Cmunda po kaplicku

Jikotka Kuchařka: Jikotka

Doba přípravy: 1 hod. 3 porce Bramborová jídla 27 názorů

Suroviny

500 g brambor
100-120 g hrubé mouky
3 stroužky česneku
majoránka
vejce
sůl
pepř
uzené maso
olej na smažení
horké mléko
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme, přidáme všechny přísady, uzené maso nakrájíme na plátky, asi půl cm silné.

  2. Na pánev klademe bramborové těsto, na něj plátek masa a znovu bramborové těsto. Smažíme zvolna po obou stranách. Podáváme s dušeným zelím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 213 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cmunda po kaplicku

  • Babca Babca(neregistrovaná)

    Uvařeno dnes k obědu, vylepšila jsem bramborak přidáním domácích skvarku, dělala jsem jej na sadle, uzené a kyselé zelí - prostě mnamka :yes:.

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    Týna:500g brambor,100-120g mouky,3 stroužky česneku.Upravím recept :-K

    Odpovědět

  • Týna Týna(neregistrovaná)

    Nevíte někdo prosím v jakém poměru jsou suroviny do bramboráku ?

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    Dara:Zelí je kysané...:-K:-K:-K,pokud budeš vařit,přeji úspěch :-8

    Odpovědět

  • Dara Dara(neregistrovaná)

    Prosim Vas,to zeli ma byt jake?Kysane neb hlavkove?Dekuji

    Odpovědět

  • Zdeněk Zdeněk(neregistrovaný)

    super konečně skutečná cmunda po Kaplicku:yes:nedávno sem si jí objednal místo cmundy po Kaplicku sem dostal bramboráčky (samozřejmě polotovar) se zelím a uzeným:-S pan vrchní a posléze pan kuchař nějak neuměli nebo nechtěli pochopit že cmunda po Kaplicku je prostě něco jinýho :-D

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Dělám to i tak, že usmažím větší bramborák, dám do něj uzené a přeložím na půlku, posypu sýrem a dám zapéct.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Lukrman Lukrman(neregistrovaný)

    :-pbramborák-cmunda- je staroslovenské jídlo,které se peklo na sucho na plotně na každém stavení, jelikož to bylo jídlo chudých, jako třeba Pizza na Sicilii-peklo se a jedlo co dala zahrádka. Místo masa se vymazal pekáč sádlem a bramborové těsto se po nalití upeklo jako sekaná.Je jenom na každým jak si tu ňamku proloží a upraví.:yes:pro milovníky slaného, je dobré do těsta nastrouhatNIVU a nebo rozmačkat syrečky.Jsou 2 druhy bramboráků-solo pico a nebo s uzeninou. To ostatní je na každým jak s toho udělá bramborovou Pizzu ,což je něštěstí, ale každý co má rád:-*

    Odpovědět

  • marek marek(neregistrovaný)

    prostě bramborák:-D :)

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

  • dzungila dzungila

    Znám a taky děláváme. Vynikající!:-p:-p Bodíka ode mne si rozdělte všechny, co jste přidaly ty úúúžasné fotky!:yes::-))

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Je to moc dobré jídlo :-!:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    Ona je to taky dobrotka,chutná asi každému :-p:-p:-D

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Dnes jsem dělala manželovi syreček v bramboráku, a tak jsem dětem udělala uzené v bramboráku. Je to dobrota. Bodík už dávno máš, tak Ti sem jen přidám s dovolením fotečku. Není tak úžasná jako od Elizy, ale moc nám chutnalo. :-p:yes:;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Drobku, U Reinerů...;-):-):-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: bramborak po kaplicku jak se dělá cmunda kynutá cmunda v troubě cmunda se zelím kynutá cmunda bramboraky po kaplicku bramborová cmunda kaplicky bramborak staročeská cmunda smunda kachní roláda babicovy dobroty kachní roláda cmunda v troubě cmunda s uzeným cmunda na plech cmunda do pekáče bramborák po kaplicku recept cmunda do trouby maso po kaplicku kynutá cmunda recept

Zapomněl/a jsem heslo