Štrúdl z bílého jogurtu
Už vás nebaví dělat štrúdl z listového těsta? Vyzkoušejte něco nového, máme pro vás skvělý recept. Těsto je, díky jogurtu, vláčné, skvěle se s ním pracuje a navíc je univerzální a lze ho použít pro sladké i slané pečení. Teď už jen zvolit tu nejlepší náplň.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 12 515 kJ / 2 991 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,35 g |
Tuky | 164,23 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 279 mg |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 3,05 g |
Sacharidy | 312,97 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud do těsta zabalíme makovou či tvarohovou náplň, získáme chutnou makovou, příp. tvarohovou buchtu. Těsto lze použít i pro slanou úpravu - plnění masovou, špenátovou směsí. Ale jako štrúdl se osvědčilo nejlépe.
V poslední době dělám tento recept častěji a osvědčilo se mi udělat těsto dříve a nechat pár hodin nebo přes noc zabalené v lednici. Pak včas vyndat na pokojovou teplotu, aby se s ním dobře pracovalo. Výsledek je znatelně lepší. :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 2. 2024 11:54
Jednoduché těsto, krásně křehké. Doporučuji ☺️
12. 9. 2020 16:47
MamlajdaD: Moc a moc děkuji za krásná slova
11. 9. 2020 16:09
Taddy1: Tenhle tvůj komentík se mi moc líbí! Recepty po babičkách jsou vždycky ty nejlepší, nejen proto, že jsou opravdu moc dobré, ale i proto, že jsou plné krásných vzpomínek! A budeš se divit, také znám radost ze znovu objevevého ztraceného receptu! To se mi přihodilo dost nedávno. . Přeji ti hodně úspěchů v životě, ve vaření a taky hodně zdraví!
11. 9. 2020 08:32
MamlajdaD: Děkuji moc. Já mám s tímhle receptem opravdu velký úspěch u každého, kdo ochutná. Těsto dělávala moje babička a já jsem ztratila sešítek, kde byl recept napsaný. Babička už mi shůry recept znovu dát nemohla a trvalo hodně let, než mi vypadl z dlouho nečtené knížky babiččinou rukou napsaný recept na lístku ze starého trhacího kalendáře.
7. 9. 2020 17:07
taddy1: To se stane každému, že se upíše, já mám spoustu překlepů, vše po sobě čtu a i tak mi semtam nějaká chybka uteče. Ale recept se mi moc líbí, možná někdy zkusím.
7. 9. 2020 13:11
ivulinka: Děkuji a omlouvám se za takový nesmyslný překlep.
7. 9. 2020 13:10
Lenka01: Děkuji za všímavost. Často podle tohoto receptu také dělávám, už vyhazuji staré popsané papírky s recepty, ale toho jsem si vážně nevšimla, že jsem tam napsala takový nesmysl. Tím se všem omlouvám a děkuji za opravu.
7. 9. 2020 08:29
Lenka01: Opraveno
6. 9. 2020 15:09
Lenka 01: Jsi opravdu všímavá! Některá z děvčat moderátorek to jistě opraví na gramy, ale je legrace, že si toho za osm let nikdo nevšiml.
6. 9. 2020 12:29
2,5kg hery? Vážně??
3. 10. 2015 17:17
ja třeba dala misto strouhanky musli a bomba
20. 1. 2015 20:33
mika59: S mákem ho také dělám a je moc dobrý. Tohle těsto je dobré i pro slanou nápln, případně nejen jako štrůdl, ale jdou z toho dělat dobré šátečky nebo "šneky" - at už sladké a nebo slané. Těsto je dost univerzální, dala jsem ho sem jako štrůdl, protože ten se dočkal největší obliby v mém okolí.
20. 1. 2015 20:30
potkanek: Samozřejmě lze použít máslo i jiný tuk vhodný do pečení, případně kombinace, ale mám vyzkoušeno, že z Hery je opravdu nejlepší. Ona má v sobě jinou chut, která těstu dodá "šmrc".
20. 1. 2015 15:05
vyzkouším s mákem,vypadá dobře
20. 1. 2015 14:53
Mohu použít máslo , když zrovna nemám heru nebo dát půl na půl děkuji
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 32 minutami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 8 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 9 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 9 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 11 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 11 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 11 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sladké i slané jablečné dobroty - uchování a zpracování jablek
Oloupaná jablka se hodí do některých moučníků a chystáme je malým dětem. K loupání nám stačí ostrý nožík nebo škrabka
Jak připravit tvarohovou náplň do moučníků. Oblíbenou náplň zvládneme během chvilky. Poradíme správný postup
Další recepty
Tématické fráze: štrudl z jogurtu výborný štrůdl z jogurtu štrůdl z héry a jogurtu těsto na štrůdl z bílého jogurtu štrůdl z bílých jogurtů těsto na štrudl z jogurtu bez hery těsto na štrudl z héry těsto z bílého jogurtu bílý jogurt recepty recept na štrůdl z jogurtu pečeme z jogurtu těsto na štrůdl z jogurtu pečení z bílého jogurtu jogurtový štrúdl štrudl s jogurtu strůdl jogurt jogurtové těsto na štrůdl bílý jogurt recept pečeni z jogurtu závin z bílého jogurtu
Suroviny: mouka polohrubá, tuk hera, vejce, prášek do pečiva, jogurt bílý, sůl, jablko, cukr, skořice mletá, rozinky, ořechy vlašské, strouhanka, vejce
Štrúdl z bílého jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Og7
32 názorů