Hruškový koláč podľa Marielle

Moučníky Řezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: 15 + 45 min pečenie 5 názorů

Moučníky Řezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: 15 + 45 min pečenie 5 názorů

Suroviny 10 - 12 porcí

6 větších pevných hrušek
150 g hladké mouky
120 g krystalového cukru
2 vejce
150 ml Creme Fraiche nebo smetany
40 g másla
3-4 pl Hruškovice
3-4 pl panenského olivového oleje
1 pl kypřícího prášku
1 sáček vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na kúsky asi 2x2 cm.

  2. V miske roztopíme v hruškovici vanilkový cukor a naložíme do nej pokrájané hrušky.

  3. Prikryjeme a necháme 1 - 2 hodiny macerovať.

  4. Po tomto čase si pripravíme cesto: do misy nasypeme preosiatu múku s kypriacim práškom, pridáme celé vajcia, kryštálový cukor, olej, maslo, smotanu a vymiešame hladké cesto - malo by pomaly stekať z lyžice.

  5. Opatrne do cesta vmiešame hrušky aj s alkoholom, v ktorom sa macerovali.

  6. Porcelánovú alebo sklenenú (štvorcovú alebo okrúhlu s priemerom 24 cm) misu dobre vymastíme maslom a vlejeme do nej cesto.

  7. Pečieme pomaly pri 170°C. Rúru vopred nepredhrievame!

  8. Ešte horúci koláč vyklopíme na dosku, posypeme práškovým cukrom a keď trošku vychladne, pokrájame ho. Je mäkkučký a voňavý.

Komentáře k receptu Hruškový koláč podľa Marielle

Tématické fráze: hruškový koláč bezlepkový hruškový koláč hruškový koláč recept zdravý hruškový koláč zdravý jablečno hruškovy kolac hruškový koláč s vanilkou bezlepkovi hruskovi kolac stavnaty jablecnohruskovy kolac jablečnohruškový koláč hruškovy recepty kolacky koláče podzimní hruškoví koláč top recepty hruskovu zdravy koláč recept na hruškový koláč hruškový ořechový koláč hruskovy kolac bezlepkovy hruškový bezlepkový koláč nej recepty hruškový koláč hruškovy recepty.cz