Uzené vepřové pečené na divoko

Suroviny

60 dkg uzeného masa
1 menší mrkev
1/2 celeru
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce cukru
2 dcl vína
2 lžíce džemu
5 zrnek pepře
4 zrnka nového koření
1 bobkový list
trochu tymiánu
saturejky
šalvěje
yzopu
sůl
majoránka
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do horké vody vařit asi na 10 minut.

  2. Předvařené omastíme sádlem, podlijeme, přidáme pokrájenou zeleninu, okořeníme a dáme péci.

  3. Na sucho opražíme mouku, rozředíme, povaříme a přidáme k téměř upečenému masu. Hotové maso vyjmeme, omáčku propasírujeme.

  4. Cukr upražíme do světle hněda, rozpustíme ve víně a přidáme do omáčky. Vmícháme zavařeninu (rybízový džem) a pečlivě dochutíme.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s knedlíkem, nebo těstovinami.

Komentáře k receptu Uzené vepřové pečené na divoko

Tématické fráze: uzené maso recepty pečené uzené maso pečené maso pečené uzené maso recepty pečené vepřové maso uzené maso uzené koleno uzené maso pečené pečení recepty uzené koleno s kostí recepty recepty uzené maso uzené koleno recept recept na pecene uzene maso uzené pečené maso uzené koleno recepty pečené vepřové koleno recept uzený bok recept co uvařit z uzeného masa frankfurtska veprova kyta pečení uzeného masa