Škvarky z trouby

eva hubova Kuchařka:

Vepřové maso 17 názorů

516
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Suroviny

Vepřové sádlo (syrové)
trochu vody
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo nakrájíme na menší kostky, dáme do hrnce, podlejeme vodou, přikryjeme poklicí, dáme do předehřáté trouby na spodní mřížku.

  2. Troubu zapneme na spodní ohřev a smažíme na 180 - 200°C dozlatova. Během smažení několikrát promícháme.

  3. Necháme částečně vychladnout a přes drátěné sítko ocedíme do suchých sklenic. Necháme vychladnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škvarky z trouby

  • evík evík

    Velmi dobrý nápad,smažit v troubě, sádlo i škvarečky jsou chutné, a především není "poprskaný" sporák.Bod letí :-)):-)):-)):yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Já jsem taky vždy dělala na plotně ve velkém hrnci, tohle mě napadlo v srpnu kdy jsme zabíjeli prasátko a nebylo moc času a navíc jsem druhý den odjížděla na delší dobu pryč...nakonec jsem zjistila, že to tak dělá spousta kuchařinek, ale já jsem takový recept nikdy nikde neviděla.
    Ivana Ch, recept jsi možná viděla na Toprecepty.sk, tam jsem jej v tom srpnu vložila:-))
    Všem díky za hezké komentíky a:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Zajímavé! Po té záplavě sladkostí ....mana nebeská:-p:-*:yes:....+1

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    To jsem ještě neslyšela,ale určitě vyzkouším...:yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • Bahula Bahula

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Já dělávám škvarky buď na sporáku,nebo v takové kulaté horkovzdušné troubě(tam raději,je to bez míchání:-8)Tento receptík,který se mi moc zamlouvá si ukládám:yes:Škvarečky vypadají báječně:-K+12:-p:yes:

    Odpovědět

  • Věrka R. Věrka R.(neregistrovaný)

    To budu muset taky někdy vyzkoušet. Myslím, že by to mělo jít dobře, však někdo, třeba moje tchýně, smažila i řízky v troubě a byly dobrý, tak proč ne, jen mě to nikdy nenapadlo.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Super nápad;-)ó škvarečky jsou tedy zlatavé:-p:-p:yes:já zatím dělala podle Václava taky v DP a zrovna v sobotu,jsem s tím spokojená,ale někdy vyzkouším i tvůj způsob;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Evi, nechceš mi sem jich kousek šoupnout:-?:-Djá bych si tak dala osolené s čerstvým chlebíčkem, mňam,mňam, to se nedá vydržet, že jsem na to koukala.....ale 7.bodíka ti dávám:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Evi . Vypadají vznostně. Já dělám v DP, ale tohle vyzkouším. Jistě budou krásně křupavé a snad se sádlo nezabarví a nezhořkne. máš + bodík 6

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Kadlik::-D:-D:-D:yes::yes::yes::-D

    Evuško:-K:-K krásné škvarečky:-8:-8 jak malované:yes::yes::-p;-):-):-K

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    Moje srdce se při pohledu na škvarky rozbuší jak koňské kopyto v kýblu... Dělám podobně, ale ty kousky sádla nechám den odležet nasolené, a na závěrečné zčervenání, po odebrání většiny zcezeného vytopeného sádla, přiliju trošku mléka...:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Evi, každou zabijačku, kterou jsme mívali u dědy, se sádlo škvařilo takto, "voněl" od toho vždycky celý dům. :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Teda Evi, tohle po ránu...:-O :-p:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo