Kandovaná cuketa
Cukety, různé druhy dýně či patizon díky své neutrálnosti lehce přijímají jiné chutě. Mnoho druhů zeleniny lze jednoduchým způsobem kandovat a uchovat. Velkou výhodou je, že takto upravená zelenina vám vydrží dlouhé měsíce.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělám vždy ze dvou menších cuket, nebo z jedné velké. Polovinu dám do pomerančové šťávy a polovinu do malinové nebo lesní směs - prostě červené.
V podstatě nevím, zda se to do této kuchařky hodí, ale v kuchyni kandované ovoce potřebujeme. Např. do biskupského chlebíčku, marokánek atd.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 12. 2015 20:15
Neřekl jste na kolik °C a jak dlouho sušit. A taky jak velké mají být ty kousky/kostičky ovoce. Předpokládám že z toho nechcete udělat sušené ovoce?
9. 12. 2014 17:58
Ajapaja: Ctrusy dobře odrbat kartáčkem a oloupat jako bramboru. Snažit se co nejtenčí.
9. 12. 2014 17:56
Paprika: to se nemusí sušit jenom v sušičce, ale také na 50 stupňů v troubě.
5. 8. 2013 08:23
Vypadá to moc dobře,ale nevíte jak dlouho se suší,přibližně.
5. 9. 2010 22:01
Dobrý den taky jsem podle vás udělala kandované ovoce z dýně je napeosto perfekní a bez práce a není vůbec pracné
24. 3. 2010 23:41
Škoda, že nemám sušičku Tohle se mi moc líbí.
18. 12. 2009 22:54
Haló holky, má některá zkušenost s kandovaným ovocem z citrusů? Myslím jestli tu kůru mám nakrát na kousky i s tou bílou dužinou, nebo jen tu barevnou slupku a prosypat to krystalovým cukrem?
25. 8. 2009 11:24
tak vyzkoušela jsem a přesvědčila se, že to funguje, cuketa je výborná, jen se mi zdá sušení zdlouhavé na to, jak malinké kostičky jsem nakrájela a že mám v sušice jen jedno plato, bodík
2. 7. 2009 15:42
bazalko - co to děláš, takto vyhazovat materiál.
2. 7. 2009 15:28
celé dvě krabičky jsem včera vyhodila, protože byly prošlé. Proč jsem je jen nenasypala na papír a nevyfotila ? Mohla jsem mít tři body !!
2. 7. 2009 15:24
že sa niekto zníži k takým praktikám...
2. 7. 2009 15:23
Moc pěkné foto - takové jak z krabičky ze supermarketu - sám jsi jistě naložil a tvořil na sušárně
27. 8. 2008 00:20
promiň , nepodívala jsem se na tento recept, že je zde položená otázka . Je to sirup.
19. 8. 2008 14:21
Snad Ti autorka odpoví, ale já si myslím, že je to sirup.
19. 8. 2008 12:45
Včera jsem dostala tři cukety, tak to chci zkusit. Tou šťávou je míněn sirup nebo džus?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 7 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 8 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 10 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 10 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: výroba kandovaného ovoce kandované třešně recept kandovaná cuketa kandovaný zázvor recept kandované třešně cukroví z kandovaného ovoce kandování třešní sušička ovoce recepty recept na kandované třešně kandovana dyne výroba kandovaného zázvoru recepty z kandovaného ovoce jak vyrobit kandované třešně kandovaný zázvor jak se kanduje ovoce kandovane visne kandování zázvoru sušená dýně v sušičce recepty na sušení ovoce výroba kandovaných třešní
Suroviny: cuketa, šťáva ovocná
Kandovaná cuketa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPPE
18 názorů