Salát z chřestu s jogurtovou zálivkou

toprecepty.cz Kuchař:

Zeleninová jídla 5 názorů

21

Suroviny

Po 1/2 kg bílého chřestu a mladého zeleného chřestu
sůl
lžičku cukru
lžíci másla
200 g žampionů
červenou cibuli
2 lžíce sherry octa
3-4 lžíce oleje
bílý pepř
6 lžic jogurtu
2 lžíce sekané pažitky
řeřichu
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Bílý chřest oloupeme, u zeleného pouze odkrojíme konce. Přivedeme k varu vodu se lžičkou soli a cukru, vložíme chřest a vaříme 15 minut. Vyjmeme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky.

  2. Olej a ocet zředíme 2 lžícemi chřestového odvaru, osolíme, opepříme, nalijeme na chřest, přidáme jemně nakrájenou cibuli, promícháme. Chřest a půlky sterilovaných žampionů upravíme na talíře.

  3. Na zálivku rozšleháme jogurt, osolíme, opepříme a přidáme pažitku. Zdobíme řeřichou nebo jinými zelenými bylinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát z chřestu s jogurtovou zálivkou

  • Paprika Paprika

    Čerstvý chřest se nevzal nikde, byl sterilovaný a musím dát zapravdu Iljuše - nebyl nijak excelentní. Dělala jsem dnes víc receptů s chřestem a i jsem to u nich psala, že je tam sterilovaný chřest místo čerstvého, protože na něj není sezóna.
    Červená cibule tam také není, je tam normální žlutá.
    A navíc jsem to nejedla, protože jsou tam houby. Manžel si tento recept našel a i si to snědl.
    Co se týká sbírání bodů za každou cenu, tak jsou tu myslím jiní borci. Já se snažím jít po starých receptech, co nemají fotku a nevkládám sem za každou cenu nový recept, který už tu je 5x. Takže pokud zaměním čerstou věč za sterilovanou a žlutou cibuli za červenou, tak to myslím není takový prohřešek. Tolik můj názor. Pokud s tím má někdo problém, tak ať mi napíše vzkaz - podebatujeme.;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    milujeme chřest, ale sterilovaný "hnus" (promiňte ten výraz) bych nespolkla. Řekla bych, že tento recept by se měl pro svoji vynikající chuť právě připravit z čerstvého chřestu, stejně jako předcházející s hořčičnou zálivkou. Nic ve zlém Papričko - ale za takovou cenu bych bodíky asi nesbírala :-//

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Papriko, červenou cibuli tam asi nemáš, nebo, že bych se mýlila:-?,třeba slepnu;-)

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    V tuhle dobu čerstvý chřest ???? Kde se vzal ??:-O:-O

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Vcelku chutné.;-)+

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo