Vepřová tlačenka

Jana Remkova Kuchařka:

Vepřové maso 50 názorů

521
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Suroviny

3 nožky
2 kolena
2 ledvinky
1/2 vepřové hlavy
1/2 kg plece
vepřové srdce
sůl
pepř
majoránka
česnek
bobkový list
nové koření
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nožky, hlavu, kolena, ledvinky a plecko pořádně očistíme od chlupů, omyjeme a dáme vařit s bobkovým listem a novým kořením.

  2. Vaříme zhruba 2 hodiny, možná i méně, až jde maso od kosti, ale aby nebylo převařené.

  3. Pak je vyjmeme a necháme ochladit.

  4. Maso nakrájíme na kousky, kůže z kolen pomeleme na mlýnku spolu s česnekem a přidáme k nakrájenému masu.

  5. Do zhruba 3 kil masa dáme hrst soli, hrst majoránky, hrst pepře. Množství je zcela individuální, podle množství masa a chuti. To platí i o česneku, já jsem dala asi 15 stroužků.

  6. Maso zalejeme vývarem, promícháme, ochutnáme, (mělo by to být slanější, jelikož maso vaříme bez soli a ta se pak natáhne do masa a tlačenka je slaná tak akorát).

  7. Plníme do tlačenkových sáčků a dáme chladit.

Poznámka

Vím, že patrně vznikne diskuse o tom, co tam má a nemá být, jak by to mělo být správně. My ji však děláme takto a nechceme na tom nic měnit, je vynikající. Věřím, že na Velikonoce někomu příjde vhod.

Naplněnou tlačenku můžeme uvařit, pokud jí děláme více, než jeden kus na rychlou spotřebu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Vepřová tlačenka

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    praděd na pátou: No, taky nakrájené kůže svážeme a vaříme s masem, ale někdo to rád nemá. Pak jejich část pomeleme do tlačenky :-)

    Odpovědět

  • praděd na pátou praděd na pátou(neregistrovaný)

    Já se vždy snažím sehnat více kůží. Uvařím,část pomelu a větší část nakrájím na proužky asi 1,5 x 5 cm.Vše vmíchám do směsi masa,přidám vývar,koření a plním (já raději do salámového obalu,kvůli naaranžování na talíři). Vždy dávám povařit! Obsah se dobře spojí a výrobek je trvanlivější! Při chladnutí otáčím kvůli tuku.Kdo nemá rád,tlačenky pověsí. Tlačenka s kůžemi je "hlaďounká" a krásně klouže do žaludku.Navíc je v ní mnoho kolagenu,výživy pro klouby! :-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    clupmi: Nepleteš, je tam a já ho tam nemám napsané, že? :-D Upravila jsem to, srdce dopsáno;-)

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Na fotce vidím mezi masem i srdce, nebo se pletu?

    Odpovědět

  • ingrid ingrid(neregistrovaný)

    Erytrin:zdravím. ano. taky to u nás řezník ještě málo povařil v horké vodě, ale je to vařené maso a mám ráda jednoduché a nenáročné recepty ai přesto se mi tláča povedla a hlavně, chutnala, takže to jde i bez povaření :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Jazyk určitě neškodí!! Děkuji za vyzkoušení :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jani,vyzkoušeli jsme i tu Tvou tlačenku a byla opravdu vynikající:-p:yes:Jen místo ledvinek,které v masně neměli jsme dali vepřový jazyk:-)
    Díky za recept:-KBodík+foto;-)

    Odpovědět

  • ingridvos@seznam.cz ingridvos@seznam.cz(neregistrovaný)

    Skvělé!!! takové recepty mám ráda - stručně, prakticky a hlavně dobré :yes: (chci vařit tlaču a toto je pro mě vysvětlení OK)díky

    Odpovědět

  • ZDENĚK HAMŠÍK ZDENĚK HAMŠÍK(neregistrovaný)

    já tlačenku dělám začátkem zimy z plecka,kůží,jazyků,srdcí a podbradku(lalok) a používám raději obal průměr 16cm..koření česnek,mletý pepř raději bílý,nové koření mleté,majoránka a sůl....

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    víta: Děkuji :-). Už jsme ji dlouho nedělali:-)

    Odpovědět

  • víta víta(neregistrovaná)

    Jani včera jsem ji udělal a je to luxus!!! 100 bodů.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    klarabraunova: Tak to jsme dvě!! My už taky chladne, ale na parapetě okna:-D. Balkón nemám:-S

    Odpovědět

  • klarabraunova klarabraunova

    Palec nahoru, tetno recept jsem použila jako předlohu + přidala rady od známých :-) už pěkně chladne na balkóně a doufám, že bude chutnat skvěle.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    charon73:;-);-)

    Odpovědět

  • charon73 charon73

    Super :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo