Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandovaná dýně

Hledáte způsob, jak zužitkovat dýni a zároveň jste milovníkem sladkostí? Pak máme recept přímo stvořený pro vaše potřeby! Kandovaná dýně je skvělou pochoutkou a pokud si vyhrajete s jejím zabalením, potěší i jako dárek.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

18. 7. 2010 09:39

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie7 338 kJ / 1 754 kcal
Bílkoviny11,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy410,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Viděla jsem tu recept na dýňový kompot, tak jsem si vzpomněla na tento způsob zpracování a v předstihu ho nabízím k případné realizaci. I když je to práce na více dní, není to složité a vynaložené úsilí se určitě vyplatí. Když část usušené dýně místo cukru namočíte do čokolády, máte dobrůtku přímo k sežrání.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

T.Sylva

9. 10. 2022 11:07

Zdeňka: Dyne se jen uvede do varu a vypne. Opakovat 3 dny po sobe. Je zbytecne dyni vyndavat z nalevu a znovu ji tam davat. Vodu nepridavat! Varit jen v malem mnozstvi ve vice nadobach, max. 1/2 kg v jedne. Nez se prohreje vetsi hrnec a navic michanim se dyne rozvaruje! Osvedcilo se mi misto vody pouzit ananasovy dzus. Hezky den :-)

KARELB

1. 1. 2019 21:03

Recept jsem vyzkoušel a nedoporučuji - po vysušení je stále cítit v chuti ocet.Raději volte citron

Monika

10. 10. 2017 07:03

Dělám takto: 1kg dýně krájené na kousky
3 citróny (šťáva)
30 dkg cukru
Na 24 hodin namočit. Pak přecedit, šťávu vypijeme. A suším v sušičce. (Neotírám jen tak naházím do sušičky).Loni mi ani do pečení nezbylo. Rodina mi ji snědla jen tak. Letos musím udělat víc

babivera54

22. 8. 2017 17:16

Ten recept znám už dlouho, ale na vaření dávám méně cukru, tak 25 dg:-K

yanull yanull

5. 1. 2017 08:48

Dara11: Určitě to v troubě sušit jde, pokud nemáte horkovzduch, můžete mezi pod dvířka dát kousek dřívka nebo špejle, aby snadněji odcházela pára. :-K

Dara11

4. 1. 2017 09:44

:yes: jde to sušit i v troubě, když nemám sušičku a není sluníčko?:-)

Tom

11. 10. 2016 13:05

Namočené v čokoládě - VYNIKAJÍCÍ :-K :yes:

Zdeňka

22. 11. 2015 13:00

Jak je to s tím vařením? Musela jsem opakovaně dolívat vodu, protože se vypařovala velice rychle a pak to spíš karamelizovalo a hrozilo připálení..má to tak být nebo tam přidaná voda nepatří?
:-S

Míla

19. 9. 2014 13:04

jitka:Určitě to je dobrůtka, ale zdravé mlsání, to tedy promiťe, ale je to samý cukr, to už zdravé ani moc není ;-)

buggy

8. 10. 2013 20:09

ahoj jedla jsem u známé a nemá chybu, jen se chci zepat jak to sušit v sušce?

jitka

21. 10. 2012 17:46

loni jsem podle receptu zkusila,je výborná,používám do štrůdlu místo rozinek a pro děti jako zdravé mlsání:-D

yanull yanull

21. 10. 2012 10:40

Michal:Michale, děkuji za komentář, každý takový je vítaný. Recept jsem vložila tak, jak jsem ho dostala a také vyzkoušela, osobně nevím, jak mám "přepočítat" ocet na citrony, ale zde Ti opravdu nic nebrání v tom, abys sám svůj vlastní recept s jednoduchou recepturou vložil, myslím, že ho tu všichni rádi uvítají:-K.

Michal

21. 10. 2012 10:22

Trochu nechapu, proc tam vsichni valite ten ocet. Chapu nase babicky, kdyz citrony vubec nebyly nebo byly drahe. Dalsi vec je, ze temer nikdo nepouziva klasickou kandovaci proceduru. Tedy povarit do mekka s cukrem, slit a postupne pridavat cukr a znovu zalivat ale uz za studena. To cele 5-6x. Ja to tak dela u orechu. Musim priznat, ze jsem asi po roce nasel sklenici s orechy z orechovky, ktere jsem zalil silne cukrovym roztokem. Stacilo ususit a byla to mnamka. Jednoducha receptura.

Milada

16. 10. 2012 12:53

yanull:Tip: usušenou dýni jsem zchladila, namočila jsem ji do čokolády, nechala ji. Nikdo nepoznal, že to byla dýně.Do šťávy ze 3.dne jsem přidala ananas. nebo rumovou trestˇ, jen s citem a 4. den použila k vaření.Sušila jsem ji na sluníčku!
Loni nebylo co kandovat, letos jdu na to. Všichni chtějí dýni, tak budu mít co dělat, mám 3 velké ks.:-8

Lenka

23. 10. 2011 21:06

Dobrý den, a na jak dlouho se to suší v sušičce a na jaký stupeň? Zůstane pak dýně vláčná nebo spíš křápavá? :) děkuji Lenka

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sušená dýně sušení dyně sušená dýně recept dýně recepty zpracování dýně recept na kandovanou dyni jak sušit dýni sušená dýně v sušičce sušené dyně jak usušit dýni sušení dýně v sušičce dýně sušená recept na sušenou dýni dýňě zpracování recepty na zpracování dýně sušená dýně nejlepší recept dýně dýně a její zpracování dýně v cukru jak se suší dyně

Suroviny: dýně, ocet, cukr, cukr moučkový, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Kandovaná dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yy9W