Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé chlebíčky pro návštěvy: Stačí mít doma máslo a vajíčka, další ingredience pak podle fantazie a výsledek chutná úžasně
Zdroj: Toprecepty, Marie Svarcova

Čeká nás období plné návštěv. Budou se hodit rychlé chlebíčky, kterými je budete moci pohostit. Máme pro vás několik osvědčených variant, na kterých si určitě všichni pochutnají.

Rychlé domácí chlebíčky

Během svátků se hodí mít doma veku nebo bagetu, ze které budeme moci přichystat rychlé domácí chlebíčky, když se ohlásí návštěva. Budou podle našich představ a budou i skvěle chutnat. Na toto rychlé pohoštění potřebujeme kromě pečiva také máslo, nebo pomazánku. Tu můžeme ozdobit už jen zeleninou nebo využít i uzeniny, sýry, zeleninu, ovoce a vejce. 

Pomazánky a saláty na chlebíčky

Co rychle dát na chlebíček? Tradičně se chlebíčky mazaly máslem a sardelovou pastou. Někdy jen pomazánkovým máslem. Výborná je také jednoduchá pomazánka, která nedá příliš práce. Mezi takové určitě patří česneková pomazánka. Nádherně také vypadá a skvěle chutná osvěžující celerový salát. Zajímavou variantou je i sýrová pomazánka, v základu doplněná o šunku, cibuli a okurku, takže vznikne šťavnatý chlebíček. 

Sváteční / Nedělní

Nedělní oběd i dnes znamená něco výjimečného. Celá rodina se sejde u jednoho stolu, aby si pochutnala na výborném menu, které paní domu připravila. Sváteční oběd by měl být tříchodový; začínat by se…

Ozdoba na chlebíčky

Ať už si vybereme chlebíčky jen s máslem nebo pomazánkou, budeme je nejspíš zdobit. Hodí se salám, ať už suchý či polosuchý, výborná je i šunka. Vždy se vyplatí mít po ruce natvrdo uvařená vajíčka, která pak jen nakrájíme na kolečka, rozložíme je na šunku a posypeme sladkou paprikou. A o naprosto jednoduchý chlebíček je postaráno. 

Pokud máme kousky sterilované nebo čerstvé papriky, můžeme je na chlebíček přidat, stejně jako plátky ředkvičky. Výborně ozdobí a chuťově doplní chlebíček lístky polníčku, rukoly, snítka petrželky. 

Na chuťově výraznou pomazánku, jako je například ta česneková, se hodí i půlka vlašského ořechu, kousíček petrželky a stroužek mandarinky.

Výborný jednoduchý chlebíček s polníčkem

Na chlebíček s polníčkem budete na půl veky potřebovat: 100 g másla, 1 lžíci hořčice, 3 vejce, polníček, majonézu, červenou papriku a petrželku nebo jarní cibulku.

Jak na to? Polníček omyjte a nechte okapat. Veku nakrájejte na plátky a vejce uvařte natvrdo. Pak ho oloupejte, nakrájejte na měsíčky. Červenou papriku očistěte a nakrájejte na kousky. V misce smíchejte lžíci změklého másla s lžičkou hořčice (dle potřeby více). Směsí potřete plátky veky. Na plátky veky dávejte polníček a na něj naskládejte na měsíčky nakrájená vejce. Lžičkou přidejte majonézu a ozdobte kouskem červené papriky, nastříhanou natí petrželky nebo nakrájenou jarní cibulkou.   

Náš tip: Přichystejte si vajíčkové chlebíčky s majonézovým přelivem podle tohoto videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více