Kuřecí stehna na divoko

SKADINKA Kuchařka: SKADINKA

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Drůbeží maso 14 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehna
2 citrony
špetka soli
špetka pepře
1 lžíce másla
1 větší cibule
100 g špeku nebo slaniny
400 ml vývaru
špetka divokého mletého koření
4 bobkové listy
4 nové koření
2 lžíce solamylu na zahuštění
1-2 lžičky cukru krupice
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omytá kuřecí stehna lehce pokapeme citronem, osolíme, opepříme a necháme je v chladu na chvíli odležet.

  2. Mezitím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme špek a vše necháme vyškvařit.

  3. Uleželé maso vložíme do rozpáleného cibulovo-špekového základu a zprudka opečeme.

  4. Poté zalijeme vývarem, přidáme šťávu z jednoho citronu, ochutíme špetkou divokého mletého koření, vložíme bobkové listy a nové koření a dusíme doměkka.

  5. Asi čtvrt hodiny před dokončením přidáme na tenké plátky nakrájený citron i s dobře omytou kůrou, kterou před podáváním spolu s kořením odstraníme.

  6. Nakonec podle chuti osladíme malým množstvím cukru.

  7. Šťávu zahustíme dvěma lžícemi solamylu rozdělaného ve vodě a necháme dobře povařit. Jako přílohu ke kuřeti podáváme knedlíky nebo raději houskové noky, které si připravíme jednoduše z kupované směsi na houskové knedlíky.

Poznámka

originální recept je králičí stehna na divoko, ale jaksi u nás doma nikdo králika nejí, tak jsem to pozměnila :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 955 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí stehna na divoko

  • Zlosestra Zlosestra

    Jaroslave, přesně jak říkáš.... Pro mne je vaření relaxem a radostí a říkám, že dobré jídlo , pití a kvalitní sex, to je to jeidiné skutečně důležité na tomto světě;-) Jinak receptík super, ale já jsem nakonec maso vyjmul a než dodělal omáčku tak na pekáčku dopekl aby byla zlatavá kůžička, bo tak to máme rádi- hlavně moje kočička<3

    Odpovědět

  • Jaroslav Jaroslav(neregistrovaný)

    Jiří : To máte tak, někdo se rád nají kvalitně a uvaří si voňavé a lákavé jídlo. No a ti druzí, ke kterým zjevně patříte i vy, jenom držkují a uráží. Ta první skupina nemůže za to, že nemáte fantazii a žerete jenom černobílé jídlo!:-D

    Odpovědět

  • Jiří Jiří (neregistrovaný)

    Četl jsem pozorně ten recept, ale takto teda ne, lidi už nevědí co by do té huby dali, ks, osolím okmínuji a šup do trouby, nebo vykostím osolím a pak trojbal a řízečky jedna báseň, všiměte si té jednoduchosti, a vo tom to je přátelé.:-//:no:

    Odpovědět

  • SKADINKA SKADINKA(autorka receptu)

    Zuzka90:moc děkuju

    Odpovědět

  • Zuzka90 Zuzka90

    Dneska jsem dělala , výborné :) jen jsem nedala tolik citronu . Přidala jsem fotku :-)

    Odpovědět

  • Rokara Rokara

    Vařila jsem, jen mi toho citronu připadlo hodně, hlavně před koncem přidání i s kůrou, omáčka byla pak příliš kyselá a musela jsem hodně sladit, ale jinak kuře bylo moc dobré.

    Odpovědět

  • SKADINKA SKADINKA(autorka receptu)

    divoké koření je od vitany jmenuje se to DIVOČINA

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Jejda, já se přehlídla, četla jsem divoké nové koření:-) :-) Děkuji za upozornění a recept na vlastní koření

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Coleta: počkej, ale autorka píše o mletém divokém koření;-);-), směs divokého koření znáš? Dá se běžně koupit, ale můžeš si ho i vyrobit -
    zkopíruju ti to z webu, nechce se mi to hledat :-8:-8
    Směs rozdrceného koření používaná na nakládání masa při přípravě pokrmů nadivoko.
    10 ks kuliček černého pepře
    5 ks kuliček nového koření
    2-3 ks kuličky jalovce
    1 ks bobkového listu
    zázvor dle chuti
    1. V hmoždíři rozdrtíme jalovec, nové koření, celý pepř
    2. Přidáme rozdrobený bobkový list, zázvor a důkladně promícháme
    3. Směs dále aplikujeme dle příslušných receptur (většinou se tímto kořením potře maso v celku, které se nechá v chladnu důkladně uležet).

    To další koření tam zřejmě autorka dává navíc, určo se ozve ;-);-)

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Prosím Vás, jak vypadá divoké nové koření? Klasické nové koření znám, ale divoké nové koření jsem nikde ještě neviděla. Nemůžete to vyfotit, ať vím, co mám koupit? Děkuji

    Odpovědět

  • SKADINKA SKADINKA(autorka receptu)

    Eliza: nemáš za co :-) u nas kralika nejime a je to fajne i s kuřetem klidně tu zkus i s tím a děkuju za obrázky

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    SKADINKA: Děkuji za moc dobrý recept. Použila jsem původního králíka a poslala obrázky a bod.:yes::-)

    Odpovědět

  • SKADINKA SKADINKA(autorka receptu)

    ja vím ale bhohužel nemam

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Schází foto.

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí stehna recept kureci stehna recepty na kuřecí stehna recept na kuřecí stehna králičí stehna na divoko recepty z kuřecích stehen kuřeci stehna recepty recepty kureci stehna krůtí stehna na divoko kuřecí stehno kuřecí stehna nadivoko krůtí stehno na divoko kureci na divoko recept kuřecí stehna kuřecí stehno recepty králičí stehno na divoko pečené kuřecí stehna na divoko pečené kuřecí stehno na divoko pečené krůtí stehno na divoko nakládání kuřecích stehen

Zapomněl/a jsem heslo