Sádlo z trouby bez míchání
Sádlo znovu získává na své oblíbenosti v české kuchyni. Není divu, jeho využití je všestranné. A zároveň, jak je známo, tuk nosí přece chuť. Pusťte se i vy do domácí přípravy škvarků neboli moravského müsli.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 112 842 kJ / 26 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,00 g |
Tuky | 2 970,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,70 g |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Sádlo není v troubě potřeba vůbec míchat, není potřeba ani dohled nad ním.
Inspirace - fb
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 2. 2023 14:17
sádlo v troubě dělám už několik let skvělé je, že se nemusí míchat ani hlídat ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
už jsou v troubě 3kg
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
už jsou v troubě 3kg
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
22. 6. 2019 09:32
Škvařím takto sádlo už poněkolikáté a můžu jen a jen doporučit
Díky za dobrý nápad.
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
19. 1. 2019 20:44
Iru27: Dělám stejně, jen používám klasickou hlubokou fritézu, kterou si hýčkám, jako oko v hlavě, protože podobnou už nikde nedostanu.
![:-(( :-((](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/14.png)
19. 1. 2019 12:36
Je to fakt super bez míchání bez starostí bozi![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
20. 9. 2017 17:50
zrovna sa mi receptik hodi,musim kupit slaninu a urobime doma v trube .Poznam to len ako miesanie v kotli vonku,alebo na sporaku.Toto je pre mna novinka,tak som zvedava.![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
18. 2. 2017 04:20
Nadja: ![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
18. 2. 2017 00:28
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
3. 12. 2016 16:02
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
24. 11. 2016 21:19
Sádlo škvařím v mikrovlnce. Půl až třičtvrtě kila asi pět minut přikryté. Potom zamíchám a dalších pět minut už přikryté být nemusí. Znovu zamíchám, aby se škvarky od sebe odlepily, nastaví dalších pět minut, ale už se dívám. Když škvarečky všechny plavou a více nezlátnou, je hotovo. Škvarky seberu děratou lžící a sádlo sleji. Sádýlko je krásně hlaďoučké, tuhé a voňavé. Při krájení sádla je nutno pečlivě odstranit každý kousíček masa. Jinak se při škvaření spálí a sádlo po spálenině zavání.
23. 11. 2016 08:55
Taky dělám sádlo v troubě. Škvarky jsou bezkonkurenční a není s tím taková práce. Troubu předehřívám na 250°C, vložím pekáč, nezakrývám, jak se začne uvolňovat sádlo- cca za 10 min tak ztlumím na 150°C a nechám škvařit. Občas promíchnu. Mám velký pekáč, sádlo neodebírám. Před vložením do trouby podlévám vodou a pokud chceme škvarky tmavší tak přidám i trochu mléka..
22. 11. 2016 22:48
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
21. 11. 2016 17:17
už jsem o tom slyšela,tak to asi vyzkouším
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
20. 11. 2016 17:43
Josef: nevím, jestli se sem k receptu savlinka vrátí, tak ti napíšu aspoň svoji zkušenost. Sádlo v troubě dělám nezakryté, dopsala jsem to do receptu![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Tom Beyk: díky
i v pekárně jsem zkoušela, ale nikdy se mi v ní škvarečky tak pěkně nevypekly.
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Tom Beyk: díky
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
19. 11. 2016 18:37
...prima nápad, já dělám sádlo v pekárně a tam se tři kila nevejdou.
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
19. 11. 2016 14:23
savlinka: Dobrý den,prosím o info zdali je potřeba ten pekáč či hrnec v troubě přikrýt.Děkuji.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno 14. 6. 2024 14:16
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno 14. 6. 2024 13:56
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno 14. 6. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Linecký mřížkový koláč s marmeládou
Lalaj uvařila před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Walderama08 uvařila před 3 hodinami
Koprová omáčka
Evellinka uvařila před 3 hodinami
Kuře se sezamem a čínskými nudlemi
kloudakovi uvařila před 3 hodinami
Poctivá květáková polévka
Geeluix uvařila před 4 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
samson.lance uvařila před 4 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Salát z mladých kedluben s nivovou zálivkou
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Kuřecí stehna s anglickou slaninou
njaroslav15 uvařila před 5 hodinami
Polévka s kapáním
Jurec uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: škvaření sádla v troubě skvarene sadlo v troube sádlo škvařené v troubě škvaření sádla domácí sádlo v troubě skvareni syrového sádla sadlo škvaření sádla s mlékem škvařeni sadla v v troubě domácí škvařené sádlo v troubě škvarky v troube domácí sádlo z trouby jak zavařit sadlo škvařené sádlo z trouby jak se dělá sadlo škvarky dělané v troubě škvarky z trouby škvaření sádla v pomalém hrnci skvareni sadla a mleko škvaření syrového sádla v troube
Sádlo z trouby bez míchání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogE3
18 názorů