Kynutá hruškovo-smetanová buchta

www.toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Kynuté 4 názory

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

Těsto:
375 g polohrubé mouky
30 g droždí
200 ml vlažného mléka
Nyní v akci
50 g cukru
špetka soli
1 vejce
50 g hery
Náplň:
hrušky
citrónová šťáva
150 g šlehačky
2 vejce
2 žloutky
100 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
100 g vlašských ořechů
50 g cukru moučka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Nalijeme na ně trochu oslazeného mléka, lehce promícháme a necháme vzejít kvásek.

  2. Pak dolijeme zbytek mléka, přidáme zbytek cukru, sůl, vejce a rozpuštěnou heru. Propracujeme těsto a necháme kynout.

  3. Po vykynutí prohněteme, vyválíme a dáme na vymazaný plech, na několika místech propícháme vidličkou a necháme ještě asi 15 min. kynout.

  4. Mezitím si připravíme náplň, tak, že hrušky oloupeme, nakrájíme na dílky a zakápneme citronovou šťávou.

  5. Těsto pokryjeme hruškami, zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali vejce, žloutky a cukry.

  6. Ořechy nasekáme a promícháme s moučkovým cukrem a buchtu jimi posypeme.

  7. Pečeme při 180 st.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kynutá hruškovo-smetanová buchta

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Vypadá to,že tenhle recept tady nějak zapadl a je to škoda:-S.U nás se peče dost často.Včera jsem pekla s jablky a je taky výborný.Místo ořechů jsem posypala skořicovým cukrem:-p.

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Vynikající koláč.A pokud za vás těsto udělá pekárna,tak celkem i rychlovka.Hrušky jsem neloupala.Slupka nebývá tuhá,tak jako u jablek,tak to není ani potřeba.

    Odpovědět

  • Alex Alex(neregistrovaný)

    Hm vypadá to dobře :-);-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Výborná!! Sice jsem místo šlehačky dala zakysanou smetanu 200g, ale je opravdu velmi chutná a velmi dobrá:yes::yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo