Bažant s jemnou houbovou omáčkou

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 90minut 4 porce Jiné maso 10 názorů

Suroviny

2 bažanti
400 ml kuřecího vývaru
1 cibule
150 g hřibů (na plátky nakrájených)
1 citrón
150 ml smetany
Sůl
bílý pepř
2 PL oleje
4 PL másla
1 panák slivovice
50 g rozinek
450 g pórku
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bažanty vykostíme, oddělíme prsa a stehna. Skelet nasekáme na menší kousky, opláchneme studenou vodou, dáme do hrnce, přelijeme vývarem a vaříme půl hodiny.

  2. Porce bažanta osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej a ze všech stran maso opečeme. Přidáme kousek másla, trochu vývaru, přikryjeme poklicí, vložíme do rozehřáté trouby a maso pečeme do změknutí, cca 30 minut. V průběhu pečení maso otáčíme a poléváme vývarem.

  3. Do hrnce dáme kousek másla, drobně nakrájenou cibuli, houby, zakapeme citrónovou šťávou a krátce povaříme. Poté zalijeme scezeným vývarem a zase povaříme. Ponorným mixérem rozmixujeme. Závěrem přidáme smetanu, osolíme, opepříme a ještě povaříme.

  4. Na pánev dáme rozinky, podlijeme slivovicí, krátce povaříme a stáhneme z plotny. Rozinky přeložíme na talíř. Na pánev dáme zbytek másla, dvě lžíce vody a na jemná kolečka nakrájený pórek. Pár minut podusíme, osolíme, opepříme a vmícháme rozinky.

  5. Na talíř položíme porci bažanta, posypeme pórkem s rozinkami a přelijeme houbovou omáčkou.

Poznámka

Zdroj: upravený recept z Apetitu

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 40 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bažant s jemnou houbovou omáčkou

Tématické fráze: bažant příprava bažant recept apetit kuchyňská příprava bažanta grilovaný bažant bažant nudličky bazant prsa bažant prsa recept vaříme bažanta bažantí prsa s žampionovou omáčkou recept placičky z bažanta bažant na nudličky kde sehnat bažanta ba?anta vykost?me dušený bažant s omáčkou bažantí nudličky nudličky z bažanta bažant plneny houbovou nadivkou prso z bažanta bažant recept bazant na hribech

Zapomněl/a jsem heslo