Čokoládovo - kávové crème brûlée
Tento lahodný dezert tvoří čokoládová vrstva zalitá kávovo-vanilkovým krémem z mléka, cukru, žloutku, mouky a smetany. Dezert necháme dobře vychladnout. Před podáváním ho zasypeme cukrem a flambujeme, aby na povrchu vznikla křupavá krusta.
Suroviny pro 3 porce
2 - 4 podle velikosti mističek
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 322 kJ / 1 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,91 g |
Tuky | 92,83 g |
Vláknina | 2,85 g |
Cholesterol | 407 mg |
Sodík | 193 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 145,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve rozpustíme v kastrůlku čokoládu ve smetaně. Promícháme a odstavíme.
Krok 2: Na krém rozpustíme v hrnku kávu ve 2 lžících vařící vody.
Krok 3: Mléko, 2 lžíce cukru a vanilkový extrakt přivedeme v kastrůlku k varu a odstavíme.
Krok 4: Žloutek a zbylý cukr pořádně vyšleháme.
Krok 5: Přilijeme kávu, prosejeme mouku, prošleháme a za stálého šlehání přiléváme pomalu horké mléko.
Krok 6: Nalijeme zpět do kastrůlku a dáváme pozor, aby se krém nesrazil, nebo nepřipálil.
Krok 7: Na mírném plameni za stálého míchání necháme krém zhoustnout. Trvá to tak 3 minuty na mírném plameni.
Krok 8: Odstavíme a ještě chvilku mícháme.
Krok 9: Necháme odstát a pak do krému vmícháme ušlahanou smetanu.
Krok 10: Vložíme do lednice a necháme vychladnout.
Krok 11: Na dno vhodných malých mističek rozdělíme nejprve čokoládu se smetanou a na ni navrstvíme krém.
Krok 12: Posypeme třtinovým cukrem a oflambujeme pistolí k tomu určenou.
Zveřejněno 28. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládovo - kávové crème brûlée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGlN
Moje poznámka
Čokoládovo - kávové crème brûlée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NGlN
Nejnovější recepty
Linecké s perníkovou příchutí
Přidáno před 7 hodinami
Ryba s ořechovou krustou
Přidáno před 7 hodinami
Hlíva ála vídeňský řízek
Přidáno před 9 hodinami
Jemná, jednoduchá, osvěžující pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Kořeněná polévka s bílými fazolemi zahuštěná vločkami
Přidáno 13. 12. 2024 18:59
Králičí řízky s hruškovým pyré
Přidáno 13. 12. 2024 18:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí karamelový vaječňák, připravený za chvilku: Z pár ingrediencí a salka vznikne perfektní vánoční likér
Vítězem Prostřena se stal Šon, oblíbený svérázným humorem. Podával sušené žáby i pálenku s naloženými hady
Náš život s celiakií: Vietnamský salát bun bo nam bo podle kuchaře Šona naší Áni chutná, recept je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z růžičkové kapusty
Adlla před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
vakl1 před 5 hodinami
Rychlá houbová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
Sirkounn před 7 hodinami
Čokoládové crinkles
Breberka před 7 hodinami
Pudinková bábovka s vaječným likérem
KathrinaT před 8 hodinami
Sušenky Spekulatius
boomgo před 8 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
rpopovsky@hotmail.com před 9 hodinami
Rýžový nákyp
Sasid před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Konsel před 9 hodinami
Tématické fráze:
krem brulée,
krém brulée recept,
krém brile,
krem brille,
crembrile,
creme brullé,
krembrile,
crém brilé,
čokoládová pěna podle polreicha,
krembrille,
recept na krém brile,
crem brulle,
crem brille,
krém brullé,
creambrile,
čokoládové crembrile,
zákusek crembrile,
creme brille,
mističky na krém brilé,
crembrule
Suroviny:
smetana ke šlehání,
čokoláda mléčná,
cukr třtinový,
káva instantní,
mléko,
extrakt vanilkový,
cukr krupice,
žloutek,
mouka hladká,
smetana ke šlehání
Komentáře (43)