Dýňový bochník se sušenými švestkami

Moučníky BábovkyOstatní Doba přípravy: 50 minút 6 názorů

Moučníky BábovkyOstatní Doba přípravy: 50 minút 6 názorů

Suroviny 6 - 12 porcí

150 g tuku na pečení (nebo másla)
1 hrnek krystalového cukru
2 lžíce strouhané pomerančové kůry
2 vejce
1 hrnek dýně (na kostičky krájené)
1 hrnek nadrobno nařezaných sušených švestek
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
1/2 hrnku mléka

Postup přípravy receptu

  1. Maslo dobre vymiešame s cukrom a kôrou. Pridáme po jednom vajíčka, zakaždým dobre prešľaháme. Pridáme tekvicu, slivky, múku s práškom do pečiva, soľ a mlieko. Vareškou dobre premiešame.

  2. Cesto urovnáme do vymazanej formy a pečieme pri strednej teplote asi 30–40 minút. Bochník necháme vo forme 15 minút prechladnúť, potom ho vyberieme. Posypeme práškovým cukrom.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy "Encyklopédia múčnikov".

Komentáře k receptu Dýňový bochník se sušenými švestkami

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    pipre: Jano bravo, já už jsem myslela, že jsi snad umřela a ty jsi na světě a pečeš!:-)):yes: Hned jsem si říkala, že to srdíčko je mi povědomé!:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Chtěla jsem moučník vyzkoušet, ale neměla jsem dýni, tak jsem ji nahradila cuketou. I tak to bylo výborné, bábovka je vláčná, velice chutná a zajímavá svou pomerančovou příchutí. Já zatím byla zvyklá na citronovou kůru, ale toto mne příjemně překvapilo. Přidávám foto, ikdyž je tam cuketa místo dýně.:yes::yes:+6

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mńam!!:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    Veľmi zaujímavy receptík...:yes:ako chutí tekvica v tomto múčniku?

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-)švestky jsem usušila a dýně rostou..:-*:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: pomerancovy bochnik dýňové recepty dýně zapečená s masem recepty gâteau mms thermomix italsky dortik s čokoládou a švestkami zapecena dyne se svestkami