Pečená bažantí stehýnka na divoko

Roxana Kuchařka: Roxana

Doba přípravy: 1 hod.. 4 porce Jiné maso 3 názory

Suroviny

8 bažantích stehýnek
1 dcl olivového oleje
1 větší cibule
6-8 stroužků česneku
6 bobkových listů
10 kuliček pepře celého
8 kuliček nového koření
5 jalovcových kuliček
asi lžíce soli - dle chuti a potřeby
kmín
10 dkg anglické slaniny
2 mrkve
3 plátky bulvového celeru
1-2 kořeny petržele
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření.

  2. Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem a necháme kolem půl hodinky naležet.

  3. Troubu si rozpálíme na nejvyšší stupeň, nové koření, jalovec, pepř celý a nové koření dáme buď ke stehýnkům do mísy, či až do trouby na pekáč (dávám do malého čajítka, aby se nemuselo vyndavat po jednotlivých kouscích).

  4. Bobkový list dávám volně.

  5. Chvilku naložená stehna poklademe vedle sebe na pekáč s cibulí, česnekem a pokrájenou slaninou na kostičky (možno mírně předsmažit), poklademe bobkovým listem, přidáme divoké koření. Slijeme olivový olej na stehna, přidáme kořenovou zeleninu a dáme rychle zapéci do hodně roztopené trouby.

  6. Po chvilce teplotu trochu zmírníme, asi kolem 200°C, popř. přikryjeme alobalem či poklicí k nádobě, v níž pečeme a podléváme pravidelně vařící vodou.

  7. Ke konci pečení alobal sundáme a pustíme horký vzduch, nebo dorůžova upečene zvrchu a stehna obrátíme.

Poznámka

Jako příloha jsou nejlepší domácí bramborové knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená bažantí stehýnka na divoko

  • Janull Janull

    ýborný recept,dnes jsem stehýnka naložila,podlila ještě červeným vínem a zítra mňaminku upeču k obědu.:yes::-*

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    Děkuji, opravdu lze přidat více zeleniny, jídlo je pikantnější, já jí také nešetřím - u všeho, rovněž i divokého koření.:yes:

    Odpovědět

  • baracus baracus(neregistrovaný)

    Recept bezvadný, dobrá je i přidávaná zelenina (mrkev, petržel, celer), lze ji přidat i víc, nic se tím nezkazí. Doporučuji bez výhrad.

    Odpovědět

Tématické fráze: bažanti stehna bažantí stehna recept recepty bažantí stehna recept bažantí stehna pečená bažantí stehna bažantí stehna recepty recept na bažantí stehna bažantí stehýnka se slaninou bažantní stehna recepty bažant na divoko bazantni stehynka bažant na divoko bažantí stehno recepty na bažanti stehna bažantí stehna pečená pečené bažantí stehna bažantní stehna recept bažatí stehna recept bažant stehna bažatí stehna

Zapomněl/a jsem heslo