Jogurtové nepečené dia řezy

Merylas Kuchařka: Merylas

Dietní recepty , DIA 20 názorů

Suroviny

1 velký jogurt 3%tuk
38 g umělé sladidlo (vhodné pro diabetiky zhruba místo 100 g cukru)
2 lžíce rumu
pár kapek vanilkového aroma
2 dl mléka
20 g sypké práškové želatiny
1 Rama Cremefine na šlehání-v lahvičce(nebo jiná šlehačka 250 ml)
300 g borůvek nebo jiného ovoce
1 dia celozrné piškoty
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mléka vsypeme želatinu, rozšleháme ji a necháme nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo přímo na plotýnce pozvolna zahříváme, stále šleháme až se želatina rozpustí, odstavíme. Teplota nesmí přesáhnout 60°C, ale k rozpuštění stačí podstatně nižší.

  2. Za občasného promíchání necháme trochu prochladnout.

  3. Pak si smícháme (používám ruční el. šlehač), jogurt, sladidlo dle potřeby, rum, vanilkové aroma a mléko se želatinou.

  4. Nakonec už zlehka zamícháme ušlehanou šlehačku.

  5. Jak směs začíná trochu tuhnout, tak přidáme borůvky, nebo jiné, drobné nebo drobně nakrájené ovoce.

  6. Na dno dortové nebo jiné formy rozložíme piškoty, nalijeme polovinu jogurtové hmoty, znovu piškoty a zbytek hmoty.

  7. Necháme v chladničce pořádne ztuhnout, krájíme na řezy a můžeme dozdobit šlehačkou bez cukru, ovocem a meduňkou.

  8. Můžeme připravit i v jednoporcových bábovičkách, ty mírně vymažeme olejem.

  9. Piškoty přidáme doprostřed a pak až úplně nahoru. Pokud máme problémy s vyklopením po ztuhnutí, tak si z jedné strany - z boku, opatrně pomůžeme plochým nožem. Můžeme taky na ztuhnutí využít silikonové muffinkové košíčky.

Poznámka

Kdo nemusí dodržovat diabetickou dietu,tak použije cukr a dětské piškoty nebo použije ovocnou piškotovou roládu. Ta se nakrájí na řezy.

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 237 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jogurtové nepečené dia řezy

  • PaprsekAdriana PaprsekAdriana

    Nádhera a skvělý recept:yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Merylas:Meryl,díky moc;-)máš pravdu je to pěkná mrcha nemoc,ona nebolí,ale...u nás jí máme rodovou.Když jí měla mamka,tak máš pravdu,že byl v obchodě Dia koutek,ale to byla ubožina.:-(To opravdu dnes je z čeho vybírat.;-)Tak jste si taky užili s cukrovkou své. ;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Simi, můžeš využít i spoustu normálních receptů s cukrem a zaměnit ho za náhradní sladidlo. Pravda, nejde úplně všechno,ale dost hodně ano. S tou cukrovkou je to :no:, ale dá se to zvládnout. Můj syn onemocněl DM 1 typu v 10 létech(odkázaný na inzulín)a v té době jsem pekla, aby měl alespoň něco. Na trhu vůbec nebylo tolik už hotových věcí, např vánočka, zákusky a taky nebyly ani takové sladidla co dneska. Byl to tehdy boj. Jasně, dodržoval dietu, ale přece jen občas jsem mu nějaký ten moučník dopřála, jako dítě měl na to chuť a bylo mi ho líto. Taky nebyly dia ovocné jogurty, zmrzliny apd. Nejedl to všechno po kilech, ale jen něčeho trošku nebo kousek. Dnes je už nabídka o hodně lepší, ale přijaté sacharidy se holt musí počítat pořád a ze všeho.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    tak to je dortík přímo pro mne stvořen;-):-8dia;-):yes:díky +1:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Kristýnko, želatina je běžně k dostání v obchodech od různých výrobců. Např Natura, Vitana, Dr.Oetker... Já nejvíce používám želatinu z Kauflandu, živočišného původu, je balená po 10 g. Fotka je u tohoto receptu - šestá v pořadí.http://www.toprecepty.cz/recept/4624-jogurtove-ovo...
    U tohoto druhu želatiny je třeba si dát pozor jen na to, aby tekutina na rozpouštění nebyla hodně horká, želatina by pak neztuhla. Některé zdroje uvádějí, že teplota má být maximálně 60°C , jiné že 65°C.Takže na to je třeba dávat pozor. Na trhu je i plátková želatina a různé druhy cukrárenského želé, taky želatinový ztužovač, ale s těmito výrobky moc nepracuji, tak neporadím.:-K

    Odpovědět

  • kristýnka kristýnka(neregistrovaná)

    prosím, jak se používá ta želatina? kde se kupuje? vůbec s tím nemám zkušenosti a nerozumím tomu, děkuju

    Odpovědět

  • Kristla Kristla(neregistrovaná)

    Je to mňamka :-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    schea - děkuji:-K

    Odpovědět

  • schea schea(neregistrovaná)

    vynikající :yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Děkuji za milé komentáře:-K

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Maruěko, nádhera:yes::yes::yes: ta bábovička je opravdu k nakousnutí:yes::yes::yes::yes: +

    Odpovědět

  • aviaris aviaris

    Merylas: vcera jsem delala dalsi, jen se po nem zaprasilo :-D

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    :yes:Lákavé:yes::yes:+1

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    aviaris, děkuji, jsem moc ráda, že tě tento moučník nezklamal :-K A taky děkuji za nádhernou fotečku:-*

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Tenhle typ moučníků je :-p :-p :-p . Je vhodný nejenom pro diabetiky ale i pro toho, kdo drží redukční dietu a má chuť na sladké a chce trochu zhřešit. ;-) Udělat si prostě radost.:-D a potěšit chuťové buňky:-D. Merylas +6.

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: dia recepty dia řezy dia řezy diabetické recepty dia dezerty diabetické vánoční cukroví jogurtový řez recept diabetické cukroví diabetický dort celozrné cukroví dia dezert dia jogurty diabetické moučníky jogurtové recepty dia nepeceny dort diabetická dieta recepty jogurtove cukrovi diabetický moučník nepečené řezy malinové řezy nepečené

Zapomněl/a jsem heslo