Pečená bažantí stehýnka na divoko

Roxana Kuchařka: Roxana

Doba přípravy: 1 hod 4 porce Jiné maso 5 názorů

Suroviny

8 bažantích stehýnek
1 dl olivového oleje
1 větší cibule
6-8 stroužků česneku
6 bobkových listů
10 kuliček pepře celého
8 kuliček nového koření
5 jalovcových kuliček
asi lžíce soli - dle chuti a potřeby
kmín
10 dkg anglické slaniny
2 mrkve
3 plátky bulvového celeru
1-2 kořeny petržele
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření.

  2. Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem a necháme kolem půl hodinky naležet.

  3. Troubu si rozpálíme na nejvyšší stupeň, nové koření, jalovec, pepř celý a nové koření dáme buď ke stehýnkům do mísy, či až do trouby na pekáč (dávám do malého čajítka, aby se nemuselo vyndavat po jednotlivých kouscích).

  4. Bobkový list dávám volně.

  5. Chvilku naložená stehna poklademe vedle sebe na pekáč s cibulí, česnekem a pokrájenou slaninou na kostičky (možno mírně předsmažit), poklademe bobkovým listem, přidáme divoké koření. Slijeme olivový olej na stehna, přidáme kořenovou zeleninu a dáme rychle zapéci do hodně roztopené trouby.

  6. Po chvilce teplotu trochu zmírníme, asi kolem 200°C, popř. přikryjeme alobalem či poklicí k nádobě, v níž pečeme a podléváme pravidelně vařící vodou.

  7. Ke konci pečení alobal sundáme a pustíme horký vzduch, nebo dorůžova upečene zvrchu a stehna obrátíme.

Poznámka

Jako příloha jsou nejlepší domácí bramborové knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená bažantí stehýnka na divoko

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Veronika.Hrozna: v surovinách je psáno 1dcl oleje;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Kolik toho oleje , jen polít a promnout, nebo ponořit. V neděli mi donesou první bažanty......;-)

    Odpovědět

  • Janull Janull

    ýborný recept,dnes jsem stehýnka naložila,podlila ještě červeným vínem a zítra mňaminku upeču k obědu.:yes::-*

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    Děkuji, opravdu lze přidat více zeleniny, jídlo je pikantnější, já jí také nešetřím - u všeho, rovněž i divokého koření.:yes:

    Odpovědět

  • baracus baracus(neregistrovaný)

    Recept bezvadný, dobrá je i přidávaná zelenina (mrkev, petržel, celer), lze ji přidat i víc, nic se tím nezkazí. Doporučuji bez výhrad.

    Odpovědět

Tématické fráze: bažanti stehna bažantí stehna recept recepty bažantí stehna recept bažantí stehna bažantí stehna recepty pečená bažantí stehna recept na bažantí stehna pecena bazanti stehna recept bazant stehna recept bažantní stehna bažantí stehýnka se slaninou recepty bažant na divoko bažant na divoko bazantni stehynka bažantí stehno bažantní stehna recept recepty na bažanti stehna recept na bažantí stehna recepty bažantí stehna pečená pečené bažantí stehna

Zapomněl/a jsem heslo