Bažant na víně

lenka-m Kuchařka:

Jiné maso 2 názory

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii
11

Suroviny

1 bažant
5 dkg slaniny
1 cibule
5 dkg čerstvých hub
2 dl červeného vína
1 lžíce ovesných vloček
1 lžíce koňaku
sádlo
sůl
pepř
tymián
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného a omytého bažanta rozporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny, posolíme a opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, opepříme, přidáme tymián a očištěné houby nakrájené na plátky. Opečeme, podlijeme vínem, přiklopíme a dusíme do měkka.

  2. Nakonec šťávu zahustíme ovesnými vločkami a dochutíme koňakem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bažant na víně

  • sindel.b sindel.b

    Včera jsem ho dělala podle jiného receptu, v podstatě je to stejné, rozdíl je v pepři, obalené porce v plátcích slaniny a zahuštění záklechtkou - mouka+voda a s přidáním brusinek do šťávy. Včera ho měl manžel s knedlíkem, já s rýží a dneska jsme ho měli s bramborem a myslím, že pro příště to ten brambor vyhrál :-O:-p:-p

    Odpovědět

  • *** ***(neregistrovaný)

    Vypadá to mňam..:-K

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recepty-bažant bažant-recepty pečený bažant na víně recepty s bažantem vaření bažant bažant-recept recept-bažant kuchařka-bažant recept s bažantem bažantnavině vaření-bažant bažant-připrava pečený bažant s nádivkou co s bazantem recept+bažant jak upravit batžanta křepelka na vině jak upravit baženta pripravabazanta top recepty-bažant

Zapomněl/a jsem heslo