Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 292 kJ / 3 894 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,81 g |
| Tuky | 233,70 g |
| Vláknina | 52,31 g |
| Cholesterol | 399 mg |
| Sodík | 10,64 g |
| Sůl | 26,69 g |
| Sacharidy | 353,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová baba z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyX
Moje poznámka
Bramborová baba z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyX
Nejnovější recepty
Výpečky se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Kotlety s česnekovo-nivovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Svatomartinská stehna
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Přidáno před 11 hodinami
Asijská zeleninová směs pěti vůní
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 6 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 6 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 6 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 6 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 7 hodinami
Utopenci
magdalenka před 7 hodinami
Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
magdalenka před 7 hodinami
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
magdalenka před 7 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
Ellisska před 7 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
BinaSa před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty na chleba z domácí pekárny,
domácí chleba recepty,
langoše těsto recept,
chleba z domácí pekárny recepty,
domácí pekárny chleba,
pekárna na chleba recepty,
domácí kuchařka,
domácí sekaná recept,
domaci pekarna-recepty,
domácí recepty,
domácí sekaná,
bramborová buchta,
recepty na chleb z domaci pekarny,
vdolky recept,
recept na chleba z domácí pekárny,
langoše těsto,
chleba z domácí pekárny,
baba,
bramborová baba,
sekaná z pekárny
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
pasta feferonková,
česnek,
cibule,
kmín celý,
majoránka,
prášek do pečiva,
slanina uzená,
zelí kysané,
olej
Komentáře (18)
mám ETA Siesta a nemůžu si ji vynachválit. "Sebral" jsem ji bábině, která ji přestala používat poté, co jí několikrát geclo(spadlo) těsto. Je jedno, jestli pečeš z krabiček, či směsných mouk, sušeného droždí, nebo rozmíchaného v mléce.
Zjistili jsme, že to způsobuje rozdíl teplot. Když jsem ji jednou přinesl z komory do kuchyně (rozdíl cca 20°C) tak mi taky těsto geclo. Od té doby, co ji nechám cca hodinu se ohřát na pokojovou teplotu se mi to nestalo ani jednou.
Třeba to jako tip pomůže.
PS: Já miluju chleba se zapečenými škvarky, k tomu už není třeba nic mazat
Rada by som podotkla, že kým som sa naučila upiecť poriadkny chlebík, s ktorým som bola spokojná a ktorý som už mala vychytaný, prešlo asi 3-4 mesiacov. Nie je chyba v pekárni, proste sa potrebuješ naučiť ako na to.
Ak ti môžem doporučiť chlieb, skús upiecť podľa receptu, ktorý používam vždy, mení sa len múka, semienka a prípadné vložky ako pažitka, cibuľka, provensálske korenie, bazalka... ale tieto prísady už dávam iba niekedy, ak potrebujem špeciálny chlieb.
Takže ten recept :
http://www.toprecepty.cz/recept/5025-univerzalni-c...