Vepřová tlačenka

Jana Remkova Kuchařka:

Vepřové maso 48 názorů

521
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Suroviny

3 nožky
2 kolena
2 ledvinky
1/2 vepřové hlavy
1/2 kg plece
vepřové srdce
sůl
pepř
majoránka
česnek
bobkový list
nové koření
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nožky, hlavu, kolena, ledvinky a plecko pořádně očistíme od chlupů, omyjeme a dáme vařit s bobkovým listem a novým kořením.

  2. Vaříme zhruba 2 hodiny, možná i méně, až jde maso od kosti, ale aby nebylo převařené.

  3. Pak je vyjmeme a necháme ochladit.

  4. Maso nakrájíme na kousky, kůže z kolen pomeleme na mlýnku spolu s česnekem a přidáme k nakrájenému masu.

  5. Do zhruba 3 kil masa dáme hrst soli, hrst majoránky, hrst pepře. Množství je zcela individuální, podle množství masa a chuti. To platí i o česneku, já jsem dala asi 15 stroužků.

  6. Maso zalejeme vývarem, promícháme, ochutnáme, (mělo by to být slanější, jelikož maso vaříme bez soli a ta se pak natáhne do masa a tlačenka je slaná tak akorát).

  7. Plníme do tlačenkových sáčků a dáme chladit.

Poznámka

Vím, že patrně vznikne diskuse o tom, co tam má a nemá být, jak by to mělo být správně. My ji však děláme takto a nechceme na tom nic měnit, je vynikající. Věřím, že na Velikonoce někomu příjde vhod.

Naplněnou tlačenku můžeme uvařit, pokud jí děláme více, než jeden kus na rychlou spotřebu.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová tlačenka

  • Jana Remkova Jana Remkova

    clupmi: Nepleteš, je tam a já ho tam nemám napsané, že? :-D Upravila jsem to, srdce dopsáno;-)

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Na fotce vidím mezi masem i srdce, nebo se pletu?

    Odpovědět

  • ingrid ingrid

    Erytrin:zdravím. ano. taky to u nás řezník ještě málo povařil v horké vodě, ale je to vařené maso a mám ráda jednoduché a nenáročné recepty ai přesto se mi tláča povedla a hlavně, chutnala, takže to jde i bez povaření :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Anna Kocikova: Jazyk určitě neškodí!! Děkuji za vyzkoušení :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jani,vyzkoušeli jsme i tu Tvou tlačenku a byla opravdu vynikající:-p:yes:Jen místo ledvinek,které v masně neměli jsme dali vepřový jazyk:-)
    Díky za recept:-KBodík+foto;-)

    Odpovědět

  • ingridvos@seznam.cz ingridvos@seznam.cz

    Skvělé!!! takové recepty mám ráda - stručně, prakticky a hlavně dobré :yes: (chci vařit tlaču a toto je pro mě vysvětlení OK)díky

    Odpovědět

  • ZDENĚK HAMŠÍK ZDENĚK HAMŠÍK

    já tlačenku dělám začátkem zimy z plecka,kůží,jazyků,srdcí a podbradku(lalok) a používám raději obal průměr 16cm..koření česnek,mletý pepř raději bílý,nové koření mleté,majoránka a sůl....

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    víta: Děkuji :-). Už jsme ji dlouho nedělali:-)

    Odpovědět

  • víta víta

    Jani včera jsem ji udělal a je to luxus!!! 100 bodů.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    klarabraunova: Tak to jsme dvě!! My už taky chladne, ale na parapetě okna:-D. Balkón nemám:-S

    Odpovědět

  • klarabraunova klarabraunova

    Palec nahoru, tetno recept jsem použila jako předlohu + přidala rady od známých :-) už pěkně chladne na balkóně a doufám, že bude chutnat skvěle.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    charon73:;-);-)

    Odpovědět

  • charon73 charon73

    Super :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    jirkacz: určitě by to ztuhlo i tak;-), stačí přidat pár nožek;-). Děkuji!!:-)

    Odpovědět

  • jirkacz jirkacz

    Nechal jsem se inspirovat receptem. Měl jsem ale pouze koleno, plecko, srdíčko, a jazyk, svařil to dohromady a dodělal podle tohoto receptu. Bál jsem se že mi to nestuhne, tak jsem přidal do vývaru trochu želatiny. Výsledkem je luxusní tláča, na to že jsem to dělal prvně:-p Děkuji za recept a posílám plus;-):yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo