

Bažant na víně
Suroviny
- 1 bažant
- 5 dkg slaniny
- 1 cibule
- 5 dkg čerstvých hub
- 2 dl červeného vína
- 1 lžíce ovesných vloček
- 1 lžíce koňaku
- sádlo
- sůl
- pepř
- tymián
Postup přípravy receptu
Očištěného a omytého bažanta rozporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny, posolíme a opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, opepříme, přidáme tymián a očištěné houby nakrájené na plátky. Opečeme, podlijeme vínem, přiklopíme a dusíme do měkka.
Nakonec šťávu zahustíme ovesnými vločkami a dochutíme koňakem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bažant na víně
-
Včera jsem ho dělala podle jiného receptu, v podstatě je to stejné, rozdíl je v pepři, obalené porce v plátcích slaniny a zahuštění záklechtkou - mouka+voda a s přidáním brusinek do šťávy. Včera ho měl manžel s knedlíkem, já s rýží a dneska jsme ho měli s bramborem a myslím, že pro příště to ten brambor vyhrál
-
Vypadá to mňam..