Katalánský krém (Crema Catalana)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 333 kJ / 1 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 56,19 g |
Vláknina | 0,03 g |
Cholesterol | 778 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 207,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
*30.7.2017 snížil jsem hmotnost cukru z původních 200 g.
*Bílá dužina která se nachází ihned pod kůrou by dodala krému nahořklou chuť.
*Udělají li se žmolky krém přelijeme přes jemný cedník nebo sítko.
Našlehaný katalánský krém, obdoba tradičního španělského dezertu, recept i fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 6. 2014 15:34
mivhal: To co popisuješ ty je francouzský Crème brûlée nebo španělský Flan de huevo (vaječný pudink) s tekutým karamelem.
Za 1. Crema catalana se nepeče v troubě a za 2. vždy obsahuje kukuřičný škrob, ve výjmečných případech hladkou mouku.
http://es.wikipedia.org/wiki/Crema_catalana
Za 1. Crema catalana se nepeče v troubě a za 2. vždy obsahuje kukuřičný škrob, ve výjmečných případech hladkou mouku.
http://es.wikipedia.org/wiki/Crema_catalana
9. 6. 2014 13:58
No tak toto je uplne falosny recept.crema catalana sa robi vrure pri teplote 100 az 105 st vo godnom kupeli.a este jedna vec crema catalana je bez maizeny
26. 2. 2012 18:39
Takže dneska jsem vyzkoušela Je to opravdu jednoduché a velice rychlé. Za 15 minut jsem to měla v miskách. dala jsem jen 170g cukru a příště dám ještě malinko míň. Kdo nemá rád hodně sladké, tak doporučuji cukr ubrat. Jinak dezert výborný. Takže dávám bodík.
8. 1. 2012 13:09
Tanicka: Když to všechno promícháš metličkou jak je uvedeno v receptu tak se ti nějaký ten bílek ztratí.
6. 1. 2012 20:14
Ještě k těm žloutkům - když je odděluji, tak samozřejmě vždycky u žloutku nějaký ten bílek zůstane. Vadí to něčemu? Nechtěla bych v tom mléku mít vařené bílky..
6. 1. 2012 19:38
buryna:Je to kukuřičný škrob,já ani jiný nekupuji,výrobky jsou pak jemnější ,než ze Solamylu(bramborový škrob) a chutnější..
6. 1. 2012 19:34
Jů to si dávám v mé oblíbené restauraci jako dezert Ale jsem natvrdlá a nevím, co je maizena. Teda vím, že jsem to slyšela, ale nějak to neumím zařadit
6. 1. 2012 11:01
Právě o tu flambovací pistoli mi šlo, ale už jsem dočetla. Takže ukládám, to u nás půjde
Jen asi budu muset kvůli dia změnit cukr aspoň na fruktozu, ale to by snad nemuselo být na závadu ne?Každopádně zkusím
Jen asi budu muset kvůli dia změnit cukr aspoň na fruktozu, ale to by snad nemuselo být na závadu ne?Každopádně zkusím
6. 1. 2012 10:56
Pajaska: Ano je to španělská obdoba francouzského krému brülé.
6. 1. 2012 09:39
Je to obdoba KRÉMU BRÜLÉ.Tento je rychlejší a jednodušší a určo moc chutný ,s citrusovým nádechem.
2. 1. 2012 22:18
Dělám to v kastrolu na přímém ohni.Ve vodní lázni to bude trvat delší dobu než to zhoustne
2. 1. 2012 18:56
Tak to je fajn a děláte to tedy normálně v hrnci nebo ve vodní lázni?
2. 1. 2012 18:35
Konkrétně to míchání na sporáku netrvá o nic déle než když se dělá pudink z prášku
1. 1. 2012 23:33
A jak dlouho ta příprava asi trvá? Myslím, než směs zhoustne. Nerada něco míchám na sporáku hodinu
1. 1. 2012 22:34
+ 1bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 3 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 5 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 8 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 2 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 3 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 3 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 5 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 5 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 5 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 5 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 5 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Katův šleh: Jak uvařit výborný oběd, který rozhodně bude chutnat
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Další recepty
Tématické fráze: krem brule flambovací pistole recepty krém z maizeny catalanský krem španělský dezert katalánský pudink crem brule recepty s flambovací pistoli spanelsky flan pudink katalánský španělské dezerty recepty recept dity p. na krém brulee creme catalunia krém brule recept co je to maizena krém brüle pistole dita p creme brule flambovací pistole - recepty recept krem brule flambovací pistole recept
Suroviny: mléko plnotučné, žloutek, cukr, škrob kukuřičný, skořice, cukr
Katalánský krém (Crema Catalana)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkEv
18 názorů