7 receptů na smažené placky: Pochutnejte si na bramborácích nebo připravte cibuláčky či zelníky
Různé smažené placky jsou jídlem, které poslouží jako součást hlavního chodu a s chlebem mohou být i svačinou na výlet. Nejčastěji připravujeme oblíbené bramboráky, ale existuje řada dalších placek, jejichž výběr jsme pro vás připravili v následujícím článku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Staročeské zelníky
- Sýrovo - kuřecí placičky
- Brokolicové placičky
- Cuketový bramborák
- Šumavský bramborák
- Babčák
- Cibuláčky
1. místo
Na křupavé zelníky připravíte těsto ze zelí a brambor, které případně obohaťte o uzeninu nebo osmaženou cibulku. Placky usmažíte na rozpáleném oleji. Nejlépe chutnají ještě čerstvé se spoustou zeleniny.
2. místo
Tyto šťavnaté placičky z kuřecího masa, nastrouhaného sýru a majonézy jsou alternativou ke klasickým řízkům. Sýr na plackách vytváří křupavou krustičku a jarní cibulka všemu dodá tu pravou chuť, takže si celá rodina parádně pochutná.
3. místo
Další zajímavou alternativou jsou brokolicové placky, které připravíte z předem uvařené brokolice. Díky vmíchanému sněhu z bílků budou placky nadýchané. Pokud přemýšlíte nad ještě zdravější variantou placek, pak můžete tyto či jiné místo smažení upéct v troubě.
4. místo
V sezóně cuket nejspíš přemýšlíte, co s nimi. Bývá jich velká úroda a obvykle dorůstají rychleji, než je stíháte zpracovávat. Můžete z nich usmažit tyto placky, které se připravují prakticky stejně jako bramboráky, jen brambory nahradíte nastrouhanou cuketou, ze které dobře vymačkáte přebytečnou tekutinu.
5. místo
Do našeho přehledu patří i jeden z nejoblíbenějších receptů na bramboráky. V těchto bramborácích je navíc nadrobno nakrájený kořeněný lovecký salám, který dodává plackám svou výraznou chuť a vůni.
6. místo
V sezóně hub si dopřejte tyto voňavé bramboráky, do kterých přidejte podušené čerstvé hříbky. Milovníci hub si ohromně pochutnají. Pokud vás na ně přepadne neodolatelná chuť i mimo sezónu, pak je můžete zkusit z hub sušených.
7. místo
Vyzkoušet můžete také tenké a křupavé cibuláčky z nadrobno nakrájené cibule, šunky a sýru. Cibule ztratí usmažením svou výraznou štiplavost, ale ponechá si jemnější chuť, která se skvěle hodí do smažených placek. Těstíčko nezapomeňte dobře okořenit a výbornou specialitu budete mít brzy hotovou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 21 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 23 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat nejlepší bramborák. Oblíbené bramborové placky s vůní česneku a majoránky
Jak uvařit krémovou brokolicovou polévku? Zdravá a rychlá polévka zachutná malým i velkým strávníkům
Jak připravit karbanátky v troubě s menším množstvím tuku. Chutnají výborně a úprava je šetrnější
Komentáře