

Ryby na zázvoru
Suroviny
- 4 porce ryby
- 2 dl bílého vína
- 2 cibule
- 2 lžíce mouky
- 2 dl smetany
- 2 lžíce másla
- citrónová šťáva
- sůl
- mletý pepř
- mletý zázvor
- olej
Postup přípravy receptu
Porce ryby osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem.
Vložíme je na rozehřátý olej, po obou stranách opečeme a podlijeme bílým vínem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vše dusíme pod pokličkou asi 10 minut, pak rybu vyjmeme a dáme na teplo.
Do šťávy vlijeme smetanu s rozmíchanou moukou, dobře promícháme a povaříme. Omáčku zjemníme máslem a dochutíme citrónovou šťávou.
Nakonec vložíme zpět porce ryby a prohřejeme. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ryby na zázvoru
-
Recept som skúšala celkom sa vydaril, deťom to moc nechutilo, mne áno.
Kde si môžem nájsť informácie o zázvore, pozrela som stránku vyššie a ešte nejaké dámské weby, o účinkoch toho bolo najviacej tu: http://www.elegantnibydleni.cz/zazvor-a-jeho-leciv... poznáte aj iné weby ? Poraďte. Ďakujem ! -
Dobrý recept, chválim :)) niečo o zázvore nájdete aj na: http://zazvor.com/
-
-
Od rána musím robiť na počítači
tak tento "recept dňa" mi nemohol uniknúť,mám na to stále chuť
Terezka,tá omáčka vyzerá parádne a zázvor používam často
Teraz neviem čo zajtra,či rybu alebo minúť karfiol
Ale bodík si neodpustím
-
vybusna, použila som mletý, podľa receptu. Ale bolo to výborné, my máme zázvor radi, použila som tak 2 lyžičky, niekomu by možno bolo veľa, treba ochutnať. Rybu som mala pangasa. Dávam 1, je to rýchle a chutné
-
tejaja ides pouzit mlety, alebo cerstvy zazvor?