Obi pajšl
Vepřový kořínek nebo-li pajšl je opomíjenou surovinou v kuchyni. Je to chyba - při dobrém zpracování se z něj může stát lahůdka na talíři. Dobře provařte maso, zbavte ho chrupavek, dochuťte podle svého. Pak už jen sklízejte pochvaly!
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 953 kJ / 1 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 186,26 g |
Tuky | 60,37 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 2,30 g |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 3,40 g |
Sacharidy | 32,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Když zbude (druhý den), rozleží se a je ještě lepší. Schválně ji děláme večer, den předem.Suchá zápražka je podmínkou a dává pajšlu nezaměnitelnou chuť. Ze zůstatku vývaru lze udělat polévku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2018 20:54
Já pajšl podávám s bramborovým knedlíkem, popř. s bramborama
22. 12. 2010 22:04
23. 2. 2010 12:00
U nás ho mimo mne nikdo nechce, a tak ho dělám málokdy. Teď, když o něm čtu, jsem na něj dostala obrovskou chuť; budu muset nakoupit...
Václave, posílám bodíka a až ho budeš vařit, tak zabal a pošli aspoň trochu vůně.
Colombo - tam ho měli nejlepší
teď o něj v hospodě ani nezavadíš.
17. 12. 2009 10:55
15. 12. 2009 14:23
14. 12. 2009 20:55
13. 12. 2009 20:51
13. 12. 2009 17:01
13. 12. 2009 16:34
13. 12. 2009 16:11
13. 12. 2009 15:15
13. 12. 2009 14:53
13. 12. 2009 14:53
13. 12. 2009 14:12
13. 12. 2009 13:11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 35 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 43 minutami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 2 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 3 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 3 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 5 hodinami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pajšl pajslova omacka jehněčí pajšl jak se děla pajšl pajšl recept co je pajšl recept pajšl hovězí pajšl recepty pajsl recept na pajšl co je to pajšl domácí pajšl pajšl omáčka jak uvařit pajšl omáčka pajšl omáčka z pajšlu jak se vari pajsl zápraška vepřovy pajšl pajšlová máčka
Suroviny: plíce vepřové, srdce vepřové, jazyk vepřový, játra vepřová, maso vepřové, cibule, sádlo vepřové, mouka hladká, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, tymián, ořech muškátový, sůl, cukr, ocet
Obi pajšl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNpY
17 názorů