Bramborová baba z domácí pekárny
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 16 292 kJ / 3 894 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,81 g |
Tuky | 233,70 g |
Vláknina | 52,31 g |
Cholesterol | 399 mg |
Sodík | 10,64 g |
Sůl | 26,69 g |
Sacharidy | 353,65 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 8. 2013 23:33
Ola:Dávaš tam hodně vody když je promíchané musí jen pružit a ne se lepit na prsty nesmí být moc řídké jinak vždy spadne.
28. 11. 2012 16:48
Vanda:VANDO SEKANA V DOMACI PEKARNE NEMA CHYBU JE STAVNATA MY UZ JINAK NEPECEME DAM VSECHNY SUROVINY A TROSKU PRASKU DO PECIVA A PECU ASI TAK HODINU A CTVRT NEMA CHYBU DOBROU CHUT
9. 2. 2012 23:15
Ahoj, spíš něco pro Olgu,
mám ETA Siesta a nemůžu si ji vynachválit. "Sebral" jsem ji bábině, která ji přestala používat poté, co jí několikrát geclo(spadlo) těsto. Je jedno, jestli pečeš z krabiček, či směsných mouk, sušeného droždí, nebo rozmíchaného v mléce.
Zjistili jsme, že to způsobuje rozdíl teplot. Když jsem ji jednou přinesl z komory do kuchyně (rozdíl cca 20°C) tak mi taky těsto geclo. Od té doby, co ji nechám cca hodinu se ohřát na pokojovou teplotu se mi to nestalo ani jednou.
Třeba to jako tip pomůže.
PS: Já miluju chleba se zapečenými škvarky, k tomu už není třeba nic mazat
7. 1. 2010 22:54
Ola, príčin môže byť viac. V prvom rade, skontroluj hustotu cesta pri miesení, cesto nesmie byť riedke ako na koláč, musíš mať z neho guľu. Ďalšou príčinou môže byť droždie. Ja používam čerstvé droždie, na jeden chlieb dávam asi 15-16 g droždia, bez ohľadu na to, či používam ražnú, celozrnnú alebo grahamovú múku ( miešam vždy s pšeničnou ). Netreba dávať viac, cesto môže prekysnúť a potom spadne. Pekáreň môžeš otvárať kedykoľvek, ale len do posledného kysnutia. Na chlieb najčastejšie používam probram SPRINT, a háky vyberám pred pečením. Takže je to čas na displeji 1:20, je to po hladení, vyberiem háky a už sa pekáreň nesmie otvoriť. Inak hrozí spadnutie cesta, lebo sa podchladí.
Rada by som podotkla, že kým som sa naučila upiecť poriadkny chlebík, s ktorým som bola spokojná a ktorý som už mala vychytaný, prešlo asi 3-4 mesiacov. Nie je chyba v pekárni, proste sa potrebuješ naučiť ako na to.
Ak ti môžem doporučiť chlieb, skús upiecť podľa receptu, ktorý používam vždy, mení sa len múka, semienka a prípadné vložky ako pažitka, cibuľka, provensálske korenie, bazalka... ale tieto prísady už dávam iba niekedy, ak potrebujem špeciálny chlieb.
Takže ten recept :
http://www.toprecepty.cz/recept/5025-univerzalni-c...
7. 1. 2010 14:04
Pekla sem bílý ,toustový i celozrnný i přímo s krabice.Zkoušela sem suché i čerstvé kvasnice a výsledek byl stejný.My jsme bez chleba a sousedovy slepice mají hody.
7. 1. 2010 13:45
Ola (neregistrovaný/á) podle mne bude něco špatně s pekárnou. Dělá ti to u všeho?
7. 1. 2010 13:15
Mám pekárnu Eta Siesta a zatím nejsem spokojená.Když dám všechny suroviny do pekárny těsto krásně nakyne ale jakmile dojde k hlazení tak těsto spadne a zdeformuje se celý bochník když se dopeče je z toho nedobrá sražená placka.Může mě někdo poradit co s tím?Děkuji
1. 1. 2010 22:53
amalinka11 , ja mám pekáreň ETA SIESTA a som s ňou veľmi spokojná. Nám vyhovuje, nie je drahá a pečie dobre. Ale každý má skúsenosti so svojou, takže asi názory budú rozdielne.
1. 1. 2010 15:07
prosím jestli mi můžete napsat jaké máte zkušenosti s jednotlivými značkami pekáren vybírám která je nejlepší podle skušeností uživatelek nebo alepoň odkaz na nějakou diskuzi kde bych se to dozvěděla
7. 12. 2009 12:07
Vando, můžeš.
7. 12. 2009 12:06
Dobrý den mohu upéct v domácí pekárně i sekanou?děkuji za odpověď
9. 3. 2009 15:34
Dievčatá, ďakujem Pozrela som ten uvedený web a konštatujem, že recept je odpísaný nie odtiaľ z topov, ale z iného webu, kde som ho pred časom vložila. Nechcem robiť reklamu iným webom na týchto stránkach, ale dovolím si pre porovnanie uviesť zdroj : http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNPPEN...
9. 3. 2009 14:50
Terezko, taky si myslím, že Gábina to tak nemyslela. Nic si z toho nedělej, buď nad věcí, to jsou samé maličkosti. Když nejde o život, tak jde o ....
9. 3. 2009 14:49
Tejao, omlouvám se, že jsi to špatně pochopila CHtěla jsem tě upozornit, že od tebe někdo kopíroval recept
Protože na těch stránkách je vložen nedávno a ty už jsi ho napsala dávno předtím.
9. 3. 2009 14:37
Tejajo nesmutni,jistě se to vysvětlí,ale opravdu tě to vzalo,tak si to tak neber,vždyť víme že nemáš zapotřebí něco kopírovat,jsi šikovná a ostřílená kuchařinka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Noky s kuřecím, cuketou, sušenými rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 1 hodinou

