Šátečky
Suroviny
Porce: 50 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 17 820 kJ / 4 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,98 g |
Tuky | 270,56 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 484 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 375,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Můj zjednodušený recept na plundrové těsto.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 2. 2019 22:39
teny1: Dík za vyzkoušení receptu...jsem ráda, že šátečky chutnaly.
9. 2. 2019 19:28
dnes jsem udělala a byly výborné
25. 7. 2011 20:21
Dneska jsem je pekla a jsou moc dobré, udělala jsem větší, bylo jich 18 a 6 už jsme snědli.Dělal jsem s jablkovou náplní do které jsem dala marcipán a oříškyDávám bodík
27. 2. 2011 22:56
Danielo díkyněkdy se mi některé šátečky taky rozevřou...asi to záleží na tom jak dobře nahoře spojím...když už se mi to stane,tak rožky ještě horké zatlačím do středu...já šátečky s tvarohem jsem už dlouho nepekla ale zkus rady od zízaly a dej vědět jak jsi dopadla
27. 2. 2011 21:25
Diky za radu zizalo, vyzkouším podle rady. Třeba bude ku prospěchu i jiným.
27. 2. 2011 20:02
Danielo, tvarohové nádivky dávej trochu méně, ona tím, jak nabývá během pečení, působí na tvar těsta. Jinak přikolíkovat lze: nudličkou mandle
27. 2. 2011 19:57
Děkuji Evě za recept, úžasná chuť. Doporučuji všem vyzkoušet. Jen přesně nevím, jak udělat šáteček, který se mi při pečení "nerozleze". Tvarohové mi nikdy nezůstanou spojené. Nevyšla mi náplň a tak jsem dva udělala povidlové. Ty se mi ale nerozlezly, tak nevím, dělá to jen tvarohová. Nemáte na to prosím někdo nějaký fígl. Možná přikolíkovat?
1. 11. 2010 23:21
Hanka(ner.) díky,jsem ráda že chutnaly
1. 11. 2010 16:23
poslední reakce je v červnu, já jsem dělala tyto šátečky o víkendu a jsou skvělé.S těstem se výborně pracuje, těsto je spíš jako listové než plundrové, je křupavé, zároveň ale vláčné.
Použila jsem 100% tuk LIBRA.
Použila jsem 100% tuk LIBRA.
21. 6. 2010 23:01
Ano,100% na smažení-Iva,Omega,nebo jiný který se používá na čokoládovou polevuněkdy dávám i tuk Zlatá Haná nebo máslo
21. 6. 2010 20:06
Mám dotaz Ivu myslíte co je i na smažení?
16. 3. 2010 15:35
hruska(ner)-to jsem nikdy nezkoušela.Někde jsem četla,že si hruškovou naplň dělají tak,že hrušky nastrouhají podusí v hrnci a pak dají na koláč,pravděpodobně nahoru.Možná když by se kompotované rozmačkaly a zahustily drcenými piškoty,ale chuť si nedovedu představit.Já dávám do šátečků i zavařené nastrouhané jablka co používám na záviny.
16. 3. 2010 15:04
Prosím,šlo by to udělat ze zavařených hrušek.děkuji
15. 3. 2010 17:51
hruška(ner.)-hruškovou náplň dělám z hruškových povidel,které si na podzim udělám a zavařím.Pak je dochutím mletým cukrem,van.cukrem a špetkou badyánu mletého.Povidla jsou v mých receptech
15. 3. 2010 16:04
Jak se dělá ta hrušková naplń???
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 14 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 20 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 21 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 23 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 7 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 7 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 9 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 10 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 11 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
Šestá a poslední postní neděle, Květná, je i v kuchyni ve znamení pučících a mladých rostlin
Víte, co je šimlena s halečkami? Studená omáčka z povidel a mléka, podávaná s noky nebo chlupatými knedlíky
Další recepty
Tématické fráze: šatečky recept na šátečky plundrové šátečky šátečky recept hruškové šátečky oříškové šátečky recepty šátečky plundrové těsto recepty na šátečky šátečky z omegy šátečky z ivy šátečky z plundrového těsta recept satecky jabkova povidla jak udelat satecky jabková buchta satecky podle hrusky šátečky z tuku dobry recept na satecky jak se dělají šátečky
Suroviny: mouka hladká, vejce, mléko, olej, cukr krupice, sůl, tuk iva, náplň maková,
Šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/36En
20 názorů