Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta

Když máme chuť na štrúdl, ale nechceme ztrácet čas s taženým nebo listovým těstem, použijeme jednoduchý recept na jablečný závin z jogurtového těsta. Velkou předností tohoto těsta je, že se dá ihned zpracovávat a je méně tučné než listové.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

8. 9. 2010 09:13

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 317 kJ / 2 944 kcal
Bílkoviny81,88 g
Tuky25,60 g
Vláknina63,60 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 953 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy564,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Část mouky lze nahradit špaldovou a část jogurtu zakysanou smetanou. Těsto je pořád krásně tvarovatelné. Může se plnit i makovou náplní, ale musí se v tom případě zavinovat volněji, aby těsto nepraskalo.

Z této dávky jsou 4 záviny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

habis

22. 4. 2022 21:24

Výborný,jiný už nedělám :-)

ToffeeMaky

7. 3. 2022 04:13

Můj velmi oblíbený štrůdl. Jen teda jabka nekrájím, ale strouhám.

Ivcatkoo Ivcatkoo

5. 2. 2022 20:12

Jednoduchý a výborný recept. Zmiňovaná gramáž mi vyšla na 4 nohavice. Já peču z poloviční dávky (2 nohavice) a místo Hery 1/2 másla. Mouku dávám špaldovou hladkou a na světě je zdravější verze :)

paprika1000

13. 3. 2021 21:27

Lehký, rychlý a dobrý. :yes:

Veep14

29. 8. 2020 05:30

Děkuji za sdílení receptu. Moc výborný. Štrůdl byl první moučník, který jsem jako 10-ti léta sama upekla. Již 12 let žiji v Americe a štrůdl jsem před pár lety představila manželovi (Američanovi), kterému moc mu chutnal! Ale recept na těsto jsem si našla někde jinde, použili v něm mouku, ocet, vlažnou vodu a vajíčko. Těsto nebylo špatné, ale občas trochu tuhé (zvlášťe když jsem ho dobře nepropracovala anebo neměla čas ho aspoň na hoďku nechat odpočinout). Tento recept s jogurtem jsem dnes našla a hned použila. I se surovinami koupenými tady (i když tedy kupuji importované irské máslo, jelikož má větší obsah tuku než másla vyráběná zde. Takže jsem Heru nahradila máslem) bylo těsto vláčné a dobře se s nim pracovalo. Lehce se vyvalelo a ani netrhalo (s čím jsem měla problém u toho prvního těsta, špatně se válelo a trhalo). Po upečení byl štrůdl křehký a křupavý. Doporučuji! :yes:
Malé změny v mým receptu: máslo mělo jen 227 gramů a kelímek jogurtu byl 200 gramový. Takže jsem použila méně másla a více jogurtu. A i tak se těsto povedlo.

fotkaman fotkaman

22. 6. 2020 19:17

Odeta Wollmanova: Dekuju pekne! :-*:yes:

Odeta Wollmanova

22. 6. 2020 18:54

fotkaman: Pane, Hera není ztužený tuk, je to rostlinný tuk, můžete použít máslo, štrúdl bude chutnější a zdravější než se ztuženým tukem. V ČR je klasická kostka 250 gramů. Ale se ztuženým tukem se taky dělá štrúdl, většinou pivní. Takový tuk se tu nazývá Iva nebo Omega.

fotkaman fotkaman

22. 6. 2020 15:02

MamlajdaD: Jasne, ja jsem se tu nezaregistroval, az tedka, abych si mohl vylit srdce:-D Jinak vyhledat si veci je porad asi rychlejsi, nez se tu ptat. A zase, ja uz mam odtud stazenych tolik receptu, ze moje starosti jsou vlastne akademicke! :-D
Jak bude trochu casu, tak sem urcite prihodim neco sveho! :yes:
Dekuju za koment! <3

fotkaman fotkaman

22. 6. 2020 14:48

Dajda: :yes:

MamlajdaD MamlajdaD

22. 6. 2020 13:25

fotkaman: Zdravím za moře! :-) Když se vám stane, že některé (pro nás samozřejmé) věci nejsou uvedené v receptu dost srozumitelně, klidně se v komentářích pod receptem zeptejte, odpoví vám rád buď autor receptu, nebo kdokoli jiný, ať nemáte zbytečnou práci s vyhledáváním! Někdo vám vždycky rád odpoví! ;-):-8 A taky doufám, že přidáte brzy nějaký recept , který vy vaříte svým strávníkům a který bude pro nás zajímavý! :-D;-) Přeji hodně zdaru a zdravím! :-K:-K:-K

Dajda Dajda

22. 6. 2020 09:22

fotkaman: Zdravím za Velkou louži. To je fajn, že česká kuchyně chutná! :-)

fotkaman fotkaman

22. 6. 2020 09:11

Nazdar vsichni! Krome fotografovani jsem tez profesionalni kuchar a varim v drevorubeckych taborech a zlatodolech v Severni Americe. Zhruba pred rokem jsem nahodou narazil na toprecepty.cz a od te doby chlapum predstavuji jim zcela nove zakusky, vegetarianska jidla a pecivo. Jejich pratelstvi ke me jenom vzrostlo! Jsem velice prijemne prekvapen, jak profesionalne je to tady dane dohromady, jak bohate je vsechno zobrazeno, jak jednoduse jsou recepty vyjadreny a tim fantastickym vyberem!
Mam ale jednu prosbu: Vzhledem k tomu, ze tu uz ziju 40 let, kolikrat nevim o jaky vyrobek se jedna, kdyz je pouzito jenom jmeno. Take nevim, v jake vaze je to balene. Napriklad, v tomto receptu je uvedena '1 hera' a chvili me to trvalo, nez jsem si vyhledal, ze je to ztuzeny tuk a ze se to prodava v 250ti g baleni. Nebo kdyz se uvede 'vanicka' neceho, jako mnozstvi. Proto bych moc prosil, kdyby se mohl trosku brat ohled i na nas, uprchliky!
Moc dekuju, preju vsem pohodu za sporakem, dobremu vareni a peceni zdar! :yes:

mamaja

19. 4. 2020 09:21

Absolutně vynikající. Těsto jsem udělala večer a pekla ráno. Krásné těsto. Vzpomínka na babičku, ta moje dělala přesně tento štrudl.

Jana.H Jana.H

11. 4. 2019 10:44

Skvělý recept! Dělala jsem jen z poloviny, jelikož jablka jím jen já (přítel je nemusí)... A ejhle! Do rána mi jeden závin zmizel ;-) Takže doma slaví velký úspěch :-* <3 :-K

Jana Lbc

15. 1. 2019 14:20

Děkuji :-) už jsem sice tento recept měla v notýsku, ale ještě jsem ho nepekla. Až dnes. A je jednoduše VÝBORNÝ!!!! Pekla jsem o něco déle. S těstem se krásně pracuje, není suché.:yes:

1 2 3 4 5 7 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: těsto na štrůdl s jogurtem jablkový závin jogurtové těsto těsto na závin těsto na jablkový závin jablečný štrůdl z jogurtového těsta záviny, štrůdly recepty těsto na strúdl nejlepší jablkový závin jablečný závin z jogurtového těsta nejlepší těsto na štrůdl štrudl jablkový závin s jogurtem nejlepsi testo na zavin jablkový závin recept testo na zavin s jogurtem závin jablkový štrůdl z jablek jablecny zavin z jogurtu recept na jablkový závin

Suroviny: mouka hladká, jogurt bílý, tuk hera, vejce, sůl, olej, strouhanka, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, brusinky

TopRecepty.cz

Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5Qo