Plzeňský karbonát

toprecepty.cz Kuchař:

Hovězí maso 8 názorů

54

Suroviny

80 dkg zadního hovězího
2 párky
5 lžic oleje
2 lžíce másla
2 cibule
2 lžíce hladké mouky
0,1 l plzeňského piva
1 lžička sladké mleté papriky
bobkový list
pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z opláchnutého válečku hovězího masa nakrájíme plátky, mírně je naklepeme paličkou, osolíme a opepříme. Na tuku zpěníme jednu cibuli, přidáme plátky masa a po obou stranách osmahneme, mírně podlijeme vodou, vložíme do trouby a dusíme doměkka za občasného podlévání.

  2. Když je maso měkké, výpek zaprášíme hladkou moukou, po osmahnutí podlijeme vodou nebo vývarem a přidáme pivo, bobkový list, promícháme a šťávu dobře provaříme. Před podáváním vyjmeme bobkový list a šťávu dobře provaříme.

  3. Při podávání maso ozdobíme na másle opečeným párkem (nakrájeném na ježka) a podušenou druhou cibulí nakrájenou na kolečka. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plzeňský karbonát

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Tak to je moje parketa. Pivíčko dává šmak ale jeho pacguť zaniká a viniká vše dobré . Kdo někdy někde říká, že to není pro děti kvůli alkoholu, asi nechodil do školy, protože by musel vědět, že alkohol se RYCHLE odpaří při zvýšené teplotě.Toto je moc dobré + bodík 4.

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    tato dobrota i skvěle vypadá:-D:yes:

    Odpovědět

  • peki peki(neregistrovaný)

  • Eliza Eliza

    Dělala jsem podle trochu jiného receptu - http://www.czechtourism.cz/ochutnejte_ceskou_repub..., ale je to prostě dokonalé...:-p:-p
    Posílám bod a divím se, že jich tu není víc. Doporučuji vyzkoušet - jednu či druhou verzi...:-):yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Maris:-)přesně to je ten důvod proč s tím tak ráda vařím:-8;-):-D

    Odpovědět

  • maris maris

    mirco, díky:-). S vínkem vařim hodně často - dobrý důvod otevřt lahvinku:-D:-D , ale to pivo jsem si moc neoblíbila

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Maris:-)to je :yes:nádhera;-).Ty ale umíš navnadit k jídlu;-).A to piviště v pozadí:-p.Máš boďku:-).Já jsem zase pravý opak-jak jde někam vínko,pivo,či jiný alkohol tak jdu do toho:-D,no a tudíž jde tento recept i díky tobě do oblíbených;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Přiznám se, že s pivem nevařím ráda, protože mám pocit, že po něm v jídle zůstane hořkost, ale tady ho je celkem málo a je to moc dobré:-p, dávám bodík:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: plzen.rozhlas.cz recepty plzen.rozhlas.cz hovězí váleček plzeňský guláš rozhlas.plzen.cz recepty rozhlas.plzen.cz hovězí váleček recept rozhlas.plzeň.cz. recepty plzeň.rozhlas.recepty plzen.rozhlas.cz-recepty hovězí zadní váleček hovězí váleček recepty plzenský guláš recept plzenskyrozhlasrecepty rozhlasplzen/recepty rozhlas plzeň-recepty recepty c.z. hovězí maso váleček karbovat rozhlas plzen.cz

Zapomněl/a jsem heslo