Uzené vepřové pečené na divoko

www.toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 11 názorů

Uzené vepřové pečené na divoko
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů
55

Suroviny

60 dkg uzeného masa
1 menší mrkev
1/2 celeru
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce cukru
2 dcl vína
2 lžíce džemu
5 zrnek pepře
4 zrnka nového koření
1 bobkový list
trochu tymiánu
saturejky
šalvěje
yzopu
sůl
majoránka
sádlo
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do horké vody vařit asi na 10 minut.

  2. Předvařené omastíme sádlem, podlijeme, přidáme pokrájenou zeleninu, okořeníme a dáme péci.

  3. Na sucho opražíme mouku, rozředíme, povaříme a přidáme k téměř upečenému masu. Hotové maso vyjmeme, omáčku propasírujeme.

  4. Cukr upražíme do světle hněda, rozpustíme ve víně a přidáme do omáčky. Vmícháme zavařeninu (rybízový džem) a pečlivě dochutíme.

Poznámka

Podáváme s knedlíkem, nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzené vepřové pečené na divoko

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo