

Jelítková polévka
Suroviny
- 2 větší čerstvá jelítka
- 4 dkg cibule
- 2 dkg hladké mouky
- 2 dkg oleje
- 5 dkg krupek
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Kroupy nebo krupky předem namočíme přes noc.
Ráno je pak uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme.
Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme hladkou moukou a osmažíme dozlatova.
Potom ji zředíme vodou, dobře rozmícháme, předáme vytlačená jelítka, prolisovaný česnek, trochu majoránky, osolíme, opepříme a povaříme.
Do hotové polévky přidáme uvařené kroupy nebo krupky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jelítková polévka
-
Přesně takto ji dělám a milujem ji, asi jako všude ...a majoránky a česneku hooodně
-
A zase kecám. U nás se podobné říká " prdelačka" a mám pocit, že se jí tak říká téměř v celých čechách. Je bezva a u nás když se udělá, tak dost hutná ( někdy se dává i jitrnice , to zamená 1-2 jelita a 1 jitrnice) a pak se nacpeme k tomu rohlíkama a nebo houstičkama. A když jsou doma udělané z DP tak to nemá chybu.Mňam.
-
A jéje, zabudla...
už to napravujem
-
Terezko, tak jsem dala ten bodík aspoň já, když jsi zapoměla
Ta polévka je moc dobrá, taky dělávám.
-
Polievka je výborná, jednoduchá a pritom chutná. S dobrým chlebíkom alebo pečivom v zime rýchla večera.
Dávam bodík