Žitné dalamánky
Suroviny
Porce: Asi 20 ks - dle velikosti
Nutriční hodnoty
Energie | 8 547 kJ / 2 043 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,30 g |
Tuky | 14,78 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 6,53 g |
Sůl | 16,30 g |
Sacharidy | 395,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto je taktéž recept z kuchařky Viléma Vrabce z roku 1969 a je opět určen pro ruční zpracování těsta, ale jelikož mám ještě pečku u sebe (půjčenou,) zkusila jsem v ní a šlo to.
Ochutnala je celá rodina a všichni chválili a i manžel, který jí jen bílé pečivo je přijal za své. Dokonce jsem je jedla i já, které nikdy kupované dalamánky nechutnaly. Ale na těchto jsme se shodli všichni a tak jsou zařazeny mezi ty, co se budou dělat i nadále.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 7. 2023 08:40
satelit: br. kaše v prášku je běžně k dostání (nedoporučuji z ní dělat kaši, leda bys chtěla lepit tapety)
15. 7. 2023 20:50
Bramborová kaše v prášku? Neznám, nikdy jsem ji nekupovala, tak ji zkusím sehnat, díky.
4. 9. 2022 21:40
Jsou výborné. Dala jsem jen 100 g hladké pšeničné mouky a přidala 100 g mouky rýžové.
9. 3. 2012 10:39
mirca75, Merylas: nádhera, holky, máte to obě jedničkové
8. 3. 2012 22:09
Merylas, moc děkuju za pěknou fotečku a jsem ráda, že dalamánky nezklamaly. A taky děkuju za milá slova, i Jarce .
Maruško, já se tu teď taky málo "vidím", ale pokusím se o nápravu. Ahojky ....
Maruško, já se tu teď taky málo "vidím", ale pokusím se o nápravu. Ahojky ....
7. 3. 2012 22:44
zizala: Děkuji Mirča si vždy na psaní RCP dávala záležet, já vím
7. 3. 2012 22:37
Merylas: Máš je krásný Jj, Mirčiny recepty jsou podrobný a spolehlivý
7. 3. 2012 22:31
mirca75: Miruš, vybrala jsem si Tvůj receptík k vyzkoušení a dalamánky jsou opravdu moc dobré Taky je budu občas dělávat, chutnaly celé rodině, pekla jsem je už po druhé Recept je moc dobře a srozumitelně rozepsaný a všechny gramáže jsou OK. Nic jsem nepřidávala, ani neubírala, zadělávala jsem vodou - 300 ml. Tvůj recept můžu všem doporučit, aby ho vyzkoušeli a ode mě máš samozřejmě bod č. 11 a přidávám foto A moc málo Tě tady "vidím"
13. 2. 2012 14:58
Výbornéééé
3. 3. 2011 13:34
Děláno bez pekárny.Jsou super.
25. 6. 2009 11:35
Díky
25. 6. 2009 10:33
dávám jí od oka, asi tak 2 polévkové lžíce.
24. 6. 2009 14:59
Finneta to jsem moc ráda že chutnali,jen škoda že nejsou i fotečky.Můžu se zeptat kolik jsi dala té práš.kaše?Ráda bych zkusila i s ní.Děkuji za vyzkoušení a pochvalu
24. 6. 2009 13:28
pekla jsem včera. nedávala jsem brambory, ale bramborovou kaši v prášku a byly úžasný!!!!!
28. 5. 2009 13:21
Děkuji za rady, ted uz se urcite povede
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 15 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 43 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 45 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Další recepty
Tématické fráze: dalamánky z domácí pekárny žitná mouka recepty dalamánky domácí dalámánky dalamánek z žitné mouky žitný dalamánek recept žitný dalamánek dalamánky recept vyroba dalamánků jak upéct dalamánky recepty ze žitné mouky dalamánky domácí pekárna dalamanek recept recept na dalamánky recepty z žitné mouky žitná mouka těsto na dalamánky žitná mouka - recepty dalamánky z žitného kvásku dalamanky z kvasku
Suroviny: mléko, brambory, sůl, cukr, mouka, mouka hladká, droždí, voda, sůl, kmín celý
Žitné dalamánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5KY
30 názorů