

Tvarohové šátečky z listového těsta
Suroviny
- Listové těsto(koupíme v obchodě)
- Tvaroh měkký
- 1 vejce
- 1 vanilkový pudink
- 1 vanilkový cukr (na obalování potom další 4)
- 5 lžic cukru
- trochu mléka
- hl.mouku (jen na posypání válu, aby se nám těsto nelepilo)
Postup přípravy receptu
Listové těsto rozválíme na slabší pláty a vykrajujeme čtverce 7x7 cm (nebo to také záleží na vás, jak velké chcete mít šátečky).
A připravíme si nádivku:
Tvaroh měkký dáme do misky, přidáme 5 lžic cukru (podle chuti můžete přidat i víc), 1 vanilkový cukr, 1 vejce, pak trochu mléka, aby to nebylo moc husté a 1 vanilkový pudink.Vše smícháme a lžičkou potom dáváme na vykrajované čtverce a přeložíme tak, aby nám vznikl šáteček.
Potom dáme upéct při 150°C na 20 minut.
Pak obalujeme ještě teplé ve vanikovém cukru.
Poznámka od kuchařky
RYCHLÉ A VÝBORNÉ U NÁS TO NEVYDRŽÍ ANI DEN A JE TO PRYČ.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tvarohové šátečky z listového těsta
-
Taky jsem dělala, tohle nikdy nezklame..S dovolením přidávám foto..
-
Po dlouhé době jsem šátečky dělala. Dříve se dělaly z amoniaku. Tyto se mi zcela rozbalily i po potření vejcem, takže nebyly k použití. Z kupovaného těsta už nikdy.
-
Upečeno z celozrnného listového těsta a bez pudinku. A výborné!! Děkuji za recept.
-
Jakub : Poprosím, aby ste sa vyjadrovali slušne. Aj kritika sa dá povedať slušne.
-
Naco tam je ten pudink dyt to stim je peknej hnus!!
-
Dobrota
, bála jsem se, aby mi tvaroh nevytekl, ale stalo se asi jenom ve dvou případech
. Bodíka jsem Ti už dala předtím, teď jenom fotečka
.
-
Ahoj zkusil jsem to ve volne chvili ale testo se po 20 min a 150°C nedopeklo?
Mam ho moc tluste nebo kde je problem? at priste vim diky...
Zkousim to ted dopect ale nevim teda no... -
Vždyť můžete udělat i rohlíčky místo šátečků... nebo "tlamičky"
-
tak jsem je dělala poprvé, a celkem úspěch..první várka se mi otevřela a udělala se mi jen jakási placka, ale druhá vyšla hezky, neotevřeli se.. mléko ani puding jsem nedala, a jsou výborné!
-
ahojky, pro ty, kteří jsou v pečení začátečníci jako já, tak radím, vždy jeden cíp pomazat rozkvedlaným vejcem, a tím pak šáteček slepit. pak se neotevírají. když se mi trošku zapekly, tak jsem je potřela vajíčkem celé, mají lepší barvu
-
já dělám šátečky tak,že je většinou v tom spoji pořádně zamáčknu dovnitř dám na to trošku tvarohu a ješte na ten tvaroh kousíček broskve
a zatím se vždycky povedly
vkládám foto jestli nevadí :-
-
Blanka:musite je pořádně splácnout a mezi splácnuti dát trochu tvarohu
-
Prosím o radu, již jsem několikrát tyto šátečky dělala, ale nikdy mi výsledek nevyjde tak, jak je znázorněný na obrázku. Důvod? Šátečky se mi při pečení otevřou a nezůstanou "vcelku",jak to na obrázku vypadá. Můžete mi dát někdo radu, co s tím? Párátka nepomohly, taky jsem to už zkoušela. Děkuji.http://www.toprecepty.cz/recept/2167-tvarohove-sat...
-
Tereza:Když máš řídkou náplň, můžeš ji zahustit kokosem, mletými ořechy a já , když je nejhůř a nemám nic jiného, zahustím to strouhankou, nebo piškotovými drobky
dobrou chuťzhlavnic@seznam.cz
-
Michaela:
puding vmíchej jen ten prášek,nebo žádný,také to jde...