Vošouch
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 469 kJ / 2 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,86 g |
Tuky | 55,37 g |
Vláknina | 30,70 g |
Cholesterol | 316 mg |
Sodík | 336 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 455,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vošouch má podle krajů více názvů např.- báč, toč, cmunda....
Výborné je k němu kyselé zelí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2012 14:13
Lidi,dala bych si vošouch s cmundou a jako přílohu bramborák.
8. 6. 2010 18:10
Docela mne překvapuje, že se typicky plzeňský název pro bramborák "Vošouch" říká i v jiných krajích...
Vždy jsem měl za to, že jinde je to prostě "cmunda"
Vždy jsem měl za to, že jinde je to prostě "cmunda"
7. 1. 2010 13:17
mnam mnam...
25. 3. 2009 22:30
Jaňulko,už mám recept v oblíbených a o víkendu určitě přijde na řadu. Kombinace česnek a majoránka je kouzelná. To zaslouží bodík.
24. 3. 2009 10:48
Jani z J.Hradce. Máš pravdu, že je to jídlo našich babiček , našeho kraje a taky někdo říká jako ty kynutá cmunda i jako já a nebo i spolu Kynutá na pekáči. Jíme to teplé i studené. Je to bezva jen tak flák studeného dílu odkrojit a s okurkou jako studený prejt na pekáči Mňam.
24. 3. 2009 10:20
Holky díky, díky!!!
Jani R., taky se tomu říká kynutá cmunda(jak říká HankaPu)-ono to má tolik názvů....
Elizo, uzený a kyselé zelí, to nemá chybu, ale já to dělala k večeři, tak jenom s tím zelím a skoro bychom ten pekáček sež..., manžel to jedl i k snídaniMy tyhle věci máme moc rádi- kuchyně našich babiček...
Jani R., taky se tomu říká kynutá cmunda(jak říká HankaPu)-ono to má tolik názvů....
Elizo, uzený a kyselé zelí, to nemá chybu, ale já to dělala k večeři, tak jenom s tím zelím a skoro bychom ten pekáček sež..., manžel to jedl i k snídaniMy tyhle věci máme moc rádi- kuchyně našich babiček...
24. 3. 2009 09:39
U nás je to téměř jako " Cmunda na pekáči" +bodík
24. 3. 2009 00:10
Tak u nás se tomu říká kynutá cmunda a fakt je to pochoutka máš bodíka
23. 3. 2009 23:53
Taky se mi to líbí... Jenže doma k tomu budou vyžadovat uzené a zelí, případně špenátek... Jsou děsně zmlsaní, ale na chalupě je to kupodivu opouští. Nebo chápou, že tam moje vařivá vášeň ustupuje ve prospěch slunění a lenošení... Takže - vytisknu a realizace mě nemine...!
23. 3. 2009 23:47
Bože, to vypadá žravě! Je to něco, jako bramborák na plech, ne? Já jsem kdysi něco podobného dělala a říkali jsme tomu chudobnica Za chutě, které jsi na večer udělala ti letí z Orlové plusík!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 1 hodinou
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 3 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 4 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 5 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 6 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 6 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
16 receptů na masopustní pokrmy: Víte, co se vaří a peče v době masopustu?
Vratič obecný je známá bylina s repelentními účinky. Z jeho květů si snadno vyrobíme domácí repelent
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: kynutá cmunda kynutá cmunda na plech cmunda na plech kynuta cmunda v troube kynutá cmunda na plechu bramborák na plech litá cmunda cmunda kynutá báč recept plzenský bác recept cmunda recept bramborák na plechu plzenský vošouch bramborový báč cmunda na pekáči plzeňský báč bramborák v pekáči recept na báč cmunda na pekáč lity bramborak
Suroviny: mouka hladká, brambory, mléko, vejce, sádlo, cibule, česnek, cukr, sádlo, škvarky se sádlem, majoránka, pepř mletý, sůl
Vošouch
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q115
10 názorů