Fazole po mexicku
Fazole, kukuřice a chilli, to jsou charakteristické suroviny pro mexickou kuchyni. Pikantní červené fazole dušené v rajčatovo-paprikové omáčce jsou velmi oblíbené, proto vám přinášíme recept na takovou českou verzi.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 951 kJ / 2 856 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,95 g |
Tuky | 71,95 g |
Vláknina | 199,86 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 916 mg |
Sůl | 3,60 g |
Sacharidy | 336,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole den předem namočíme, vodu slijeme, přidáme novou a fazole uvaříme téměř doměkka s bobkovým listem. Pak teprve osolíme a opepříme. K vaření můžeme použít i tlakový hrnec.
Krok 2: Před dokončením přidáme kukuřici a ještě krátce povaříme, ale jen v malém množství vody.
Krok 3: Zahustíme cibulovou jíškou, kterou připravíme tak, že osmažíme kostičky slaniny, přidáme trošku oleje, na něm zpěníme a chvilku orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme hladkou mouku, připravíme světlou jíšku a v ní nakonec zpěníme mletou papriku.
Krok 4: Ihned za stálého prošlehávání metličkou zalijeme jíšku trochou horké vody a fazole zahustíme.
Krok 5: Do fazolí dále přidáme rajčatový protlak (můžeme i kečup), chilli podle chuti, rozetřený česnek, také můžeme přidat nakrájenou čerstvou papriku a rajčata.
Krok 6: Za častého míchání necháme zvolna dobře provařit, alespoň 30 minut a případně dochutíme.
Krok 7: Pokud nemáme mraženou kukuřici, přidáme až uplně nakonec sterilovanou a krátce ji ve směsi prohřejeme.
Krok 8: K těmto fazolím se hodí opečená uzenina nebo uzené maso s restovanou cibulkou a chléb.
Zveřejněno 31. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazole po mexicku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpZJ
Moje poznámka
Fazole po mexicku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpZJ
Nejnovější recepty
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 2 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 20 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 22 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno 7. 7. 2025 08:57
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Indianapi před 18 minutami
Poctivá květáková polévka
janatka před 22 minutami
Česnekový dresink
Nadja před 24 minutami
Pikantní kančí krkovička
David1326 před 28 minutami
Hrníčková bábovka
Bajdina před 46 minutami
Kapusta zapékaná s mletým masem
Bajdina před 1 hodinou
Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších
nikolasvabenska před 1 hodinou
Uzený guláš
brtna před 2 hodinami
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
novakovajanna před 2 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
nikolasvabenska před 2 hodinami
Tématické fráze:
fazole,
fazole recept,
fazole recepty,
recepty fazole,
recept fazole,
recepty z fazolí,
fazole po mexicku s uzeným masem,
bílé fazole po mexicku,
recepty na fazole,
mexické fazole s kuřecím masem,
pokrmy z fazoli,
jak uvařit fazole,
sterilované fazole červené recepty,
recept na fazole,
sterilované fazole,
červené fazole s kuřecím masem,
fazolky recept,
fazolové recepty,
tmavé fazole,
fazole s kuřecím masem
Suroviny:
fazole červené,
kukuřice mražená,
olej,
slanina uzená,
cibule,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
mouka hladká,
protlak rajčatový,
pasta chilli,
sůl,
bobkový list,
česnek,
koření oregáno,
paprika čerstvá červená,
rajče,
ocet,
cukr,
koření oregáno
Komentáře (19)
spagetka: Špagi, co jak nejdříve musím dopsat do receptu gramáže, takže se