Kroupová polévka od zubaté žáby z Bruntálu

Tabita Kuchař: Tabita

Polévky 3 názory

Suroviny

kroupy
mrkev
petržel i s natí
brambory
cibule
celer
zásmažka - nemusí být
sůl
česnek
hovězí bujón
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy si dáme vařit zvlášť do vody. Nebojte se a klidně jich dejte víc, budete mít polévku hustší. Buďte trpělivý a vařte opravdu do měkka.

  2. Cibuli očistíme, na drobno nakrájíme a osmahneme na trošce olivového oleje a zalijeme vodou.

  3. Přidáme na plátky nakrájený hovězí bujón a kroupy.

  4. Oloupeme jednu velkou bramboru a nakrájíme na kostíčky. Očistíme mrkev, petržel a celer a nastrouháme na hrubo na struhadle (pro menší děti nebo starší lidi podusíme na trošce másla, aby se jim to lépe trávilo).

  5. Zeleninu přidáme do polévky a vaříme do měkka. Česnek očistíme (1-2 stroužky) a utřený přidáme do polévky.

  6. Nakonec zahustíme zásmažkou a dosolíme.

Poznámka

Dobrou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kroupová polévka od zubaté žáby z Bruntálu

Tématické fráze: kroupová polévka dáme jidlo bruntál polévka kroupová kroupová polévka u dětí kroupova polevka pro deti dáme jidlo.cz bruntal jidlo zubata ryba žáby pro začátečníky kroupová polévka se zásmažkou z. žába

Zapomněl/a jsem heslo