Chlebíček na řízku: Specialita způsobila na sítích poprask. Místo dvou teď denně prodáváme patnáct, říká majitelka bufetu
1. 3. 2024 Historie a zajímavosti
Řízek s bramborovým salátem je jedním z nejpopulárnějších pokrmů u nás. Není proto divu, že v některých domácnostech nahrazuje na Štědrý den dříve typického kapra. Dokážete si ovšem představit řízek ve formě chlebíčku? V Českém Krumlově to zvládli a připravují tak vyhledávanou pochoutku. Jaký má úspěch prozradila pro Toprecepty.cz majitelka bufetu, kde netradiční pokrm „frčí“.
Převzatý nápad
S myšlenkou nabídnout hostům Bufetu a Kavárny Linecká v Českém Krumlově netradiční lahůdku přišel Roman Kořán, který má na starosti zdejší studenou kuchyni.
„Je to nápad mého švagra. Je převzatý z bistra u Linharta v Mariánských Lázních, kde byl pan Kořán jako mladý na praxi. V tomto bistru ho nyní vyrábí pan Dymáček,“ vysvětlila pro Toprecepty.cz majitelka podniku Tereza Kořánová.
Mohlo by vás zajímat
Plnohodnotná svačina
Kouzlo „řízkového chlebíčku“ spočívá v tom, že oblíbená masová pochoutka v trojobale nahradila klasickou veku.
Na řízku je domácí bramborový salát, nechybí ani tradiční chlebíčkové propriety, jako jsou šunka, okurka, paprika či rajče a vejce natvrdo.
Maso zvolili v českokrumlovském bufetu kuřecí. Celá „paráda“ vás přijde na zcela přijatelných 70 korun. Šunkový či salámový chlebíček koupíte okolo 30 korun, sýrový dokonce o pár korun levněji.
Hit sociálních sítí
I když se zprvu zdálo, že půjde pouze o pokus a nezvyklý chlebíček zmizí po několika nabídkách z menu, došlo k pravému opaku. Stačilo pár zmínek na internetu a z řízkové speciality se stal hit. „Nápad má teď velký ohlas. Pomohl virtuální úspěch na sociálních sítích,“ potvrzuje Tereza Kořánová. „Dříve jsme prodali 2-3 denně, nyní 15-20 kusů,“ dodává.
Hotovky i dort Míšy Landové
Do bufetu a kavárny, kde kromě řízkového a dalších chlebíčků podávají denně osm hotovek a dvě polévky, zavítají i cizinci. V krásném jihočeském městě je jich totiž po celý rok nespočetně. I oni reagují na „zvláštní“ pokrm pozitivně. „Hosté ze zahraničí občas ochutnají, především ze zvědavosti,“ říká pro Toprecepty.cz Kořánová.
Kdo nemá hlad, ale jen by mlsal, může si v kavárně dát například čokoládový bezlepkový dort podle receptu Míšy Landové nebo tradiční laskonku, štrúdl, větrník či kokosku.
Co všechno nabízí českokrumlovský bufet a kavárna se můžete podívat do naší fotogalerie:
Náš tip: Pokud máte rádi řízky, vyzkoušejte připravit podle našeho videoreceptu vepřový naruby:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlé chlebíčky pro návštěvy: Stačí mít doma máslo a vajíčka, další ingredience pak podle fantazie a výsledek chutná úžasně
Náš život s celiakií aneb Co jí bezlepkář ve školní jídelně a jak jsme vděční za naši paní učitelku
Chlebíček na řízku: Specialita způsobila na sítích poprask. Místo dvou teď denně prodáváme patnáct, říká majitelka bufetu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 11 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 18 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 20 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Míša Landová z Peče celá země nabídla recept na skvělý chlebíček: Vynikající zůstane několik dní, říká
Podle Ladislava Špačka lze konzumovat chlebíčky jen jedním způsobem: Vlezte si do vany, zhasněte a jezte, říká expert na etiketu
Na Matějskou jen s plnou peněženkou: Cukrová vata za 250 Kč, smažák za 185 Kč a perníkové srdce stojí 450 Kč