Jak připravit výborné domácí langoše. Základem je kynuté těsto podle osvědčených receptů
Nadýchané langoše nemusí být jen dominantou stánků na festivalech, připravit si je můžeme i doma. Výborně chutnají se sýrem, kečupem a česnekem. A věřte, jenom se po nich zapráší.
Pro přípravu těsta na langoše si nejprve zaděláme kvásek z droždí, cukru a mouky. Když nám kvásek vzejde, zpracujeme ho s moukou, solí a jogurtem na nelepivé těsto. Těsto necháme ještě 15 minut kynout a poté z něj tvarujeme placky, které smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Usmažené langoše klademe na papírové ubrousky, do kterých nasákne přebytečný olej.
Čím potírat langoše
Hotové langoše podáváme klasicky potřené rozmačkaným česnekem, kečupem a posypané strouhaným sýrem. A pokud máme zrovna více chuť na sladkou variantu, pak je doplníme např. marmeládou a jogurtem nebo potřeme tvarohovým krémem, posypeme skořicí a připravíme s letním ovocem.
Zajímavou alternativou je připravit langoše z cukety. Nebo můžeme zkusit nahradit jogurt zakysanou smetanou. Rozhodně si pochutnáme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Zdravý koláč z vloček a banánů
Přidáno před 11 hodinami

Domácí noky zapečené s lososem a špenátem
Přidáno před 12 hodinami

Těsto na housky, bulky, rohlíky - bez vajec
Přidáno před 13 hodinami

Kuřecí čtvrtky na zelenině
Přidáno před 14 hodinami

Masové mini karbanátky plněné mozzarellou (z horkovzdušné fritézy)
Přidáno před 14 hodinami

Krůtí kousky na tymiánu s fazolkami, sušeným rajčaty a kapary
Přidáno před 14 hodinami
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.