazolí a mražené kukuřice můžeme použít sterilovanou. Přidat můžeme taky nakrájená čerstvá rajčata a papriku.)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si uvaříme téměř doměkka s bobkovým listem, osolíme, přidáme kousek masoxu a pepř. Před dokončením přidáme kukuřici a ještě krátce povaříme, ale jen v malém množství vody.

  2. Zahustíme cibulovou jíškou, kterou si připravíme tak, že osmažíme kostičky slaniny, přidáme trošku oleje, na něm zpěníme a chvilku orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, připravíme jíšku a v ní nakonec zpěníme mletou papriku. Zalijeme studenou vodou, prošleháme metličkou a použijeme.

  3. Do fazolí přidáme rajčatový protlak, můžeme i kečup, chilli podle potřeby, rozetřený česnek, taky můžeme čerstvou papriku a rajčata. Necháme zvolna dobře provařit a dochutíme si, jak má kdo rád.

  4. Přidám, co zrovna mám, třeba lečo, taky dochucuji octem a trochu cukru, polévkovým kořením, špetkou oregana, pokud použiji jen protlak a je kyselejší, tak dávám špetku cukru, nic se tím nepokazí.

  5. Pokud nemám mraženou kukuřici, dávám až nakonec sterilovanou a už dlouho nevařím. Pokud používám sterilované fazole, tak udělám jíšku, rozředím a všechno přidám. Nechám zvolna důkladně povařit a dochutím. K těmto fazolím se hodí nějaká opečená uzenina nebo uzené maso s opečenou cibulkou a chléb.

  6. Někdy k fazolím a uzenině podávám sterilované papričky - kozí nebo beraní rohy. Já tyto fazole více zahušťuji, kdo nechce, může dát jen malinko mouky a bude mít hlavně jen ochucené fazole s kukuřicí.

Poznámka

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 213 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazole po mexicku

  • Marta Krejčová Marta Krejčová(neregistrovaný)

    Je to výborné, vařím je už po několikáté od chvíle, co jsem recept získala. Budou i dnes a zítra, právě finišuju :-)

    Odpovědět

  • rambo rambo(neregistrovaný)

    Já tam ještě přidám pisl červeného vína,stačí víno znalců - krabičák.

    Odpovědět

  • Ivetakucera Ivetakucera

    Mám ráda fazole, určitě receptík vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • Prima Mama Prima Mama

    Už se to vaří:yes:

    Odpovědět

  • Eventuelin Eventuelin

    spagetka:Merylas: děkuji Vám za cennou radu :yes: :-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Eventuelin: Špagetka už odpověděla;-) Vodu nechávám ;-)

    spagetka: Špagi, co jak nejdříve musím dopsat do receptu gramáže, takže se :-8 Už vím podle reakcí, jak jsou gramáže a počty porcí důležité např. pro začínající.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eventuelin:nejsem sice autorka, ale dělám stejně - neslívám vodu z žádných luštěnin, je škoda minerálů a vitamínů. Navíc zahustím jíškou, jak je v receptu. Recept je perfektně popsaný ;-);-) a :-p:yes:

    Odpovědět

  • Eventuelin Eventuelin

    Mám dotázek, takže fazole připravuješ po celou dobu ve stejné vodě, která se už se neslívá a po ochucení se tak podává? Děkuju :-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Přidala jsem i bílé fazole a zelenou papriku a mňamka!:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: fazole fazole recept fazole recepty recepty fazole recept fazole recepty z fazolí fazole po mexicku s uzeným masem bílé fazole po mexicku recepty na fazole mexické fazole s kuřecím masem pokrmy z fazoli jak uvařit fazole recept na fazole sterilované fazole červené fazole s kuřecím masem fazolky recept fazolové recepty tmavé fazole fazole s kuřecím masem recept z fazoli

Zapomněl/a jsem heslo