Jak snadno oloupat vejce natvrdo i jednou rukou: Stačí skořápku dobře naklepnout, důležitá je ale i teplota
29. 7. 2023 Ostatní
Vajíčka natvrdo používáme do pomazánek, plníme je, hodí se třeba do bramborového salátu. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava, mezi nevýhody patří jejich loupání. Mnohdy nám totiž skořápka nejde od vejce oddělit. S tím by však mohl být konec.
Základem jsou chladná vejce
Jak tvrdí uživatelka Instagramu Dalia, pokud dobře uvařené vejce naklepnete, stává se jeho oloupání úplnou hračkou. Uživatelka sociální sítě ovšem také upozorňuje na to, že je velmi důležité, jakou teplotu vejce mají v momentě, kdy je jdete zbavovat skořápky.
Mohlo by vás zajímat
V jednoduchosti je krása
Dalia několik kroků shrnula do pár vět, které přidala ke svému videu. „Uvařte si vajíčka. Dejte je do ledové lázně na 3-5 minut (důležité!),“ radí Američanka z Houstonu. Poté už stačí jen udeřit do spodní a horní části vajec a převalovat s nimi. Jak je vidět na videu, vše zvládá Dalia pouze jednou rukou a výsledek je skutečně perfektní.
Babské rady
Rad na pohodlné zbavování slupky je mnoho. Někdo třeba dává uvařená vejce do plastové misky, naplněné vodou, kterou následně třese. Možností je také narušení skořápky před vařením. Stačí jen lehce vejcem ťuknout o tvrdší povrch, rozhodně ne však moc velkou silou.
Vejce natvrdo se hodí například k čočce. Vyzkoušejte náš videorecept, v němž uvidíte, jak tohle jídlo dovést k dokonalosti:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Dejte si sendvič s pastrami! Speciálně naložené maso má původ v rumunské kuchyni
Se sendvičem naplněným silnou vrstvou masa jste… Číst více
Legendární severské skořicové rolky: Upečte si je podle pravého švédského receptu!
Stejně jako my máme buchty a koláče, na severu… Číst více
Jak na nejlepší švédské masové kuličky? Skvělou chuť zajistí správně připravená cibule i špetka muškátového oříšku
Také jste si zamilovali slavné švédské masové… Číst více
Reuben polévka výborně zahřeje, nasytí a chutná úplně stejně jako slavný americký sendvič se zelím
Pokud máte v oblibě zelné polévky, možná vás… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouho vydrží vejce v lednici? Poradíme, jak je správně skladovat
Velikonoční kuřátka z vajec ozdobí váš domov. Vyzkoušejte je podle videonávodu
4 časté chyby při vaření vajíček: Proč se žloutek drolí a skořápka praská?
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Banana split
Přidáno před 4 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 17 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 18 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 19 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Přečtěte si Zobrazit více
Češi v zahraničí: V Chorvatsku ochutnejte pomazánku z tresky a domů si přivezte Linu i čokoládu Mikado, radí Dagmar ze Splitu
Jak snadno a rychle oloupat uvařené vejce? Máme pro vás jednoduchý trik
Jak uvařit vajíčka, aby nepraskla? Máme pro vás 4 rady, jak prasknutí předejít