Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 480 min

480 min (480 min příprava)

20. 1. 2010 04:06

Suroviny

Porce: 24 krajíčků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chlebík je pěkně nadýchaný a vydrží v igelitu měkký i týden. Ten náš vydržel asi 2 hodiny (z toho jsme hodinu nebyli doma. ;o))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

MarcelaPa

29. 3. 2015 03:47

nikol: určitě ošatku do trouby nedáváš,:-) v receptu je napsáno, že těsto překlopíš na lopatu na sázení chleba nebo na obrácený plech s pečícím papírem.

nikol

29. 3. 2015 00:18

Dobrý večer.Asi se ptam nesmyslně, ale když mam testo v osatce nakynute, davam tu osatku s testem do trouby??:-8

Iljusa Iljusa

21. 1. 2010 10:54

:-8:-8

spagetka spagetka

21. 1. 2010 10:53

Iljušo, jsi jen homo sapiens sapiensis, tedy člověk omylný (pro případné rejpálky - vím, že to není ten překlad, ale Iljuša ho pochopí;-)):-D:-D:yes:

Iljusa Iljusa

21. 1. 2010 10:49

Tak hlásím, že foto nebude - včera (ze známých důvodů mého svátku) jsem jaksi při návštěvě na chleba pozapoměla, pekárna sice pípala, no vypla jsem jí s tím, že dám kynout do cedníku, dle rady odtud - no ale nějak jsem na přendání také zapoměla:-8:-) a ráno se těsto projelo spojenými nádobami směr čistička odpadních vod :-D:-D:-D
Slibuji, že zkusím znovu ;-)

mirca75 mirca75

21. 1. 2010 08:24

Jitkob:-)Jsem ráda,že bereš Topky jako slušnou společnost:-8-myslím,že tady tě lidičky nezklamou;-).Chci se taky omluvit,že jsem pod tvým receptem žádala o radu k jinému receptu-nějak mi to nedošlo-promiň:-K.Máš v profilu hezkou fotku:-)-včera to jsi byla ty a teď tvé holčiny?

Jitkab

20. 1. 2010 17:53

Z kvásku a bez droždí - kvásek se dělá z droždí, ale do těsta se už nepřidává. Asi to budu muset v názvu změnit, aby...

popleta

20. 1. 2010 17:40

Je to nějaké zmatené, chléb z kvásku bez droždí a odkaz je na kvásek z droždí.

Jitkab

20. 1. 2010 16:26

Recept na kvásek najdete tady: www.toprecepty.cz/recept/9709-kvasek/
S kváskem člověk musí mít trpělivost, je to v podstatě jako domácí zvířátko, musí se to živit, a když jedete na dovolenou, musíte ho dát na starosti sousedce. A pozor, aby vám ho během výroby nesežral pes - to se stalo mně. Po pěti dnech, když už byl kvásek hotový a chtěla jsem si upéct nějaký ten skvost, tak jsem našla mísu prázdnou a o kus dál se válel můj kokřík s nafouklým pupkem. Měl štěstí, že jsem ho nezabila, ale měl na mále. :-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 1. 2010 16:05

Jitkab taky já tě zdravím na Topkách ;-) Recept na kvásek, i dvoudenní kvásek tady máme díky Cathleen. Ten tvůj chleba nemá chybu. Tak jen tak dál, budem se těšit!:-):yes:

Jitkab

20. 1. 2010 15:30

shineon, mirca75 už ti odpověděla, tak ještě jednou – místo lopaty na sázení chleba se dá použít obrácený plech, místo pizza kamenu obyčejná keramická dlaždice (dost velká, aby se tam chlebík vešel – pár měsíců jsem ji používala, ale jednou jsem na ní stříkla v troubě vodu a byl konec, tak pozor.)

mirca75 (díky za přivítání – už nějakou dobu tady kroužím a myslím si, že jsem se dostala do slušné společnosti :-)), magdalenka a Bibinka – recept na kvásek časem dodám, ale kdo ho nemá a peče chleba, může si před pečením kousek těsta uždíbnout, přidat k němu stejné množství mouky a vody, zamíchat, nechat stát na kredenci do druhého dne. Pak je kvásek připraven k použití. A komu se nechce míchat, může použít to den staré těsto (ale nechat stát na teple!)

Levik – tenhle chlebík jsem s kvasnicemi nezkoušela, tak nevím. Zkuste tam lžičku přidat, kynutí (po vyndání z DP) zkrátit na 45 minut a dejte vědět, jak to dopadlo. Třeba objevíte recept na nejlepší chleba světa. ;-)

Iljusa – asi už je pro ten Váš chlebík pozdě, ale Gabina má pravdu, někdo místo ošatky používá třeba cedník vystlaný pomoučeným plátýnkem. A díky za info, kde koupit chlebovou mouku.

A teď všeobecně – kdo má rád křupavou kůrčičku, tak ten možná bude zklamaný. My s manželem jsme taky kůrožrouti, ale tenhle chlebík peču hlavně pro děti. Chlebík s extra křupavou kůrčičkou mi zrovna kyne, tak jestli se povede, přidám ho sem taky.
Taky se musím přiznat, že žiju v USA, kde chleba není nic moc, anebo drahý, takže ho peču skoro denně už spoustu let. A díky moc za bodík!

mirca75 mirca75

20. 1. 2010 14:21

Gábino:-)když tě tu mám,tak budu ještě zvědavá;-).To všechno co ty dělám i já,potírám,mám hrnek s vodou,..už jsem zkoušela péct jak klasicky tak na horkovzduch;péct na tvé stupně,péct na 230°C delší dobu,...ale výsledek pořád stejný;-(.Kůrka je,ale je to taková tenoučká slupička jak z jablka:-(.

Gabina

20. 1. 2010 14:14

Mirčo:-K hihi, já vím:-D:-D Já ho během pečení několikrát potřu vodou a mám v troubě plecháček s vodou, aby se dodala chlebu vláčnost Mirčo, ještě doporučuju Hellin chleba http://www.toprecepty.cz/recept/2133-chleba-s-krup... ten má opravdu křupavou kůrku ;-)

mirca75 mirca75

20. 1. 2010 13:56

Gábi:-)já né,já v té formě nekynula:-O,to ten chleba:-D:-D:-D.
Mimochodem,dneska jsem ho pekla znovu a je :yes:.Jenom prosím tě,jak to děláš,že na něm máš takovou krásnou kůrku.Já už jsem tedy taky docílila jakési trochu barvy,ale manžel frflá,že to není kůrka jako z kupovaného - a má pravdu;-(.

Gabina

20. 1. 2010 13:37

Iljušo, můžeš dát nakynout třeba do mísy nebo do cedníku vyloženého utěrkou. Mirča taky kynula ve formě na chlebíček..

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: jak dlouho péct chleba pečení chleba doba pečení chleba jak dlouho se peče chleba jak upéct chleba v troubě recepty na pečeni chleba lopata na sázení chleba forma na pečení chleba jak dlouho péct domácí chleba peceny chleba domácí chléb v troubě recept na pečení chleba chléb v troubě chleb z trouby lopata na chleba peceny chleb ošatkovy chleb domácí chleba z trouby domácí chleba do trouby nejlepší recept na chleb

Suroviny: kvásek, mléko, cukr, mouka, droždí, mouka chlebová pšeničná, sůl, cukr, olej, mouka

TopRecepty.cz

Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q71R