Jak nakrájet větší množství cibule krok za krokem. Jde to rychle a bez slz
Cibule, kterou hojně využíváme při vaření, obsahuje velké množství silic. Při krájení cibule se štiplavé silice uvolňují a vdechovaným vzduchem nám nosem stoupají až do očí, které začnou slzet. A tak zná každý z nás nepříjemné "plakání" u krájení této oblíbené zeleniny.
Nakrájet jednu, dvě cibule nezabere mnoho času a slzení se tak většinou vyhneme. Ale jak si to ulehčit, když jí máme najednou nakrájet větší množství, třeba do guláše? Jednoduše! Oloupané cibule rozkrojíme pouze na polovinu (ty menší) nebo na čtvrtiny (velké cibule) a nahážeme je do elektrického sekáčku potravin.
Bleskové krájení cibule
Zavřeme a několikerým pulsním zapnutím cibuli "nakrájíme". Je to opravdu bleskové, bez možnosti říznutí se, jako když krájíme nožem, i bez slzících očí. Čím déle sekáček necháme zapnutý, tím bude cibule nasekaná na menší kousky. Snažte se sekat jen po nezbytně nutnou dobu, aby cibule nebyla až rozmělněná a dlouhým stykem s kovem nože sekáčku nezhořkla.
Nemáte sekáček potravin doma? Prodává se samostatně, jako samostatný přístroj, ale ve své výbavě jej má i mnoho typů ponorných mixérů. Využijete jej doma nejen na krájení cibule, ale třeba na posekání ořechů na drobounko, rozmělnění kousku masa (do polévkových knedlíčků), salámů do pomazánek, rozdrobení sušenek do nepečených moučníků, na výrobu domácího pesta.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pomazánka z tresčích jater s vejci
Přidáno před 21 hodinami

Marinované mexické kuřecí plátky
Přidáno před 21 hodinami

Rybí filety s pikantní marinádou
Přidáno před 21 hodinami

Pomazánka s tresčími játry
Přidáno 19. 3. 2023 18:03

Těstoviny se zelím a domácí konzervou
Přidáno 19. 3. 2023 17:49

Smažené tvarohovo-nivové koule
Přidáno 19. 3. 2023 17:32
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.