Cuketa obalená v cornflakes se sýrem
Přidáno před 8 hodinami

Vařená sekaná z krůtího masa s vejci
Přidáno před 10 hodinami

Obrácené vepřové řízky z trouby
Přidáno před 11 hodinami

Kakaový dort s višněmi a tvarohem
Přidáno 23. 5. 2022 14:30

Palačinky s tvarohem a smetanou
Přidáno 23. 5. 2022 09:16
Právě bylo uvařeno:

Čínské nudle narychlo
uvařil/a tejaja
před 25 sekundami

Banánová bábovka
uvařil/a Jana130978
před 56 minutami

Domácí blesková zmrzlina
uvařil/a siana
před 57 minutami

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
uvařil/a Barudanko
před 1 hodinou

Švédské masové kuličky
uvařil/a Tynkak
před 1 hodinou

Jednoduchý a rychlý slaný koláč
uvařil/a Kitulla155
před 1 hodinou

Dršťková z hlívy ústřičné jednoduše
uvařil/a bajoo
před 1 hodinou

Tvarohová bublanina
uvařil/a kapr123
před 2 hodinami

Domácí langoše
uvařil/a MonikaHo
před 2 hodinami

Výborné lasagne
uvařil/a Janule25
před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recepty na chleba z domácí pekárny domácí chleba recepty langoše těsto recept chleba z domácí pekárny recepty domácí pekárny chleba pekárna na chleba recepty domácí kuchařka domácí sekaná recept domaci pekarna-recepty domácí recepty domácí sekaná bramborová buchta recepty na chleb z domaci pekarny vdolky recept recept na chleba z domácí pekárny langoše těsto chleba z domácí pekárny baba bramborová baba sekaná z pekárny
Suroviny: brambory, mouka hladká, vejce, sůl, pasta feferonková, česnek, cibule, kmín celý, majoránka, prášek do pečiva, slanina uzená, zelí kysané, olej
Bramborová baba z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pyX
17 názorů