Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta

Když máme chuť na štrúdl, ale nechceme ztrácet čas s taženým nebo listovým těstem, použijeme jednoduchý recept na jablečný závin z jogurtového těsta. Velkou předností tohoto těsta je, že se dá ihned zpracovávat a je méně tučné než listové.

Hodnocení receptu je 5,0 (138×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

8. 9. 2010 09:13

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 317 kJ / 2 944 kcal
Bílkoviny81,88 g
Tuky25,60 g
Vláknina63,60 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 1,35 g
Sůl2,51 g
Sacharidy564,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Část mouky lze nahradit špaldovou a část jogurtu zakysanou smetanou. Těsto je pořád krásně tvarovatelné. Může se plnit i makovou náplní, ale musí se v tom případě zavinovat volněji, aby těsto nepraskalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janatka janatka

11. 10. 2022 13:11

Jablka se musí zpracovat, tak koláče, záviny se pečou každou chvilku. Někdo chtěl s mákem a druhý zase jablkový, tak jsem pekla. Pracuje se dobře s těstem, jen mi trošku makový popraskal. Nic to nezměnilo na chuti a vše se zblajzlo.<3:-)

vybusna vybusna

24. 8. 2022 10:37

Recept na toto cesto je skvelé a ešte raz skvelé. Po rokoch hľadania, som skončila a pečiem už len toto. Používala som jedine maslo, ale materiálová núdza ma prinútila použiť stellu, ktorú som jakživ nepoužila do ničoho. Na výslednej chuti nikto nič nezbadal a na kvalite surového cesta tiež nič. Zo zvyku používam stále maslo, ale podľa mojej empirickej skúsenosti tá stella vonkoncom ničomu nevadí. Do jablkových závinov, podľa tiež vlastnej skúsenosti, som prestala dávať surové jablká v akejkoľvek forme, a jedine buď zavárané, alebo čerstvé vždy podusím a zahustím trochou pudingového prášku. Náplň nevypadúva a krája sa úplne perfektne. Ďakujem za tento recept.

habis

22. 4. 2022 21:24

Výborný,jiný už nedělám :-)

ToffeeMaky

7. 3. 2022 04:13

Můj velmi oblíbený štrůdl. Jen teda jabka nekrájím, ale strouhám.

Ivcatkoo Ivcatkoo

5. 2. 2022 20:12

Jednoduchý a výborný recept. Zmiňovaná gramáž mi vyšla na 4 nohavice. Já peču z poloviční dávky (2 nohavice) a místo Hery 1/2 másla. Mouku dávám špaldovou hladkou a na světě je zdravější verze :)

paprika1000

13. 3. 2021 21:27

Lehký, rychlý a dobrý. :yes:

Veep14

29. 8. 2020 05:30

Děkuji za sdílení receptu. Moc výborný. Štrůdl byl první moučník, který jsem jako 10-ti léta sama upekla. Již 12 let žiji v Americe a štrůdl jsem před pár lety představila manželovi (Američanovi), kterému moc mu chutnal! Ale recept na těsto jsem si našla někde jinde, použili v něm mouku, ocet, vlažnou vodu a vajíčko. Těsto nebylo špatné, ale občas trochu tuhé (zvlášťe když jsem ho dobře nepropracovala anebo neměla čas ho aspoň na hoďku nechat odpočinout). Tento recept s jogurtem jsem dnes našla a hned použila. I se surovinami koupenými tady (i když tedy kupuji importované irské máslo, jelikož má větší obsah tuku než másla vyráběná zde. Takže jsem Heru nahradila máslem) bylo těsto vláčné a dobře se s nim pracovalo. Lehce se vyvalelo a ani netrhalo (s čím jsem měla problém u toho prvního těsta, špatně se válelo a trhalo). Po upečení byl štrůdl křehký a křupavý. Doporučuji! :yes:
Malé změny v mým receptu: máslo mělo jen 227 gramů a kelímek jogurtu byl 200 gramový. Takže jsem použila méně másla a více jogurtu. A i tak se těsto povedlo.

fotkaman fotkaman

22. 6. 2020 19:17

Odeta Wollmanova: Dekuju pekne! :-*:yes:

