Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachová kaše s cibulovými kroužky a uzeninou v bílém jogurtu

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 061 kJ /
254 kcal
Bílkoviny19,14 g
Tuky15,49 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy8,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrachová kaše: Hrách propláchneme a dáme vařit s masoxem. Až je hrách měkký, polovinu hrachu vytáhneme a rozmixujeme dohladka. Vrátíme zpět do hrnce a zahustíme Solamylem smíchaným s vodou do požadované hustoty. Přidáme 3 lžičky jogurtu a dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Krok 2: Směs na obalení cibule a uzeniny: V míse rozmícháme 1 vejce, bylinky, zbytek bílého jogurtu, který jsme použili při vaření hrachové kaše, sůl. Vše zahustíme solamylem tak, aby nám vzniklo těstíčko. Krok 3: Cibuli nakrájíme na hrubší kolečka, jemně obalíme v čistém solamylu nebo hladké mouce a namáčíme v těstíčku. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Ve zbytku směsi obalíme i uzeninu nakrájenou na proužky a také osmažíme. Po usmažení vše dáme na ubrousky, aby se nám vsákl přebytečný tuk. Podáváme s hrachovou kaší a chlebem.

Zveřejněno 30. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová kaše s cibulovými kroužky a uzeninou v bílém jogurtu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WwMX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová kaše s cibulovými kroužky a uzeninou v bílém jogurtu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WwMX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

jednoduché a výborné. s bylinkama jsem tomto brzce jarním čase zaimprovizoval, podrtil jsem trochu celerové natě, sušené oregano, bazalka a na stole mi ještě ležel kousek kopru a taky to bylo výborné :)
:yes:

Jo tak to bude dobrota. Recept jsem si uložila a určitě někdy vyzkouším. Je to něco originálího a ne složitého. Dávám bodík.

Já dávám vařit k luštěninám, pokud je k mání, čerstvý libeček. Ten je přírodně "osolí" a pak už není problém ke konci vaření malinko dosolit. A hrachovou kaši jsem nikdy nezahušťovala. Dolévala jsem při mixovaní jenom opravdu opatrně.

Já dávám bod, luštěniny s jogurtem, sýrem apod. chutnají úžasně - není to divná kombinace! Recept se mi líbí, vynechala bych jen ten masox:no:

spagetka: vyzkoušej;-) budu ráda.

Eliza: Elizo, děkuji za pochvalu mých fotek:-8 Taky hrachovku nemusím často. Jenže má rodinka luštěniny může:-) Tak se snažím vymýšlet odlehčené verze těchto typů jídel, které sním i já:-D. A povedlo se;-) Pokud se odvážíš vyzkoušet :-D, tak pak napiš, jak vám chutnalo.

Jana Remkova: Jani, možná to vypadá na divnou kombinaci, ale je to fakt dobré. Jogurt příjemně hrách zjemnil a po obědě jsem se necítila jako bych spolkla velký kámen:-D Což u klasické hrachovky zahuštěné moukou jsem tyto pocity měla:-S

Ta kombinace jogurtu a hrachu se mi moc líbí ;-);-)
Jinak vztah ke všem luštěninám jsem měla stejný jako Eliz hodně dlouho. Až díky manželovi, který je miluje a umí je uvařit tak, aby to nebylo "rozblemcané" jsem změnila názor ;-):-p:-p:yes:
Jen nebudu mixovat (to hladké fakt nemůžu)

Ale to vypadá moc chutně...:-) K hrachové kaši jsem ještě nezískala vztah (ve školní jídelně jsem se jí nikdy ani nedotkla a i ten párek jsem pečlivě očistila, aby na něm neulpěl ani kousek hrachu...:-8 ) a nikdy jsem ji nevařila, tak bych to mohla zkusit podle tebe, Míšo.
Máš úžasné fotky...:yes:

Tak to koukám, jak puk v brance!!:-O Hrách a jogurt, to mi hlava nebere, ale myslím, že jogurt zjemní chuť hrachu. ta cibulka na hrachu fakt vypadá moc dobře:-p:yes:

Tématické fráze:
hrachova kaše s uzenym, dietní hrachova kase, jak zahustit hrachovou kaši, hrachová kaše z čerstvého hrachu, cim zahustit hrachovou kasi, hrách s uzeným, hrachová kaše ve školní jídelně, hrachová kaše, hrachová kaše dietní, priprava hrachove kase, uzené s hrachovou kaší, zahuštění hrachové kaše, zahuštění hrachové kaše, hrahová kaše, jak vařit hrachovou kaši, hrášková kaše z čerstvého hrachu, vareni hrachova kase, jak vařit hrách, hrach s jogurtem, kaše z čerstvého hrachu

Suroviny:
hrách žlutý, masox, jogurt bílý, párky dietní, cibule, vejce, solamyl, sůl, pepř, cukr, ocet, hrách žlutý, masox, jogurt bílý, sůl, pepř, cukr, ocet, solamyl, jogurt bílý, vejce, bylinky, sůl, solamyl

Přidat fotografie receptu