Sádlové rohlíky zadělávané v domácí pekárně

Latina Kuchařka: Latina

Domácí pekárna 16 názorů

Suroviny

400 g hladké mouky
(část můžeme nahradit moukou špaldovou)
50 g změklého sádla
200 ml vlažné vody
1 lžíce krupicového cukru
1 lžička soli
30 g čerstvého droždí
Na potření:
1 rozkvedlané vejce
Na posypání:
hrubá sůl, kmín, mák, sezam, dýňová semínka - prostě to, co má kdo rád
Na obměnu: můžeme přidat sekané škvarky, bylinky, sekané ořechy, pizzové koření....
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta bez pečení.

  2. Vykynuté těsto vyjmeme na vál, rozválíme na kola, která rozkrájíme na trojúhelníky a od širší strany trojúhelníku motáme rohlíky. Z těsta také můžeme jen oddělovat kousky těsta a z nich vytvarujeme rohlíky (rovné, zahnuté). Z uvedené dávky dělám asi 12 ks rohlíků. Hotové přendáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 15 minut odpočinout. Pak potřeme vajíčkem a sypeme podle chuti.

  3. Pečeme při 200 °C asi 12 minut - doba pečení se řídí podle velikosti rohlíku. Vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.

Poznámka

Do těsta při zpracování ,(po zaznění zvukového signálu pekárny) můžeme přidat hrst sekaných škvarků, sekané ořechy nebo sekané zelené bylinky.

Toto těsto neobsahuje žádné mléčné výrobky, takže mohou rohlíky konzumovat i lidé s nesnášenlivostí na laktózu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 353 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sádlové rohlíky zadělávané v domácí pekárně

  • kikini776 kikini776

    Opravdu vynikající jak těsto, tak i rohlíky. Jen jsem je měla trošku těžší. Nechala jsem jeden schválně pět dní v sáčku a stále byl měkoučký. Všechny jiné recepty skončily tím, že druhý den byly rohlíky tvrdé.:-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    Určitě vyzkouším.:-K:yes:

    Odpovědět

  • lahoda lahoda

    Vyzkoušela jsem a jsou moc dobré. Skvělý recept. :yes:

    Odpovědět

  • Latina Latina(autorka receptu)

    Tom Beyk: díky za další fotky, vypadají úžasně, je to velká inspirace

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: recept se mi líbí, určitě je udělám - Díky:-K

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    ...tak jsem vyzkoušel těsto s dárkem - mačkadla na něco jako "kajzerky" a šneky. Je to fakt perfekt těsto.:yes: Ta chuť je vynikající. Přidávám fotky.

    Odpovědět

  • Latina Latina(autorka receptu)

    jirholu: díky za přidání fota, jsem ráda, že se povedly:yes:

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Děkuji za recept na vynikající a křupavé rohlíky ... nemají chybu ;-) :yes: Rohlíky jsem ničím nesypala, pouze jsem potřela vajíčkem. Dovolím si přidat foto :-)

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Latina: už se těším ,<3 mrzí mě, že neumím dávat fotky,rohlíky byly už od pohledu k " sežrání "

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Latina: Prečo obyčajný? Je skvelý tvoj recept, také je potrebné šíriť!

    Odpovědět

  • Latina Latina(autorka receptu)

    dělám ještě další druh rohlíků, tak je sem také vzkouším přidat:)

    Odpovědět

  • Latina Latina(autorka receptu)

    Moc děkuji za přidané další fotky, váhala jsem, jestli sem mám recept na rohlíky dát, zdál se mi takový obyčejný, oproti těm ostatním, co tu jsou. Ale teď jsem ráda, že je někdo vyzkoušel a povedly se. díky

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Chutnaly nám moc .Sypala jsem je sezamovým semínkem ,soli dala 1,5 lžičky a cukru 1 lžičku. S těstem se díky sádlu dělalo skvěle, bez podsypávní ,já jsem je rolovala jako kupované rohliky. Bylo jich 11 a už nejsou . . . :yes:

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Tom Beyk : máte je fakt luxusní :yes: po obědě na ně zadělám,teda pekárna.To zas budou kila nahoře :-( .Jen se mi nezdá pl cukru a jen čl soli :-?

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    ...tak jsem je vyzkoušel a já to tušil, já to poznal už z fotky - jsou prostě vynikající. Chtěl jsem vždycky upéct rohlíky tak dobré jako pečou u nás v pekárně - nikdy se mi to nepovedlo. Až tentokrát ale jsou lepší :yes: , prostě nemají chybu. (jen jsem je špatně zabalil a málo rozválel těsto...příště se polepším ;-) )
    A to jako napotvoru jsem měl doma už jen 22g droždí tak jsem měl obavy jak to dopadne ale těsto krásně vykynulo a příště to udělám zase z 22g. Díky za perfekt recept a dovolím si přidat fotky.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: rohliky z domaci pekarny recept na domácí rohlíky recept na rohlíky domácí rohlíky z domácí pekárny domácí rohliky domácí rohlíky recept těsto na rohlíky v domácí pekárně recept na rohlíky z domácí pekárny rohliky v domaci pekarne rohlíky recept sádlové rohlíčky sádlové rohliky domácí pekárna recepty těsto na rohlíky z domácí pekárny recepty na pečení v domácí pekárně domaci sadlove rohlícky sadlove testo v pekárně recept domácí rohlíky recepty na rohlíky z domácí pekárny recepty na domácí rohlíky