Odeta Wollmanova

22. 6. 2020 18:54

fotkaman: Pane, Hera není ztužený tuk, je to rostlinný tuk, můžete použít máslo, štrúdl bude chutnější a zdravější než se ztuženým tukem. V ČR je klasická kostka 250 gramů. Ale se ztuženým tukem se taky dělá štrúdl, většinou pivní. Takový tuk se tu nazývá Iva nebo Omega.

fotkaman fotkaman

22. 6. 2020 15:02

MamlajdaD: Jasne, ja jsem se tu nezaregistroval, az tedka, abych si mohl vylit srdce:-D Jinak vyhledat si veci je porad asi rychlejsi, nez se tu ptat. A zase, ja uz mam odtud stazenych tolik receptu, ze moje starosti jsou vlastne akademicke! :-D
Jak bude trochu casu, tak sem urcite prihodim neco sveho! :yes:
Dekuju za koment! <3

fotkaman fotkaman

22. 6. 2020 14:48

Dajda: :yes:

MamlajdaD MamlajdaD

22. 6. 2020 13:25

fotkaman: Zdravím za moře! :-) Když se vám stane, že některé (pro nás samozřejmé) věci nejsou uvedené v receptu dost srozumitelně, klidně se v komentářích pod receptem zeptejte, odpoví vám rád buď autor receptu, nebo kdokoli jiný, ať nemáte zbytečnou práci s vyhledáváním! Někdo vám vždycky rád odpoví! ;-):-8 A taky doufám, že přidáte brzy nějaký recept , který vy vaříte svým strávníkům a který bude pro nás zajímavý! :-D;-) Přeji hodně zdaru a zdravím! :-K:-K:-K

Dajda Dajda

22. 6. 2020 09:22

fotkaman: Zdravím za Velkou louži. To je fajn, že česká kuchyně chutná! :-)

fotkaman fotkaman

22. 6. 2020 09:11

Nazdar vsichni! Krome fotografovani jsem tez profesionalni kuchar a varim v drevorubeckych taborech a zlatodolech v Severni Americe. Zhruba pred rokem jsem nahodou narazil na toprecepty.cz a od te doby chlapum predstavuji jim zcela nove zakusky, vegetarianska jidla a pecivo. Jejich pratelstvi ke me jenom vzrostlo! Jsem velice prijemne prekvapen, jak profesionalne je to tady dane dohromady, jak bohate je vsechno zobrazeno, jak jednoduse jsou recepty vyjadreny a tim fantastickym vyberem!
Mam ale jednu prosbu: Vzhledem k tomu, ze tu uz ziju 40 let, kolikrat nevim o jaky vyrobek se jedna, kdyz je pouzito jenom jmeno. Take nevim, v jake vaze je to balene. Napriklad, v tomto receptu je uvedena '1 hera' a chvili me to trvalo, nez jsem si vyhledal, ze je to ztuzeny tuk a ze se to prodava v 250ti g baleni. Nebo kdyz se uvede 'vanicka' neceho, jako mnozstvi. Proto bych moc prosil, kdyby se mohl trosku brat ohled i na nas, uprchliky!
Moc dekuju, preju vsem pohodu za sporakem, dobremu vareni a peceni zdar! :yes:

mamaja

19. 4. 2020 09:21

Absolutně vynikající. Těsto jsem udělala večer a pekla ráno. Krásné těsto. Vzpomínka na babičku, ta moje dělala přesně tento štrudl.

1 2 3 4 5 7 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na štrůdl s jogurtem jablkový závin jogurtové těsto těsto na závin těsto na jablkový závin jablečný štrůdl z jogurtového těsta záviny, štrůdly recepty těsto na strúdl nejlepší jablkový závin jablečný závin z jogurtového těsta nejlepší těsto na štrůdl štrudl jablkový závin s jogurtem nejlepsi testo na zavin jablkový závin recept testo na zavin s jogurtem závin jablkový štrůdl z jablek jablecny zavin z jogurtu recept na jablkový závin

Suroviny: mouka hladká, jogurt bílý, tuk hera, vejce, sůl, olej, strouhanka, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, rozinky, ořechy, brusinky

TopRecepty.cz

Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5Qo