Jelítková polévka

www.toprecepty.cz Kuchař:

Polévky 5 názorů

54

Suroviny

2 větší čerstvá jelítka
4 dkg cibule
2 dkg hladké mouky
2 dkg oleje
5 dkg krupek
2 stroužky česneku
majoránka
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy nebo krupky předem namočíme přes noc.

  2. Ráno je pak uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme.

  3. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme hladkou moukou a osmažíme dozlatova.

  4. Potom ji zředíme vodou, dobře rozmícháme, předáme vytlačená jelítka, prolisovaný česnek, trochu majoránky, osolíme, opepříme a povaříme.

  5. Do hotové polévky přidáme uvařené kroupy nebo krupky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jelítková polévka

  • spagetka spagetka

    Přesně takto ji dělám a milujem ji, asi jako všude ...a majoránky a česneku hooodně :-D:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    A zase kecám. U nás se podobné říká " prdelačka" a mám pocit, že se jí tak říká téměř v celých čechách. Je bezva a u nás když se udělá, tak dost hutná ( někdy se dává i jitrnice , to zamená 1-2 jelita a 1 jitrnice) a pak se nacpeme k tomu rohlíkama a nebo houstičkama. A když jsou doma udělané z DP tak to nemá chybu.Mňam.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    A jéje, zabudla...:-O už to napravujem;-);-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Terezko, tak jsem dala ten bodík aspoň já, když jsi zapoměla:-)):-D Ta polévka je moc dobrá, taky dělávám.;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Polievka je výborná, jednoduchá a pritom chutná. S dobrým chlebíkom alebo pečivom v zime rýchla večera. :yes: Dávam bodík:-D:-D

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo