Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 512 kJ / 122 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,65 g |
Tuky | 8,58 g |
Vláknina | 6,83 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 6,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tato ryba u nás není příliš známá, koupila jsem ji na doporučení majitelky nedaleké nově otevřené rybárny. Maso je velmi jemné, pevné a opravdu výborné. Cena je cca 280Kč/1kg.
Pro zajímavost přidávám i foto této krasavice, na talíři vypadala podstatně přátelštěji :) Tato ryba patří stejně jako např. jeseteři k dlouhověkým druhům, dožívá se až 150 let a díky tomu je jejich lov přísně regulován (samice dospívají až po 33.roku života). Žijí až v hloubkách až 1 400m. Je tedy možné, že jsem na talíři měla kousek starší než jsem já sama, možná i starší než je moje mamča :D
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 1. 2015 13:19
je mi jasné, že vám chuť nezkazím. Snad láska k vaším dětem přebije chuť na tu rybku. Jedná se o silně ohrožený druh, lovem skoro vyhubený. Tato až 100 let žijící ryba, evolučně nepočítala s tím, že její populace může být decimována pomocí těžké techniky........hloupá ryba. Vaše děti už ji ani neuvidí.
17. 7. 2013 21:19
16. 7. 2013 11:26
13. 1. 2011 16:42
11. 1. 2011 22:42
11. 1. 2011 18:34
11. 1. 2011 18:26
11. 1. 2011 18:18
11. 1. 2011 18:17
11. 1. 2011 18:15
11. 1. 2011 18:13
11. 1. 2011 18:13
11. 1. 2011 18:12
Spagetko, jistě to stojí za to
11. 1. 2011 18:11
11. 1. 2011 18:07
Ivi - hurááá - v rybárně ji sice momentálně neměli, ale prodavač ví o zdroji, tak jestli neke....pošle mi SMS-ku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 9 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 11 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 22 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Houbová polévka na másle se zeleninou
Darwin uvařila před 43 minutami
Cuketový fofr perník s ovocem
Mistrova uvařil před 7 hodinami
Kuře à la kachna na zelí
zutro uvařila před 8 hodinami
Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou
BANIK9 uvařila před 9 hodinami
Rajská omáčka
romanadasa uvařila před 10 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Elivet uvařil před 10 hodinami
BeBe řez s kávovým krémem
Misinka91 uvařila před 11 hodinami
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)
Jitka J. uvařila před 11 hodinami
Moravský vrabec
Arasidka uvařila před 12 hodinami
Bezinkový sirup
Arasidka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Houbová omáčka s mletým řízkem je hotová během chvíle: Netradiční spojení překvapí úžasnou vůní i perfektní chutí
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Další recepty
Tématické fráze: gdoule gdoule foto gdoule recepty sépie recept gdoule pěstovaní limanda drsná sépie recepty zubatec recept ryba červenice orange roughy recepty mořský das gdoule recept limanda drsná recept mořský ďas recepty mořský ďas recept zubatec ryba recept sepie ryba zubatec gdoule obrázky limanda drsná recepty
Suroviny: červinice obecná, máslo, sůl, česnek sušený, bazalka čerstvá, olej olivový, rajče cherry
Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mEnr
33 názorů