Kuře na divoko. Kuře jako bažant
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 14 232 kJ / 3 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,48 g |
Tuky | 265,48 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 555 mg |
Sodík | 3,90 g |
Sůl | 9,64 g |
Sacharidy | 37,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bažanti bývají jen v dobách honů (pomineme-li ty zmrzlé chudinky v marketech). Tohle kuřátko bažanta skvěle zastoupí. Píšu počet porcí pro čtyři, ale hravě ho zvládnou i dva. V Makru jsou ke koupi bažantí stehna bez kůže to je taky žraso.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2012 15:18
čau,já ti něco řeknu ale psss
....+1 bod
za toho bažanta.
![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
8. 3. 2012 13:37
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
17. 3. 2011 13:43
Honzo, dnes jsem se pustila do realizace tvého receptu a dopadlo to výborně. Ze surovin, které uvádíš, vzniklo dostatečné množství husté omáčky, pouhým rozmixováním. Omáčka má nádhernou barvu díky použitému vínu.![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Zelí jsem sice koupila, ale jako přílohu nepoužila, takhle s bramborovým knedlíkem nám to úplně stačilo.
Poslala jsem obrázky a zasloužený bod.
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Zelí jsem sice koupila, ale jako přílohu nepoužila, takhle s bramborovým knedlíkem nám to úplně stačilo.
Poslala jsem obrázky a zasloužený bod.
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
5. 12. 2010 12:21
Líbila se vtipnost s jakou byl recept napsán,gratuluji autorovi,doufám že to bude i tak skvěle chutnat![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
1. 3. 2010 08:58
Jane,tak takhle podobně/bez vína/ jsem dělala teď v sobotu zajíce,bylo to výtečné,dávám bodík
a ukládám,protože budeme dělat ještě bažanty.![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
1. 3. 2010 08:38
Jendo.Aloisi, děláš mi chutě ![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
28. 2. 2010 22:39
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
28. 2. 2010 21:40
Máš pravdu kapr je cítit šrotem . Já mám výhodu že dcerky tchán ma rybník a ryby má rád tak jsou kapříci jen jim dát pusu. Šupináčci bríška zlatý a to je pak ryba rybou.
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
28. 2. 2010 21:20
To máš pravdu, někdo divočinu nemusí, mně tam naopak chybí. On je velký rozdíl v tom, co ten bažant zobe. To samé je u kaprů, když do rybníka soukromníci nasypou ječmen. Kapři samé sádlo, no je to boa.
Po této zkušensti nekoupíme kapra dříve, naž na Vánoce ze sádek, až vytráví a to sádlo z nich aspoň částečně zmizí.
![:-S :-S](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
28. 2. 2010 21:14
yanull . Občas koupím bažantí stehna a jsou v nich broky to je pravda . Jsou docela dobrá ale je pravda , že někdo divočinu nejí a tak faktem je že Kuřátko nezklame.
28. 2. 2010 21:05
Jane.aloisi, nemám zkušenosti s bažantími chudinkami v marketech, ale zato mám zkušenost s bažanty uměle odchovanými, které pak myslivci vypustí do volného prostoru, aby do nich prali broky jako u Verdunu.
Ti bažanti z odchovu nemají pražádnou chuť divočiny, protože jsou krmeni obilím, maso je suché, bílé, proto raději upeču kuře na divoko dle Tvého receptu.
+ bod
![:-(( :-((](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/14.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
28. 2. 2010 21:03
Super
mám podobný recept
+1
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Piškotové dortíčky s rybízem
Přidáno před 5 hodinami
Guláš na slanině s francouzskou hořčicí
Přidáno před 9 hodinami
Škvarky z hokkaidó dýně
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí křupavé česnekové nudličky
Přidáno před 13 hodinami
Zelné placičky se sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Barevný piškot bez mouky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jahůdkový dortík
mikymajky uvařila před 44 minutami
Vepřové kostky na houbách
vakl1 uvařila před 1 hodinou
Vepřové plátky v cikánské omáčce
Moanka uvařila před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
marketa.stockova@centrum.cz uvařila před 2 hodinami
Cuketa s rajčátky, mrkví a parmezánem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Šátečkové koláčky s tvarohem a meruňkami
Mizera uvařila před 3 hodinami
Domácí knedlík od maminky
Miroslava50 uvařila před 4 hodinami
Krtkův dort na plechu
gumajzka uvařila před 5 hodinami
Salát z řapíkatého celeru
Ivcatkoo uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: kuře na divoko recept kure na divoko pečený bažant na divoko kuřecí stehna a la bažant kuře na divoko recept kuřecí stehna ala bažant kuřecí stehna na divoko bažantí stehna bažant recept kuře nadivoko kuřecí stehno alá bažant recepty kuře na divoko kuře bažant na víně bažant recepty kuřecí stehna na divoko recept omacka z bazanta pecene kure na divoko kuře jako a la bažant kapr na divoko
Suroviny: kuře, slanina, mrkev, petržel, celer, víno červené, cibule, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, sůl, kmín celý, mouka hladká
Kuře na divoko. Kuře jako bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/833m
12 názorů