Lahůdková moravská tlačenka
Zkuste si připravit tuto zabijačkovou klasiku. Maso vařené s cibulí a kořením obereme, smícháme s mletými vařenými kůžemi, nožkami, vývarem a kořením, naplníme do střeva a necháme vychladnout. Tlačenka skvěle chutná a krásně vypadá na řezu.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 21 032 kJ / 5 027 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 792,94 g |
Tuky | 196,50 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 1,90 g |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 18,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
To je moje verze tlačenky, bez vnitřností a kůže na řezu. Dávka je dvě nohavice plné masa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 11. 2019 12:43
28. 11. 2019 07:38
22. 4. 2019 18:16
22. 4. 2019 16:40
17. 11. 2017 13:51
23. 2. 2017 21:40
2. 2. 2017 18:18
18. 2. 2016 20:16
4. 2. 2016 10:23
27. 2. 2013 01:56
12. 1. 2010 20:43
12. 1. 2010 10:45
Trošku jsem si ten recept upravil(nedával jsem tam to kilo kůží). 3kg plecka,2 přední kolena , 3 nožky a asi půl kila játer, ale příště je zaměním za vepřový jazyk. Maso jsem předem nasolil(kromě nožek a jater) a nechal tři dny nasolené v chladu. Dál jsem pokračoval podle tebe. Uvařené maso jsem nekrájel na kostky, ale natrhal na menší kousky.Jen játra jsem nakrál na drobno. Kůže jsem použil jen z kolena a nožek(nemlel jsem je, ale rozmixoval) Tlačenka neměla sice čirou barvu ale za to tam nebyly vidět žádné kousky kůží. Tlačenka je libová a dá se jíst i bez chleba.
Jednu tlačenku jsem dal do mrazničky. Po vyjmutí po několika týdnech tlačenka drží pohromadě... nerozpadá se!!!
Tlačenku jsem rozdal rodině a známým. Od každého jsem slyšel jen chválu... prý jsem měl být řezník!!!
9. 1. 2010 18:00
18. 11. 2009 13:35
18. 11. 2009 10:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zeleninová polévka s nudlemi ve vepřovém vývaru
Přidáno před 7 hodinami
Plněné papriky na rajčatech a passatě pečené v pečence
Přidáno před 17 hodinami
Polévka BORŠČ
Přidáno 16. 6. 2024 14:50
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno 16. 6. 2024 14:05
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno 16. 6. 2024 07:19
Makový koláč s jablky II
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Právě bylo uvařeno:
Jablková buchta s čokoládou
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Brynzové halušky II
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Meruňkový koláč
kimlo uvařila před 2 hodinami
Grilované kuře plněné chlebovo-sýrovou nádivkou
kimlo uvařila před 2 hodinami
Výborná fazolová polévka
kimlo uvařila před 2 hodinami
Hlíva na paprice
Sassa uvařila před 2 hodinami
Kynutý meruňkový táč
Zuzana1978 uvařila před 3 hodinami
Borůvkový koláč
poirotka uvařila před 3 hodinami
Tarhoňa se zelím a uzeným masem
Pavla.D uvařila před 4 hodinami
Pizza jako z pizzerie
jaluma36 uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak používat lahůdkové droždí Tebi. Rozhodně s ním nešetříme
Segedínský guláš: Maďarská dobrota je nejlepší den uleželá a důležité je přidat papriku v ten správný moment
Josef Maršálek upekl úžasně křehké sýrové tyčinky: Kouzlo je v dobře udělané drobence a správném potření vejcem, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: výroba tlačenky výroba tlačenky video tlačenka domácí recepty video recept na tlacenku vyroba domaci tlacenky výroba domácí tlačenky video jak se dělá tlačenka jak udělat tlačenku tlačenka recept výroba tlačenky recept libova tlacenka tlačenka z plecka tlačenka z kolena domácí tlačenka z kolen vaření tlačenky vepřova tlačenka domácí tlačenka recept video domácí tlačenka video domácí tlačenka vepřova - video domácí libová tlačenka
Suroviny: maso vepřové, koleno vepřové, nožička vepřová, kůže vepřová, cibule, koření nové koření, bobkový list, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka
Lahůdková moravská tlačenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p89m
20 názorů